کشف یک حشره‌ی فضایی، در دام کهربا

دانشمندان بقایای صد میلیون ساله‌ی حشره‌‌ای  عجیب وغریب، با سری مثلثی‌شکل و چشمان برجسته را کشف کرده‌اند که در قطره‌ای از صمغ سفت شده‌ (کهربا)، گرفتار شده است.
به گفته کاشف این کهربا: «این موجود کوچک که حالا اوسیوکارینوس بورمانیکوس نامیده می‌شود، موجود فضایی نیست؛ این حشرات در دره‌ی هاوکینگ در میانمار زندگی می‌کرده‌اند. آن‌ها در شکاف‌های ریز پوسته‌ی درختان مخفی می‌شدند که احتمالاً باعث می‌شد توسط کرم‌های ریز یا قارچ‌ها شکار شوند. این موجودات، در کنار دایناسورها با آرامش زندگی می‌کرده است.
در واقع این موجود به ظاهر فرازمینیِ منقرض شده، بسیار متفاوت از دیگر حشرات است. به همین خاطر، یک رده‌بندی جدید به نام اسیوکارنودا را برای آن ایجاد کرده‌اند «رده»، یک دسته‌بندی علمی برای جانداران است و گسترده‌تر از «گونه» یا «خانواده» است.
جرج پوینار، استاد بازنشسته‌ی جانورشناسی دانشگاه ایالت اورگن توضیح می‌دهد: «این حشره ویژگی‌هایی دارد که با ویژگی‌های دیگر جاندارانی که من می‌شناسم، هماهنگ نیست. هرگز چنین چیزی ندیده بودم، به نظر می‌رسد در دنیای حشرات منحصربه‌فرد باشد، پس از یک جلسه‌ی بحث مهم، تصمیم گرفتیم آن را در یک رده‌ی جدید قرار دهیم.»
پوینار اضافه کرد: «این رده‌بندی جدید، تعداد رده‌های حشرات را به بیش از ۳۲ رده می‌رساند. عجیب‌ترین ویژگی این جاندار، شباهت بسیار زیاد سر آن به موجودات بیگانه‌ای است که اغلب به تصویر کشیده می‌شوند و شامل گردن دراز، چشمان بزرگ و سر مثلثی شکل عجیب. اولین بار که او را دیدم، فکر کردم شبیه یک موجود فرازمینی است، حتی یک ماسک هالووین هم که شبیه سر این حشره بود درست کردم. اما ماسک را که به صورت زدم، وقتی بچه‌های کوچک من را دیدند، ترسیدند و من ماسک را درآوردم.»
طبق گفته محققان، ظاهر کوچک و سبز آن، حتماً فایده‌ای داشته است. صورت مثلثی شکل این حشره در رأس این مثلث و بالای گردن آن قرار گرفته، این حالت به حشره اجازه می‌دهد سرش را تا ۱۸۰ درجه بچرخاند و عیناً پشت سرش را ببیند.
پوینار توضیح می‌دهد: «امروزه حشرات می‌توانند سرشان را ۱۸۰ درجه بچرخانند، اما این کار را از بالا به پایین انجام می‌دهند و نمی‌توانند آن‌را به اطراف بچرخانند. همچنین زمانی که این حشره زنده بوده است، سطح صاف بدنش ۴.۵ میلیمتر بوده، بالی نداشته و به جای پراز کردن روی پاهای باریک و درازش در طول تنه درخت یا میان گُل‌سنگ‌ها و خزه‌ها می‌دویده است. همچنین این حشره یک جفت غده روی گردنش دارد که احتمالاً حاوی ماده‌ی دفع‌کننده‌ی شیمیایی ناشناخته‌ای‌ است که شکارچیان را از این حشره دور نگه می‌داشته است.»

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *