دلیل غرق شدن کشتی تایتانیک آتش بوده، نه یخ

 مدارک جدید در مورد لکه‌ی بزرگ سیاه بر روی بدنه‌ی تایتانیک، سوالاتی درباره‌ی نحوه‌ی غرق شدن این کشتی ایجاد کرده است.  چه چیزی در واقع باعث غرق شدن تایتانیک شد؟ غرق شدن کشتی تایتانیک ترژادی است که بیشتر از هر اتفاق دیگری در تاریخ مورد تحقیق و بررسی قرار گرفته است. اما اکنون شواهدی جدیدی به دست آمده است که نشان ‌می‌دهد، احتمالاً بیشترِ آنچه که در مورد این اتفاق می‌دانیم اشتباه است.
همچنان که همه‌، داستان غرق شدن تایتانیک را می‌دانیم، این کشتی در ساعت ۱۱:۴۰ شب در تاریخ ۱۴ آوریل سال ۱۹۱۲ میلادی با یک توده یخ شناور برخورد کرد و باعث سوراخ شدن و آب گرفتگی کشتی شد که در نهایت ۲ ساعت و ۴۰ دقیقه‌ی بعد کشتی به اعماق دریا فرو رفت. در این‌که کشتی با توده یخ شناور برخورد کرده است، شکی نیست. اما بر اساس شواهد جدید فقط برخود با یخ نمی‌تواند، دلیل غرق شدن کشتی باشد. اتفاقی که سرنوشت تایتانیک را رقم زد یخ نبود؛ بلکه آتش بود.

یک نظریه‌ی جدید

در مستند تایتانیک گفته می‌شود که شواهد جدید، تصاویری از کشتی را قبل از آن‌که سفر سرنوشت‌ساز خود را شروع کند نشان می‌دهد. سنان ملونی که یک روزنامه‌نگار است و مدت طولانی است دلیل غرق شدن تایتانیک را بررسی می‌کند با استفاده از این تصاویر توانست یک علامت سیاه به بزرگی ۳۰ فوت را در سمت راست جلوی بدنه‌ی این کشتی شناسایی کند. این لکه دقیقا جایی است که گمان می‌رود کشتی با یخ برخورد کرده است. این لکه تایید کننده‌ی داستانی قدیمی درباره‌ی وقوع آتش سوزی در بدنه‌ی کشتی چند هفته پیش از این سفر است.
ملونی می‌گوید: «دقیقا در ناحیه‌ای که بدنه با قطعه یخ برخورد داشته است، می‌توان وجود آسیب را قبل از ترک بلسفست مشاهده کرد. تا قبل از این هیچ‌کس این علامت‌ها را بررسی نکرده است و این کاملاً داستان را عوض می‌کند. متخصصان ما  در زمینه‌ی متالوژی می‌گویند زمانی که فلز در معرض مقدار زیادی دما قرار گیرد، شکننده می‌شود و مقاومت آن تا ۷۵ درصد کاهش می‌یابد.»

تازه شدن داغ‌ها

چرا تا قبل از این، از ماجرای آتش چیزی نشنیده بودیم؟ امکان دارد دلیلش سرپوشی باشد تا این حادثه را از مردم پنهان کنند و سفر کشتی به تاخیر نیفتد. بر اساس گزارشات افسران هیئت مدیره از جانب جی بروس ایزمی، مدیران شرکت سازنده‌ی تایتانیک، تحت فشار زیادی بوده‌اند تا حرفی از این آتش‌سوزی به ۲.۵۰۰ مسافر آن نزنند. بر طبق برخی گزارشات این امکان وجود دارد که کشتی در ساوتهمپتون، جهت پهلو گرفتن را برعکس کرده باشد تا مسافران آسیب وارد شده، حاصل از آتش‌سوزی در آن سمت کشتی را نبینند. اگر این احتمالات درست باشند، هرچه در مورد کشتی‌های غرق نشدنی می‌دانیم، عوض خواهد شد. گرچه برخورد کشتی با یخ همچنان دلیل نهایی غرق شدن تایتانیک خواهد بود؛ اما این برخورد قسمتی از یک زنجیره اتفاقات است که به دنبال هم و از آتش گرفتن بدنه‌ی کشتی آغاز شده است.
ملونی می‌گوید: «غرق شدن کشتی تایتانیک به عنوان خواست خدا قلمداد می‌شد، درحالی که این یک داستان ساده‌ی برخورد با یک قطعه یخ و غرق شدن نیست. در واقع غرق شدن تایتانیک حاصل دست به دست هم دادن چند عامل غیرعادی در کنار هم است؛ آتش، یخ و سهل‌انگاری. تایتانیک در آوریل ۱۹۱۲ زیر امواج مدفون شد، اما داستان آن همچنان ما را شگفت‌زده و بهت‌زده می‌کند و بی‌شک سال‌های آینده هم بر سر آن بحث‌ها خواهد بود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *