کارما چیست؟

کارما یوگا

کارما

معنای کارما به طور کلی در این جمله خلاصه می شود:” هرچه بکاری همان را درو می کنی.” و یا “هر کاری انجام دهیم به خودمان برمی گردد.” مولانا جلالدین معروف به رومی در این بیت کارما را به زیباترین شکل بیان می کند:

این جهان کوه است و فعل ما ندا

سوی ما آید نداها را صدا

معنی کارما گاهی در بین مردم بدرستی درک نشده و اغلب آنرا نظام تنبیه و پاداش می دانند، در صورتی که کارما مفاهیم بسیار گسترده تر و عمیق تری دارد. برای درک بهترقانون کارما خوب است جهان را به شکل یک دانشگاه فرض کنیم. همه ما به این دانشگاه قدم گذاشته ایم تا به نهایت رشد و آگاهی خود برسیم.

هرپیشامد و موقعیتی در زندگی برای ما رخ می دهد، هر شخصی وارد زندگی ما می شود و خلاصه همه چیز و همه کس پیام هایی برای ما دارند که در صورت گرفتن و فهمیدن آن پیام ها می توانیم گامی در جهت رشد و تعالی خود برداریم. در این میان اگراعمال اشتباهی انجام دهیم کارمای آن عمل اشتباه که به نام کارمای بد یا کارمای منفی می شناسیم به خود ما بازمی گردد ولی نه برای تنبیه و مجازات ما بلکه برای اینکه پی به عمل اشتباه خود برده و آنرا برطرف کنیم. کارمای نیک هم که نتیجه اعمال خوب ماست به شکل خرسندی و آرامش و احساس رضایت به سوی ما می آید.

مسلما همه ما خواهان سعادت و نیک بختی هستیم. حال که فهمیده ایم هر کاری انجام دهیم به خود ما بازمی گردد با انجام اعمال نیک امید گرفتن نتایج آنرا داریم. اما گاهی درگیرمشکلاتی می شویم که مربوط می شود به کارمای اعمال گذشته ی ما، اکنون دریافته ایم این مشکلات حاصل کارمای گذشته ی ماست؛ چگونه از آنها خلاصی یابیم؟

علائم کارمای کار نشده

برای خلاصی از کارما ابتدا باید از علائم آن آگاه شویم. کارما می تواند شخصی یا گروهی باشد. اگردرزندگی درگیرمشکلاتی دنباله دارشدیم، یا افرادی مشکل سازوارد زندگی مان شده اند، یا به هرطریقی احساس خوشحالی و آرامش نداریم، این ها همه نشانه ی این است که گرفتارکارماهای منفی خود شده ایم. گاهی هم دچاردرگیرکارمای جمعی می شویم مثل همه گیری کرونا که حاصل کارمای جمعی تمام مردم کره زمین است. بوجودآمدن بیماری های همه گیروبلایای طبیعی می تواند نشان از احترام نگذاردن به طبیعت و محیط زیست باشد. در این بین افرادی هم که به طبیعت احترام می گذارند به ناچار درگیراین کارمای جمعی می شوند.

ارزانسرای آرایشی

روش های پاکسازی کارما

خوشبختانه امکان اینکه ازکارماهای بد گذشته خود رها شویم وجود دارد. گام اول این است که بفهمیم مشکلی که در حال حاضر ما را درگیرخود کرده مربوط به کدام خطای ما در گذشته و یا حال می باشد؟ بعد ازپیدا کردن منشاء کارما با روش هایی که اینجا پیشنهاد می شود می توانیم کارمای خود را پاکسازی کنیم.

 

پاکسازی کارمای منفی

گفتیم که گام اول پیدا کردن علت کارمایمان است، همین که بفهمیم مشکلی که در حال حاضر گریبانگیرمان شده حاصل کدام رفتار نا درست ماست، نیمی از راه را طی کرده ایم زیرا پیدا کردن عیوب خود و اعتراف به آنها معمولا با حس ندامت و پشیمانی همراه است. در سخنان بزرگان می خوانیم کسی که توبه کند و ازاعمال بد گذشته خود پشیمان شود درست مثل این است که تولدی دوباره یافته و هرگز گناهی مرتکب نشده است. ادیان بزرگ همواره ما را به توبه کردن دعوت می کنند و می گویند خداوند همواره توبه بندگانش را می پذیرد. هرگاه پی به اشتباهات خود ببریم و تصمیم بگیریم دیگر آنها را تکرار نکنیم و به جای آن رفتاری مناسبتر و شایسته پیش بگیریم کارمای بد خود را پاک کرده ایم.

پاکسازی کارمای اجدادی

گاه مشکلات و معایب کنونی ما حاصل اعمال نا درست و کارمای بد گذشتگان ماست. کارما می تواند مانند دیگرعوامل وراثتی، از گذشتگان ما به ارث رسیده باشد! چطور؟! بله کارمای هر شخص می تواند دیگران را تحت تاثیر قرار دهد و کارمای ما نیز می تواند در زندگی دیگران اثرگذار باشد. مثلا فردی در خانواده ایی بزرگ شده که عادات اشتباه و ناپسندی داشته اند. این فرد به طور ناخواسته با آن عادات بد رشد کرده و این عادات جزو شخصیت او شده اند. ولی حالا که بزرگ شده دریافته کارهایی که انجام می دهد صحیح نیستند، از طرفی این عادات در او جا افتاده و تغییرشخصیتش را مشکل نموده، چطور می تواند از شر این کارمای بد خلاص شود؟ اول باید سعی کند گذشتگان خود و هرکس باعث بوجود آمدن این وضعیت شده اند را ببخشد. باید بفهمد که گذشتگان او نیزاحتمالا تحت تاثیر گذشتگان خود بوده اند و کارهایی که انجام می داده اند غیرارادی بوده و ازآن آگاهی درستی نداشته اند. این درک عمیق باعث می شود آنها را آسانترببخشد. با بخشیدن آنها و طلب آمرزش و مغفرت برایشان، خود نیز از این کارمای اجدادی خلاص می شود.

دادن خیرات و صدقات و کمک به سازمان های خیریه برای رها شدن خود و اجدادمان ازکارماهای بد راه بسیار موثری است. کارهای خیر می توانند کارمای بد را محو کنند. عبادات و انجام روزه و ریاضت نیز از راه های پاکسازی کارماهای بد هستند.

پاکسازی کارمای اجدادی

تمرین های پاکسازی کارما

تمرین هایی که می توان برای پاکسازی کارما از آنها استفاده کرد همانطور که در بالا اشاره شد در وهله اول آگاهی از اشتباهاتمان و توبه و پشیمانی ازآن است. با دعا کردن و نماز و عبادت و روزه داری می توان ازبند کارماهای منفی گذشته ی خود رها شد. مراقبه و مدیتیشن، ذکر و منترا، استفاده از رایحه درمانی و ماساژهای سنتی، شکرگذاری و صدقه دادن، لبخند و هدیه دادن، پند و اندرز و گسترش کلام نیک، در پیش گرفتن رژیم غذایی سالم، همه راهکارهایی برای رهایی از بند کارماهای منفی گذشته است.

مدیتیشن برای پاکسازی کارما

در پایان تمرین مدیتیشنی را برای شما شرح می دهیم که می توانید بوسیله آن کارمای خود را پاکسازی کنید:

در یکی از وضعیت های مدیتیشن بنشینید. چشمان خود را ببندید و یک دم و باز دم عمیق بگیرید. دهان بسته باشد و تنفس فقط از راه سوراخ های بینی انجام شود. توجه خود را روی سوراخ های بینی خود بگذارید و یکبار دیگر دمی عمیق بگیرید، دم حدود ۵ ثانیه طول بکشد.

سپس بازدمی عمیق و طولانی انجام دهید، حدود ۸ تا ۱۰ ثانیه، تصور کنید که همراه بازدم، دودی سیاه و غلیظ از بینی شما خارج می شود. این دود سیاه تمام افکاربد، غم، خشم، ترس، کینه و نفرت و تمام احساس های منفی است که ذهن شما را به خود مشغول کرده است. یکبار دیگر این عمل را انجام دهید و تصور کنید که باردوم دود کمی روشنترشده، برای بار سوم دم و باز دم عمیق بگیرید و اینبار دودی که خارج می شود را به رنگ سفید تجسم کنید. دردل خود همه کس و همه چیز را ببخشید. اگر شخص یا اشخاصی در ذهنتان هستند که آنها را مسبب مشکلات خود می دانید، ببخشیدشان. می توانید ازجملات تاکیدی استفاده کنید و آنها را نام ببرید. این را بدانید که با بخشیدن آنها خود را رها و آزاد می سازید.

اگر احیانا احساساتی نظیرخشم و یا نفرت و یا حتی بغض و گریه برایتان پیش آمد جلوی آنرا نگیرید بلکه فقط شاهد این حالات خود باشید. بدانید که اشخاصی که به شما بدی کرده اند خود درگیرکارمای دیگری بوده اند. با بخشیدن، هم خود و هم آنها را از بند کارما می رهانید. تصور کنید که آن افراد بخشش شما را حس کرده و رها شده اند و از شما ممنون و سپاسگذارند.

یک دم و باز دم عمیق دیگر بگیرید و کمی خود را رهاتر کنید. لبخند بزنید و بر لبخند خود تمرکز کنید. تصور کنید نوری طلایی و صورتی رنگ از فرق سرشما وارد جمجه تان می گردد. این نورکه از کائنات وارد فرق سرشما شده و نتیجه بخشش شماست، آرام آرام از بالا تا پایین تمام اندام های شما را در برمی گیرد، تا جایی که سرتاپای شما غرق درنوری صورتی و طلایی رنگ می شود. مدتی بر این تصویر از خود تمرکز کنید.

هر دو دست را روی چاکرای قلب خود، وسط قفسه سینه قرار دهید و چند دم و بازدم عمیق بگیرید. کف دست هایتان را به هم مالش دهید و بعد را روی چشمانتان بگذارید. حدود ۱۰ ثانیه در این حالت باقی بمانید. آهسته دستان خود را پایین آورده و به حالت سلام روی چاکرای قلب مرکزی خود بگذارید و آرام چشمانتان را باز کنید.

خداوند مهربان و بزرگ را به خاطر تمام نعمت هایش شکر بگویید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *