چرا باید نگران نابودی جنگل‌های جهان باشیم؟

بخش کشاورزی سازمان ملل متحد از دولت‌های جهان خواست تا چاره‌ای برای کاهش تدریجی جنگل‌های جهان بیاندیشند، جنگل‌زدایی را متوقف سازند و جنگل‌هایی را که از بین رفته اند را مجدداً احیا کنند.
در گزارش وزارت جنگل‌های ایالات متحده و سازمان جهانی مواد غذایی و کشاورزی چنین آمده است که جنگل‌ها علاوه بر فراهم آوردن سایه، جذب دی‌اکسیدکربن، ایجاد محلی جهت سکونت حیوانات و منبع چوب، حدود ۲۰ درصد از درآمد خانواده‌های روستایی کشورهای در حال توسعه را فراهم می‌کنند. این نهاد در ادامه‌ی سخنان خود افزود که جنگل‌ها مسئولیت تامین سوخت، گرمایش و انرژی لازم جهت پخت و پز یک‌سوم از جمعیت جهان را بر عهده دارند.
در ادامه‌ی این گزارش چنین بیان شده است: «جنگل‌زدایی که عمدتاً به دلیل تبدیل اراضی جنگلی به مناطق کشاورزی و دامداری صورت می‌گیرد، نه تنها معیشت حیوانات جنگل، اقوام جنگل‌نشین و مردم بومی را تهدید می‌کند، بلکه به طور کلی، حیات را در سیاره‌ی زمین با خطر جدی مواجه می‌سازد. بنابراین یکی از چالش‌های بزرگی که هم اکنون با آن مواجه هستیم افزایش تولیدات کشاورزی و بهبود امنیت غذایی بدون کاهش سطح جنگل است.»
پس از استفاده از سوخت‌های فسیلی، جنگل‌زدایی دومین عامل اصلی تغییرات آب و هوایی است و تقریباً باعث انتشار ۲۰ درصد از کل میزان گازهای گلخانه‌ای منتشرشده در جهان می‌شود که این میزان حتی از کل مقدار گازهای گلخانه‌ای منتشر شده توسط بخش حمل و نقل نیز بیشتر است. مقوله‌ی حفاظت از جنگل‌ها بر  ۱۷ هدف جهانی که سه سال پیش توسط سازمان ملل متحد وضع گردید و تحت عنوان «اهداف توسعه‌ی پایدار» شناخته می‌شوند، تاثیر خواهد گذاشت.
مدیر کل این نهاد، «فائو خوزه گریزیانو دِسیلوا» در پایان این گزارش گفت: «هر چقدر ما شواهد بیشتری را در مورد اینکه چرا جنگل‌ها برای معیشت فقیرترین مناطق جهان مهم هستند به دست آوریم، به نحو بهتری می‌توانیم این تعاملات را درک کنیم و دریابیم که جنگل‌های سالم و تولیدی برای کشاورزی پایدار ضروری هستند.»

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *