کشف کاخی باستانی در کردستان

– گروهی بین‌المللی از باستان‌شناسانِ آلمانی و کُرد به کشف اعجاب برانگیزی نائل آمدند. آنان کاخ ۳،۴۰۰ ساله‌ای را از آب‌های رودخانه دجله در منطقه‌ی کردستان عراق کشف کردند. در تصویر  نمایی از «کاخ کِمون» را از سمت غرب مشاهده می‌کنید. دکتر «حسن احمد قاسم» باستان‌شناس از سازمان باستان‌شناسی کردستان، می‌گوید: «این کشف را می‌توان به‌عنوان یکی از مهمترین اکتشافات باستان‌شناسی در این منطقه در دهه‌های اخیر قلمداد کرد.»
دکتر «ایوانا پولیز» باستان‌شناس در موسسه‌ی مطالعات خاور نزدیک در کشور آلمان، می‌گوید: «امپراتوری میتانی یکی از امپراتوری‌های خاور نزدیک و باستانی است که کمترین تحقیقات در موردش به انجام رسیده است. اطلاعات مربوط به کاخ‌های دوره‌ی میتانی تنها در تِل براک سوریه و شهرهای نوزی و آلاکه قابل دسترسی است. حتی پایتخت امپراتوری میتانی نیز مورد شناسایی قرار نگرفته است. در این محل باستانی، شاهد ساختمان‌هایی هستیم که با دقت بالایی بنا نهاده شده‌اند و دیوارهای داخلی آن از جنس آجر و خشت است و ضخامت‌شان به دو متر می‌رسد. ارتفاع برخی از دیوارها به بیش از ۲ متر می‌رسد و بعضی از اتاق‌ها دارای دیوارهای گچ‌کاری شده هستند. ما همچنین به بقایای دیوارنگاره‌هایی دست پیدا کرده‌ایم که به رنگ قرمز و آبی نقاشی شده‌اند. در دوره‌ی میتانی، دیوارنگاری گویا یکی از ویژگی‌های بارز کاخ‌ها بوده است، اما به ندرت می‌توان دید که آن‌ها حفظ شده باشند. لذا کشف دیوارنگاری‌ها در کِمون از جنبه باستان‌شناسی قابل بررسی است.»

کشف کاخی باستانی در کردستان

در زمان‌های باستان، کاخ کمون تنها در ۲۰ متری ساحل شرقی رودخانه دجله قرار داشت. در دوره‌ی میتانی، کارهایی به‌منظور استحکام هر چه بیشتر کاخ صورت پذیرفت و چاره‌ای برای منطقه‌ی شیب‌داری که کاخ در آن ساخته شده بود، اندیشیده شد. در عکس، دیواری در بخش غربی کاخ کِمون را می‌بینید. بر اساس تحقیقات، خرابه‌های کاخ کمون به ارتفاع ۷ متری حفظ شده است. داده‌های محققان گویای آن است که این سازه برای مدت طولانی پابرجا مانده است. در داخل کاخ، باستان‌شناسان اتاق‌های متعددی را شناسایی کردند و هشت مورد از آن‌ها را نیز مورد بررسی دقیق و حفاری قرار دادند. در برخی مناطق، باستان‌شناسان آجرهایی را پیدا کردند. در میان اکتشافات، ۱۰ لوح با نوشته‌هایی متعلق به دوره‌ی میتانی وجود دارد.

محققان گفتند: «یکی از الواح نشان می‌دهد که کِمون به احتمال زیاد باستانی‌ترین شهر زخیکو بوده است. داده‌ها و شواهد گویای آن است که این شهر می‌بایست برای دست‌کم ۴۰۰ سال قدمت داشته باشد. باید در انتظار یافته‌های بعدی ماند تا از صحت و ثقم این قضیه مطمئن شد.»

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *