چین، درخشان‌ترین «چشمه‌ی نور» جهان را می‌سازد!

یک محقق از آکادمی علوم چین اظهار داشته است که چین می‌خواهد درخشان‌ترین «چشمه‌ی نور سینکروترونی» جهان که نسل بعدی مرکز تابش سینکروترون است را در پکن بسازد. بر طبق گفته‌های دونگ یوهیوی، انتظار می‌رود این پروژه در نوامبر سال ۲۰۱۸ میلادی شروع شده و در طول ۶ سال تکمیل شود. بر اساس گزارش چین دیلی، در مجموع ۴.۸ میلیارد یوان معادل با ۶۹۸ میلیون دلار برای این پروژه، هزینه خواهد شد.
سینکروترون‌ها، نوعی شتاب‌دهنده‌ی ذراتند که با کمک میدان‌های الکتریکی و مغناطیسی، تابش الکترومغناطیسی تولید می‌کنند. ذراتی که با سرعتی نزدیک به سرعت نور در یک محیط الکترومغناطیسی حرکت می‌کنند، در جهت حرکتشان، نوری منتشر می‌کنند که تابش سینکروترون نامیده می‌شود.
این مرکز که «چشمه‌ی نور پکن» لقب گرفته است، در میان سایر تولیدات، محصولات هوا و فضا نیز تولید خواهد کرد. این مرکز درخشان‌ترین اشعه‌های ایکس بر روی زمین را خلق خواهد کرد که ۷۰ برابر درخشان‌تر ازچشمه‌ی نور سنکروترون ملی شماره ۲ آمریکا یا همان NSLS-ll و ۱۰ برابر درخشان‌تر از MAX IV سوئد است، که در حال حاضر قوی‌ترین در نوع خود در جهان به شمار می‌آید.
اشعه‌های ایکس درخشان می‌توانند در اندازه‌گیری ساختار اتمی مواد مختلف به ما کمک کنند و درخشندگی بالاتر، به قول دونگ همچون استفاده از چراغ قوه برای دیدن اشیاء، به مشاهده‌ی جزئیات بیشتر کمک می‌کند. بیش از ۵۰ مرکز این‌چنینی در سراسر دنیا وجود دارد که به تحقیقات در بسیاری از زمینه‌ها کمک می‌کنند. چشمه‌ی نور با قادر ساختن محققان به مشاهده‌ی مکانیزم تومورها و بیماری‌های عروق مغزی، نقش مهمی در رشته‌های پزشکی ایفا می‌کند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *