چرا خوردن و آشامیدن قبل از انجام جراحی ممنوع است؟

پزشکی

عمل جراحی

حتماً تا به حال به این موضوع برخورد کرده‌اید که شش ساعت قبل از عمل جراحی نباید چیزی خورد و دو ساعت قبل از آن نیز نباید چیزی نوشید. این قوانین در دنیا در حال تغییر کردن هستند.

تعداد زیادی از بیمارستان‌های دنیا در حال حاضر به بیماران خود اجازه می‌دهند تا لحظه‌ی ورود به اتاق عمل مایعات رقیق بنوشند. آیا تا کنون از خود پرسیده‌اید که این محدودیت در گذشته چگونه ایجاد شده و چرا اکنون در حال برداشته شدن است؟

 

ایجاد قوانین مربوط به ممنوعیت خوردن و نوشیدن قبل از جراحی به اواسط قرن نوزدهم میلادی برمی‌گردد. در سال ۱۸۵۰، دکتر «جان اسنو» پیشنهاد داد که بیماران نباید دو تا چهار ساعت قبل از بیهوش شدن با اِتر یا کلروفرم چیزی بنوشند یا بخورند. به اعتقاد وی، این کار باعث می‌شود تا حس ناخوشایند تهوع کمتر سراغ بیمار بیاید. البته دکتر جان اسنو این قانون را به این خاطر وضع کرد که از بالا آوردن بیماران روی خودش جلوگیری کند و بعدها مشخص شد که این کار خطرات دیگری نیز دارد.

 

در سال ۱۸۶۲ یک کنفرانس پزشکی در ادینبرو اسکاتلند برگزار شد و در آن برخی از پزشکان به این موضوع اشاره کردند که بیهوشی با کلروفرم و در عین حال پُر بودن معده از غذا می‌تواند مرگ بیماران را در پی داشته باشد. در آن سال یک سرباز در برمه حین عمل جراحی استفراغ کرد و پس از آن فوت کرد. کالبد شکافی سرباز نشان داد که درون نای وی مواد استفراغ پیدا شده است. در همان سال‌ها دکتر «جوزف لیستر» جراح معروف بریتانیایی راهنماهایی برای نوشیدن و خوردن قبل از عمل جراحی تهیه کرد که در آن‌ها بین خوردن و نوشیدن تفاوت قائل شده بود. این راهنماها تا دهه‌ی ۱۹۶۰ در کتب پزشکی باقی مانده بود.

 

در سال ۱۹۴۷ پزشکان اثبات کردند که در زمان بیهوشی، گلو به حالت بی‌حسی می‌رود و ممکن است محتویات معده وارد نای و ریه شود. برخی از این افراد در اثر این اتفاق می‌میرند، ولی در اکثر موارد این موضوع منجر به مرگ بیمار نمی‌شود. بر همین اساس راهنماهایی تدوین شد تا بیماران قبل از جراحی کمتر بخورند و بنوشند.

 

در ۱۰ سال گذشته برخی از قوانین مربوط به خوردن و آشامیدن قبل از جراحی سهل‌گیرانه شده‌اند و به عنوان مثال در بریتانیا و آمریکا در حال حاضر بیماران می‌توانند مایعاتی مانند آب، چای و آب میوه را قبل از جراحی بنوشند. یکی از دلایل این تغییر این بوده که برخی از افراد در حین عمل دچار کم آبی شدید در بدن خود می‌شوند. کم آبی بدن قبل از جراحی دارای معایب فراوانی است و باید از آن جلوگیری شود.

 

تحقیقات انجام شده در سال‌های اخیر نیز نشان داده است که خطرات برشمرده شده برای خوردن و نوشیدن قبل از جراحی بیش از حد بزرگ‌نمایی شده‌اند. به نظر می‌رسد در آینده‌ی نزدیک باید منتظر تغییر قوانین مربوط به خوردن و آشامیدن قبل از جراحی باشیم.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *