سبک‌وزن‌ترین خودروهای تاریخ پورشه

 

تیم تبلیغاتی پورشه با انتشار ویدئویی جذاب از سبک‌وزن‌ترین خودروهای این برند، اهمیت نسبت وزن به قدرت در ساخت خودرو را توضیح می‌دهد.

در جدیدترین قسمت از برنامه‌ی «۵ ویژگی خارق‌العاده‌ی محصولات پورشه»، دست‌اندرکاران این سری اینترنتی با انتخاب جاده‌های زیبای ارتفاعات گروسگلوکتر اتریش، پنج خودروی سبک‌وزن تاریخ پورشه را معرفی کردند.

پورشه 911 / Porsche 911

ترکیب جاده‌های کوهستانی اتریش که روزگاری (قبل از جنگ جهانی دوم) میزبان رقابت‌های تماشایی هیل‌کلامیب (Hillclimb، مسابقات اتومبیلرانی در مسیرهای سربالایی و کوتاه کوهستانی) بوده در کنار مدل‌های کلاسیک و دوست داشتنی پورشه، تصاویر زیبایی را خلق کرده است.

مسابقات هیل‌کلایمب گروسگلوکنر در مسیر ۱۴ کیلومتری متشکل از نزدیک به ۱۰۰ پیچ تند و ملایم در سال‌های ۱۹۳۵، ۱۹۳۸ و ۱۹۳۹ با شرایط مختلف آن دوران و سپس چند دوره پس از جنگ جهانی دوم برگزار شد.دلیل انتخاب این مکان برای نمایش سبک‌وزن‌ترین مدل‌های پورشه، افتخارات این شرکت آلمانی و اهمیت نسب قدرت به وزن خودروها در این رقابت‌ها است.

در ادامه به بررسی این ۵ مدل زیبا و خواستنی پورشه که سبک‌وزن‌ترین محصولات این برند آلمانی هستند، می‌پردازیم.

۵- پورشه ۹۱۱ کاررا RS 2.7 اسپرت

پورشه 911 کاررا RS 2.7 اسپرت


سال تولید: ۱۹۷۳

نسخه‌ی Carrera 2.7 RS معروف‌ترین خودروی اسپرت جهان، به منظور شرکت در رقابت‌های گروه ۴ فدراسیون جهانی اتومبیلرانی (FIA) در دو تیپ مختلف اسپرت و تورینگ عرضه شد. تیپ اسپرت این کوپه‌ی آلمانی، با ۱۰۰ کیلوگرم وزن کمتر در مقایسه با تیپ تورینگ، مجموعاً ۹۷۵ کیلوگرم وزن داشت. این کاهش وزن به لطف استفاده از صندلی‌های مسابقه‌ای برند ریکارو و حذف صندلی‌های ردیف عقب، ساعت، شیشه‌ی آفتاب‌گیر سرنشین جلو، طاقچه‌های کنار درها و فضای بار داشبورد ممکن شده است. با قرار دادن این وزن در کنار پیشرانه‌ی ۲۱۰ اسب بخاری هواخنک، پورشه ۹۱۱ سواری و شتاب بی‌نظیری ارائه می‌داد.

واژه‌ی «کاررا» در مدل‌های پورشه به مسابقات کاررا پانامریکانا مکزیک در دهه‌ی ۱۹۵۰ و موفقیت‌های پورشه در آن رقابت‌ها اشاره دارد. «RS» مخفف اسپرت مسابقه‌ای یا به آلمانی Rennsport است.

۴- پورشه ۹۰۶ کاررا ۶

پورشه 906 کاررا 6


سال تولید: ۱۹۶۶

مدل ۹۰۶ کاررا ۶ خودروی مسابقه‌ای پورشه بود که جواز تردد جاده‌ای داشت. هدف اولیه از ساخت این خودروی اسپرت موتورمیانی، فیلمبرداری مسابقات اتومبیلرانی در پیست هوکنهایمرینگ آلمان بود. تیم مهندسی پورشه برای ساخت این مدل به‌خصوص، از فایبرگلس استفاده کرد تا ۹۰۶ با پیشرانه‌ی ۶ سیلندر خطی هواخنک ۲ لیتری و قدرت ۲۱۰ اسب بخار، فقط ۶۷۵ کیلوگرم وزن داشته باشد. البته مدل‌های ۸ سیلندر این خودرو نیز در رقابت‌های هیل‌کلایمب استفاده شدند. ۹۰۶ در مسابقات ۲۴ ساعته‌ی دیتونا سال ۱۹۶۶ با کسب مقام کلی ششم، در کلاس خود با شکست فراری دینو ۲۰۶ P به مقام اول رسید.از دیگر افتخارات این مدل، کسب مقام‌های ۴،۵،۶ و ۷ پس از سه خودروی فورد GT40 نسل دوم در مسابقات ۲۴ ساعته‌ی لمانز ۱۹۶۶ است.

۳- پورشه ۳۵۶SL

پورشه 356SL


سال تولید: ۱۹۴۸

کوپه‌ی زیبای پورشه ۳۵۶ در نسخه‌ی SL به معنی فوق سبک (Super Light) بر اساس مدل مفهومی رودستر پورشه ساخته شد. پورشه ۳۵۶ اولین خودروی ساخت پورشه بود که در کلاس خود در مسابقات ۲۴ ساعته‌ی لمانز ۱۹۵۱ به قهرمانی رسید. به لطف بدنه‌ی آلومینیومی، ۳۵۶ SL با ۷۰ اسب بخار قدرت، فقط ۶۴۰ کیلوگرم وزن داشت. این مدل به دلیل داشتن طراحی منحصر‌به‌فرد و توانایی فنی مناسب، از خواستنی‌ترین خودروهای کلاسیک پورشه است.

۲- پورشه ۷۱۸Formel2

پورشه 718Formel2


سال تولید: ۱۹۵۹

مدل ۷۱۸ پورشه مخصوص مسابقات فرمول دو، فقط ۹۰ سانتی‌متر طول داشت، با این وجود کابوس همیشگی دیگر تیم‌ها و خودروسازها در آن دوران بود. این مدل اصیل که مدل استاندارد آن دوسرنشینه است در سال‌های ۱۹۵۹ تا ۱۹۶۰ با انتخاب پیشرانه‌ی ۱.۵ لیتری با قدرت ۱۵۰ اسب بخار و تبدیل به یک خودروی تک سرنشینه (جعبه فرمان ۷۱۸ در مرکز خودرو قرار داشت)، ۴۵۶ کیلوگرم وزن و جواز شرکت در مسابقات فرمول دو را پیدا کرد. در دور ۷ و ۲۲ مسابقات فرمول دو سال ۱۹۶۰ مقام‌های اول، دوم و سوم به پورشه ۷۱۸ رسید.

۱- پورشه ۹۰۹Bergspyder

پورشه 909 Bergspyder


سال تولید: ۱۹۶۸

تیم مهندسی پورشه با سرلوحه قرار دادن کمترین وزن ممکن در خودروهای جاده‌ای و مسابقه، سبک‌وزن‌ترین محصول این برند را در سال ۱۹۶۸ عرضه کرد. پورشه ۹۰۹ برگ‌اسپایدر با داشتن فریم آلومینیومی، بدنه‌ی پلاستیکی، دیسک‌های ترمز از جنس بریلیم و مخزن سوخت کروی شکل توسط فردیناند پیئش جهت رقابت با مدل‌های فراری ساخته شد. این مدل که با لقب «پورشه‌ی پلاستیکی» معروف است، از پیشرانه‌ی ۸ سیلندر خطی ۲ لیتری با قدرت ۲۷۵ اسب بخار استفاده می‌کرد. ۹۰۹ برگ‌اسپایدر به لطف وزن باور نکردنی ۳۸۴ کیلوگرم توانایی رسیدن به نهایت سرعت ۲۵۰ کیلومتر بر ساعت داشت. ۹۰۹ برگ‌اسپایدر عمر کوتاهی داشت ولی نقش اساسی آن در موفقیت مدل ۹۰۸ بر کسی پوشیده نیست.

در پایان از شما دعوت می‌کنیم تا این ۵ خودروی بی‌نظیر را در مناظر زیبای بلندترین کوه اتریش تماشا کنید.


مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *