آیا اجداد ما، قاتل هابیت‌های کوتوله بوده‌اند؟

 اخیراً دانشمندان موفق به کشف دو «دندان» در غاری در جزیره‌ی فلوریس اندونزی شدند که نشان می‌دهد انسان‌های اولیه هوشمند با «انسان‌های کوتوله» در تعامل بوده‌اند. این دو دندان، این احتمال را قوت می‌بخشد که انسان‌ها مسئول مرگ گونه‌ی انسان‌های کوتوله‌ معروف به «هابیت» هستند. دلیل این نسل‌کشی، اختلاف قد یک متری ما و هابیت‌ها بوده است.
دندان‌های ۴۶.۰۰۰ ساله در جزیره‌ی فلوریس، منزلگاه هابیت‌ها پیدا شده‌ است که قدمت آنها به زمان حضور هابیت‌ها در جزیره برمی‌گردد. این بیان‌گر این مطلب است که انسان‌های اولیه به جزیره آنها حمله کرده و رقبای کوچک خود را از بین برده‌اند. این یافته‌ها اخیراً توسط باستان‌شناسانی به نام‌های رابرت سوتینکا و ریچارد رابرت کشف شده‌اند. هر دو این دانشمندان در دانشکاه وولنگانگ استرالیا همکار بوده و اولین کسانی بودند که بقایای هابیت‌ها را در سال ۲۰۰۳ کشف کردند.
در ابتدا دانشمندان تصور می‌کردند که هابیت‌ها تا ۱۱.۰۰۰ سال قبل در جزیره فلوریس زندگی می‌کردند که بعد از ورود انسان‌های اولیه به این منطقه بوده است. مطالعات اخیر نشان می‌دهد که انقراض هابیت‌ها به ۵۰.۰۰۰ سال قبل باز می‌گردد. یعنی زمانی که انسان‌های مدرن به جنوب شرقی آسیا وارد شدند. این تاریخ‌گذاری منطقی‌تر به نظر می‌رسید و رابرت متوجه شد که ورود انسان‌ها، ناقوس مرگ هابیت‌ها را به صدا در آورده است. رابرت در این باره می‌گوید: «این شبیه یک تفنگ در حال دود کردن است که روابط انسان مدرن با هابیت‌ها را نشان می‌دهد، اما ما هنوز گلوله‌ی آن را پیدا نکرده‌ایم.»
سوتکینا اذعان نمود که تیم آنها اطمینان دارد که دندان‌های آسیابی بالایی و دندان‌های پایینی متعلق به انسان‌های اولیه است، اما در مورد بقیه اطمینان کافی ندارند. ماریا میتینون تورس، باستان‌شناس کالج لندن به مجله Nature اعلام کرد که دندان‌های آسیاب پایینی قطعاً مربوط به انسان‌های اولیه‌ی هوشمند است، ولی دندان‌های بالایی کمی قدیمی‌تر و متعلق به هابیت‌ها به نظر می‌رسند. وی همچنین اعلام کرد که علاقه‌مند است که مقایسه‌ای بین دندان‌ها با دندان‌های هوموارکتوس‌ها که قدمتی ۷۰۰.۰۰۰ ساله دارند، انجام شود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *