استان بایبورت در یک نگاه

 

بایبورد یا بایبورت یکی از استان‌های ترکیه است که مرکز آن‌هم شهری به نام بایبورد است.

بایبورد یا بایبورت استانی در شمال شرقی ترکیه با مرکزیت شهر بایبورد است که جمعیتی برابر با ۷۴ هزار نفر و مساحتی برابر با ۳,۶۵۲ کیلومترمربع دارد. شهر بایبورد سه شهرستان با نام‌های (ایلچه) آیدنتیپه (Aydıntepe)، دمیروزو (Demirözü) و بایبورت دارد. رود چوروخ و کلکیت از آن می‌گذرد. رشته‌کوه چرمن قوب (Cirmen-Kob)، در جنوب استان قرار دارد و دشت‌های بایبورد در غرب و دشت هرت در شمال این استان زیبا قرار دارد. از شهرهای کوچک استان بایبورت می‌توانیم به آرپالی، قونسورو (Konursu) و گوقچدره (Gökçedere) اشاره‌کنیم.

استان بایبورت

بایبورد طبیعت زیبایی دارد و بسیاری از گردشگران برای لذت بردن از طبیعت این منطقه به این استان و شهرهای آن سفر می‌کنند.

قدمت شهر بایبورد به ۳۰۰۰ سال قبل از میلاد بازمی‌گردد. این شهر برای اولین به دست قبیله آزی (Azzi) کشف شد. اقوام زیادی ازجمله ایرانی‌ها و رومیان در این منطقه حکومت کردند و یکی از آثار تاریخی که به دست رومی‌ها در این منطقه ساخته شد، قلعه بایبورد است. در طول قرن‌های هشت و نه، اقوام مختلفی ازجمله سلجوقیان و عثمانی‌ها بر سر مالکیت منطقه باهم نزاع داشتند و سرانجام عثمانی‌ها پیروز شدند.

چندین مسجد قدیمی، قلعه‌های باستانی، شهرهای زیرزمینی و حمام‌های ترکی تنها بخشی از جاذبه‌های تاریخی استان بایبورت است. ازجمله بناهای تاریخی استان و شهر بایبورت می‌توانیم به حمام پلور، مسجد بزرگ بایبورت، پل کرگان، برج سوروهان، شهر زیرزمینی آیدینتپه، آرامگاه دده قورقود، مسجد اولو و کلیسای ارمنی وارزاهان اشاره کنیم.

استان بایبورت

یکی از موزه‌های مهم بایبورت، موزه باکسی(Baksi) است که ۱۶۰ اثر از هنرمندان معاصر را در خود جای داده است.

میانگین دمای سالانه بایبورت ۶٫۷ درجه سیلیسیوس است و گرم‌ترین ماه سال، جولای و سردترین ماه هم ژانویه است.

استان بایبورت

از سوغاتی‌های محبوب بایبورت می‌توانیم به عسل، حبوبات، پارچه پشمی، گلیم و فرش اشاره کنیم. مردم بایبورت به زبان ترکی آذربایجانی صحبت می‌کنند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *