گوشت شتر
در دین اسلام گوشت شتر حلال است، اما ذبح آن با دیگر جانوران حلال گوشت متفاوت است و آن را نحر می کنند و اگر سر آن را مانند گوسفند قبل از نحر ببرند، گوشت آن حلال نیست.
هرچه سن حیوان بیشتر و بیشتر شود، از میزان نرمی گوشت کاسته می شود، از این رو پیشنهاد می شود شترهای یکساله برای مصرف گوشت ذبح شوند.
گوشت شتر برای تهیه تمام انواع غذاهای مورد مصرف آدمی که از گوشت حیوانات دیگر تهیه می شوند نظیر گوشت های سرخ کرده، پخته و فرآوری شده، مناسب است. اما عللی که باعث شد مردم گمان کنند گوشت شتر دیرپز است، استفاده از گوشت شترهای پیر و مسن می باشد.
‼️گوشت شتر باید با یک مقدار چربی پخته شود، تا از شدت خشکی آن کاسته شود. هنگام مصرف و به عنوان مصلح بهتر است با شربت انجیر، شکرقهوه ای و یا عسل همراه شود.
این گوشت در تقویت اعصاب ، تقویت قوای جنسی و جلوگیری از اختلالات در رشد جنین کارآمد است. قوای بدنی و استقامت را زیاد می کند و توصیه می شود که بانوان باردار و شیرده، دانش آموزان، ورزشکاران و افراد کهنسال از خوردن آن غافل نشوند.
ویژگی اصلی و متمایزکننده گوشت شتر در مقایسه با دیگر گوشت ها، فقدان مواد هورمونی و آنتی بیوتیک در آن است چرا که این حیوان در طبیعت آزاد و به دور از پرورش دامی رشد می کند.
همچنین وجود مواد طعم دهنده و معطر در گوشت این حیوان موجب تحریک و ترشح غدد بزاقی و شیره معده شده و در نتیجه قدرت جذب را افزایش می دهد.
معمولا از قلم و کوهان شتر در درمان درد پا و کمر و دردهای روماتیسمی استفاده می شود.
از گوشت شتر به همراه کوهان آن که چربی خالص است، در تهیه انواع خورش، آبگوشت و خوراک استفاده می شود. دل، جگر ، قلوه، مغز، زبان و دیگر احشای این حیوان نیز از نظر ارزش تغذیه ای تقریبا مانند دیگر دام های اهلی است.
کوهان شتر چربی خالص است. زیاده روی در مصرف آن برای تمام افراد خصوصا افراد با چربی خون بالا بسیار مضر است.
‼️ گوشت شتر در اکثر نقاط به صورت فله ای عرضه می شود. بنابراین هنگام تهیه آن دقت کنید که ظاهر گوشت لزج، چسبنده و مترشح نباشد و عضلات سفت و قوام طبیعی داشته باشند.