رژیم غذایی پُرچرب، پُرخوری به همراه دارد

assorted junk food

بر اساس جدیدترین تحقیقاتی که نتایج آن‌را مجله‌ی The Journal of Physiology منتشر کرده است، خوردن همیشگی غذاهای پرچرب، توانایی مغز در تنظیم کالری دریافتی بدن را کاهش می‌دهد.

محققین در این مطالعه دریافته‌اند که مغز موش‌ها پس از یک دوره‌ی مصرف غذای پُرچرب و دارای کالری بالا، توانایی تطبیق دادن خوراکی خود با میزان کالری مورد نیاز بدن را از دست می‌دهد. محققین نشان داده‌اند که کالری مصرفی در بازه‌های زمانی کوتاه‌مدت توسط سلول‌هایی به نام «استروسیت» تنظیم می‌شود. این سلول‌های بزرگ ظاهری شبیه به ستاره دارند و وظیفه‌ی تنظیم عملکردهای مختلف نورون‌ها در مغز را بر عهده دارند. این سلول‌ها مسیر سیگنال‌دهی بین مغز و سیستم گوارش را نیز کنترل می‌کنند. به نظر می‌رسد مصرف مداوم غذاهای پُرچرب باعث تخریب مسیر سیگنال‌دهی بین مغز و دستگاه گوارش می‌شود.

درک نقش مغز و مکانیسم پیچیده‌ای که منجر به پرخوری می‌شود، می‌تواند کمک بزرگی به درمان افزایش وزن و چاقی کند. چاقی یکی از مشکلات و نگرانی‌های مهم جوامع مختلف است، زیرا این بیماری به همراه خود می‌تواند خطر بروز بیماری‌های دیگری مانند بیماری‌های قلبی و دیابت را نیز در پی داشته باشد. در انگلستان، ۶۳ درصد بزرگسالان دارای اضافه وزن هستند و نصف آن‌ها دچار چاقی هستند. یک‌سوم کودکانی که مدرسه‌ی ابتدایی را به پایان می‌رسانند، دچار اضافه وزن یا چاقی هستند.

محققین دریافته‌اند که مصرف کوتاه‌مدت (منظور سه تا پنج روزه) غذاهای پُرچرب بر روی سلول‌های استروسیت تاثیر شگرفی دارد و مسیر سیگنال‌دهی برای کنترل دستگاه گوارش را تحریک می‌کند. آن‌ها دریافتند که اگر این زمان چند روزه، افزایش یابد، سلول‌های استروسیت حساسیت به غذاهای چرب را از دست می‌دهند. اگر ۱۰ تا ۱۴ روز مصرف غذای پُرچرب ادامه پیدا کند، استروسیت به‌طور کل واکنشی به مصرف این غذاها نشان نخواهد داد و توانایی مغز در کنترل غذا خوردن از بین می‌رود. در واقع با عدم واکنش سلول‌های استروسیت، سیگنال سیر شدن به سمت مغز نمی‌رود و فرد به غذا خوردن ادامه می‌دهد.

این مطالعه باید بر روی انسان نیز انجام شود تا عمل کردن مکانیسم کشف شده در بدن انسان نیز به تایید برسد. پس از تایید شدن مکانیسم فوق در بدن انسان، می‌توان امید داشت که درمانی جدید برای مقابله با چاقی کشف شده است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *