متاورس دقیقاً قرار است چه کاری انجام دهد؟

فناوری های جدید

فیسبوک اخیراً اعلام کرد که نام شرکت خود را به «متا» تغییر داده است. نام متا نشان‌دهنده‌ی این واقعیت است که این شرکت تمرکز خود را بر روی متاورس گذاشته است.

متا اعلام کرده است که متاورس در نهایت با آموزش، کار و مفاهیم اجتماعی انسان‌ها گره خواهد خورد. مایکروسافت نیز پس از متا اعلام کرد که قرار است در این زمینه ورود کند، ولی تمرکز آن‌ها در حال حاضر بر روی عملی کردن دفاتر کار مجازی است.

متاورس ایده‌ی جدیدی نیست و نویسنده‌ی داستان‌های علمی تخیلی «نیل استفنسن» این واژه را در سال ۱۹۹۲ در رُمان خود آورده بود. در این رمان علمی تخیلی، متاورس دنیای مجازی سه‌بُعدی است که در آن مردم به صورت آواتار به نمایش در می‌آیند و می‌توانند با یکدیگر و با ربات‌های هوش‌مصنوعی ارتباط داشته باشند.

هنوز دید درستی در مورد آینده‌ی متاورس وجود ندارد و هر کس تعریف خود را برای آن ارائه می‌دهد. اگر ایده‌ی این دنیای مجازی برای شما جدید است، شاید موارد زیر در مورد آن به درک بهتر شما از این دنیا کمک کند:

دنیای مجازی

مهم‌ترین خصوصیت متاورس این است که یک دنیای مجازی است. شما می‌توانید در این دنیا به کمک کامپیوتر، کنسول‌های بازی، موبایل، گجت‌های پوشیدنی و دیگر دستگاه‌ها کاوش کنید و از صداها و گرافیک سه‌بُعدی این دنیای مجازی استفاده کنید. این کار به شما این تصور را می‌دهد که واقعاً در دنیای متاورس هستید و فکر کنید که از دنیای واقعی خارج شده‌اید.

واقعیت مجازی

برای استفاده از این قابلیت نیاز به پوشیدن عینک واقعیت مجازی وجود دارد. ایده‌ی این بخش این است که افراد در دنیای مجازی غرق شوند و تا زمانی که با چیزی واقعی برخورد نکرده‌اند، تصور کنند در دنیای دیگری هستند.

دیگران

متاورس یک دنیای اجتماعی است. افراد زیادی در آن حضور دارند. برخی از آواتارهایی که در این دنیا هستند، می‌توانند ربات یا نمایشگرهای هوش‌مصنوعی باشند. افراد می‌توانند در این دنیا با همراهی یکدیگر پرسه بزنند و کارهای مشترکی انجام دهند. جنبه‌ی اجتماعی متاورس در بخش فیسبوک این دنیا قرار می‌گیرد، زیرا فیسبوک تاریخچه‌ی استفاده به عنوان شبکه‌ی اجتماعی را دارد.

ابدیت

این قابلیت به این معنی است که دنیای مجازی متاورس هر زمانی که بخواهید آن‌را در دسترس خواهید داشت. می‌توانید با اضافه کردن ساختمان‌های مجازی جدید و همچنین دیگر اجسامی که در این دنیا وجود دارند، آن‌را تغییر دهید. متاورس بر محتواهایی که کاربران آن تولید کرده‌اند تکیه خواهد داشت که این جنبه‌ی آن مشابه فضای مجازی کنونی است.

ارتباط با دنیای واقعی

برخی‌ها می‌گویند که کارکنان مجازی در دنیای مجازی متاورس، همان کارکنان واقعی در دنیای واقعی هستند. برای اینکه بهتر این بخش درک شود، جالب است بدانید که اگر به‌عنوان مثال در دنیای مجازی متاورس یک پهپاد مجازی را به حرکت در آورده‌اید، می‌توانید این حرکت را به یک پهپاد در دنیای واقعی منتقل کرده و آن‌را حرکت دهید. در حقیقت در این حالت، دنیای حقیقی و مجازی دوقلوهای دیجیتالی خواهند بود.

احتمالاً شرکت‌های مختلف در دنیای متاورس هر کدام نسخه‌های خاص خود را داشته باشند و افراد بتوانند از دنیای یک شرکت به دنیای شرکت دیگر بروند.

بخش‌هایی از دنیای متاورس امروزه در حال وقوع است که از بین آن‌ها می‌توان به انجام بازی‌های آنلاین اشاره کرد. ارتباطات اجتماعی مجازی نیز در دوره‌ی شیوع کرونا نوع دیگری از ارتباطات در دنیای متاورس است.

تا زمانی که متاورس مد نظر شرکت متا یا همان فیسبوک سابق به مرحله‌ی عملی برسد، زمان زیادی باقی مانده است و باید تکنولوژی‌های جدیدی بروز کنند تا بتوان بخش‌هایی از این دنیای مجازی را به واقعیت تبدیل کرد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *