کشفی برای اثبات خوشذوقی نئاندرتالها
مهارتهای شناختی نئاندرتالها همیشه بحث جذابی بوده است؛ ولی براساس تحقیقی جدید، استخوان تراشیده شده پرندهای که در منطقه پارینه سنگی شبه جزیره کریمه در اوکراین کشف شد، دارای دو سوراخ است که ممکن است عمداً توسط عموزادههای منقرض شدهمان بهمنظور فعالیتهای تزئینی و بصری ایجاد شده باشد. این استخوان تراشیده شده متعلق به کلاغی است که در ناحیه چند لایهی زاسکالنیا واقع در شبه جزیره کریمه نزدیک به روستای ویشنوی در منطقه بلگورسک پیدا شد. ناحیه زاسکالنیا بهعنوان کولوسوسکیا هم شناخته میشود. این شئی از منطقهی باستانشناسی استخراج شده است که به عصر میکوکویین بر میگردد. همچنین زمان آن حداقل به ۳۸ هزار سال پیش بر میگردد.
این استخوان با طول ۱۸.۱۴ میلیمتر، عرض ۷.۰۶ میلیمتر و قطر ۲.۴۹ میلیمتر، سوراخهای متعدد تقریباً بزرگی بر روی آن گذاشته شده است که هیچ توضیح دیگری بهغیر از اینکه برای قصابی استفاده میشده است ندارد. گروهی از دانشمندان بر روی این استخوان تحقیق کردند از جمله؛ «آنا ماجیک»، باستانشناس از دانشگاه بوردو و CNRS و همکارانش در دانشگاه کمبریج انگلستان و دانشگاه ویتواترستاند در ژوهانسبرگ آفریقای جنوبی، و موسسه باستانشناسی ناسو و موسسهی جانورشناسی کیو در اوکراین بررسی شد.
این گروه با روشهای ترکیبی بر روی این مساله تحقیق کردند که آیا دو سوراخ اضافه بر روی استخوان کلاغ که توسط نئاندرتالها ایجاد شده بودند، بدین منظور بوده است که دو سوراخ اضافی در انتهای سری سوراخهای بزرگتر به نظر برسد، یا نه؟ اول محققان آزمایشی ترکیبی را ترتیب دادند که از داوطلبان خواستند که بر رویه چوبهای بومی سوراخهایی هم اندازه و شبیه به سوراخهای روی استخوان کلاغ درست کنند. بررسیهای محققان نشان داد که سوراخهایی که داوطلبان درست کردند خیلی شبیه به سوراخی بود که بر روی استخوان کلاغ بود. حتی با اینکه محققان خطای دقت داوطلبان هم حساب کردند. نمونهای باستانشناسی دیگر نشان داد که سوراخهای بر روی استخوانهای مناطق دیگر همانند استخوان کلاغ بودند.
باستانشناسان نتیجه گرفتند که دو سوراخ بیشتر در استخوان کلاغ از عمد توسط نئاندرتالها به دلیل ارزیابی بصری یا شاید به صورت سمبولیک ایجاد شدهاند. اکتشافات اخیر نشانگر این است که استخوانهای پرنده در مناطق نئاندرتالها باعث شدهاند که بحثهای زیادی در بین دانشمندان و محققان در مورد این اشیاء صورت بگیرد. بحثهایی در خصوص اینکه آیا این اشیاء برای استفاده از زیورآلات شخصی بوده یا ابرازی جهت قصابی یا دیگر فعالیتها. اما این تحقیق اولین تحقیقی بوده است که شواهدی مستقیم، برای پشتیبانی از تزئینی و سمبولیک بودن این ابرازها میدهد که بهصورت کاملاً آگاهانه و بر روی استخوانهای پرنده انجام شده است.