۱۱ ماده مغذی برای از بین بردن سلول های بنیادی سرطانی
- سرطان
خوراکیهایی برای مقابله با سلولهای بنیادی سرطان
غذاهایی که می خورید می توانند تأثیر عمیقی بر سلول های بنیادی سرطانی داشته باشند، که نوعی سلول سرطانی به خصوص نگران کننده هستند. سلول های بنیادی سرطانی برخلاف سلول های سرطانی معمولی، توانایی های منحصر به فردی دارند که به آنها اجازه می دهد رشد تومور را هدایت کنند، به مناطق جدید گسترش یابند و در برابر درمان مقاومت کنند. این سلول های بنیادی سرطانی می توانند خود تجدید شوند، به انواع مختلف سلولی تبدیل شوند و تحت تأثیر سیگنال های رشد طبیعی یا درمان های سرطان قرار نگیرند.
برترین ۱۱ ماده مغذی برای نابودی سلول های بنیادی سرطانی
هدف قرار دادن و از بین بردن سلول های بنیادی سرطانی برای موفقیت در درمان و پیشگیری از سرطان بسیار مهم است. درمانهای متعارف ممکن است تومور اصلی را ریشهکن کنند، اما سلولهای بنیادی انعطافپذیری را باقی میگذارند که میتوانند باعث عود و گسترش سرطان شوند.
خوشبختانه، مواد مغذی گیاهی موجود در میوهها، سبزیجات و سایر غذاها میتوانند مکانیسمهایی را که به سلولهای بنیادی سرطانی برای رشد کمک میکنند، مختل کنند. این مواد مغذی با متوقف کردن توانایی سلول های بنیادی سرطانی برای تکثیر، گسترش و مقاومت در برابر درمان، می توانند به پیشگیری و درمان سرطان کمک کنند.
در این مطلب، شما با ۱۱ ماده مغذی قدرتمند آشنا خواهید شد که نشان داده شده است سلول های بنیادی سرطانی را از بین می برند. ما همچنین ۶ نکته اثبات شده برای مبارزه با سرطان با غذا را به شما ارائه می دهیم، بنابراین این مطلب را تا انتها بخوانید.
اولین ماده مغذی در لیست ما، با رتبه ۱۱، “بتا گلوکان” است.
قارچ ها حاوی ترکیبات قابل توجهی هستند که می توانند سلول های بنیادی سرطانی را هدف قرار داده و از بین ببرند. راز در بتا گلوکان ها و مولکول های کوچک دیگر (مایکوشیمیایی) موجود در برخی از قارچ ها نهفته است. نشان داده شده است که این مواد مغذی سیستم ایمنی بدن شما را برای حمله به سلول های بنیادی سرطانی تحریک می کنند.
قارچ هایی مانند دم بوقلمون، مایتاکه، شیتاک و ریشی به ویژه سرشار از بتا گلوکان های ضد سرطان هستند. همچنین ترکیب عصاره های قارچ دم بوقلمون و ریشی ممکن است برای افراد مبتلا به سرطان سینه، ریه و دستگاه گوارش بسیار موثر باشد.
در حالی که مقدار توصیه شده بهینه ای وجود ندارد، مصرف روزانه قارچ های دارویی می تواند اثرات ضد توموری ایجاد کند و در عین حال باعث آپوپتوز یا مرگ سلولی شود.
در رتبه ۱۰ لیست ما، “آنتوسیانین” قرار دارد
شگفت زده خواهید شد که بدانید بیش از ۶۰۰ نوع آنتوسیانین در گیاهانی مانند توت ها (به ویژه بلوبری)، انگور، بادمجان، چای و پرتقال خونی یافت می شود.
این ترکیبات قدرتمند که رنگ های عمیق به میوه ها و سبزیجات می دهند، می توانند به روش های شگفت انگیزی با سرطان مبارزه کنند. آنها از ژن های شما برای توقف رشد تومور در سلول های بنیادی سرطانی حمایت می کنند. همچنین با دستکاری ارتباط بین سلول های بنیادی سرطانی و تومورها باعث مرگ سلولی می شوند.
آنتوسیانین ها به بدن شما قدرت طبیعی برای درمان سرطان روده بزرگ، کاهش تومورهای سرطان سینه و محدود کردن گسترش لوسمی می دهند.
این اجزای غذایی حتی می توانند سلول های بنیادی سرطانی را کنترل کنند. آنها این کار را با تقویت ژن های سرکوب کننده تومور، کشتن سلول های سرطانی روده بزرگ و مختل کردن سلول های لوسمی انجام می دهند. فوق العاده نیست؟ برای محافظت از خود در برابر ابتلا به سرطان و درمان تومورهای موجود، شروع به خوردن میوه ها و سبزیجات تازه و منجمد سرشار از آنتوسیانین کنید.
ماده مغذی بعدی در رتبه ۹ لیست ما، “کویرستین” است
شاید این را ندانید، اما کوئرستین یک آنتی اکسیدان قدرتمند است که در انواع غذاهای خوشمزه یافت می شود، سبزیجات، میوه ها و چای.
این ترکیب ابرقهرمان با مسدود کردن مسیرهایی که به سلول های سرطانی اجازه رشد می دهند، با سرطان مبارزه می کند. همچنین تولید آنتی اکسیدان های قوی دیگر را در بدن شما تقویت می کند که می توانند رادیکال های آزاد را که رشد سرطان را تغذیه می کنند، از بین ببرند.
دوزهای بالای کوئرستین حتی می تواند ژن هایی را که سلول های سرطانی را به خصوص در لوسمی فعال می کنند، مختل کند. آن جمله قدیمی را به خاطر بسپارید که می گوید روزی یک سیب بدن را سالم نگه می دارد؟ به نظر می رسد پوست سیب سرشار از کوئرستین است!
از دیگر منابع عالی کوئرستین می توان به تمشک، چای سبز، کبر، پیاز قرمز و گوجه فرنگی تیره اشاره کرد. بسیاری از میوه ها هم از نظر آنتوسیانین و هم از نظر کوئرستین غنی هستند: سیب، انواع توت (بلوبری، تمشک، توت فرنگی) و انگور.
اگر رژیم غذایی رنگارنگی دارید، نیازی به مصرف مکمل کوئرستین نیست.
شماره ۸ ماده مغذی مهمی به نام “ویتامین D3” است
بدن شما هر روز حدود ۱۰۰۰۰ سلول سرطانی تولید می کند و یکی از عوامل اصلی ابتلا به سرطان کمبود ویتامین D3 است. برای از بین بردن سلول های بنیادی سرطانی و کند کردن پیشرفت سرطان، دریافت کافی ویتامین D3 به صورت روزانه بسیار مهم است.
تحقیقات نشان می دهد که مصرف روزانه ۲۰۰۰۰ واحد بین المللی مکمل ویتامین D3 می تواند به کند شدن پیشرفت سرطان و کاهش التهاب در بدن کمک کند. ویتامین D3 همچنین برای تولید GcMAF، پروتئینی که پاسخ طبیعی سیستم ایمنی بدن شما را برای درمان سرطان تقویت می کند، ضروری است.
ماده مغذی بعدی در رتبه ۷ لیست ما، “کورکومین” است.
زردچوبه، ادویه زرد رنگ درخشان، حاوی مادهای فوقالعاده به نام کورکومین است که یک نیروگاه واقعی در مبارزه با سرطان به شمار میرود. کورکومین یک آنتیاکسیدان و ضدالتهاب قوی است. این ماده میتواند به پیشگیری از التهاب مزمن که اغلب منجر به سرطان میشود، کمک کند. چگونه؟ با برهمکنش با مسیرهای ژنتیکی سلولهای بنیادی سرطانی و تنظیم عواملی که رشد و گسترش آنها را هدایت میکند.
اما این همه ماجرا نیست. کورکومین همچنین میتواند:
– التهاب را برای متوقف کردن رشد و حمله تومور کنترل کند.
– از تکثیر سلولهای سرطانی جلوگیری کند.
– عواملی را که مرگ سلولی را سرکوب میکنند، غیرفعال کند.
– از تشکیل رگهای خونی جدید (آنژیوژنز) که تومورها را تغذیه میکنند، جلوگیری کند.
– از گسترش سرطان جلوگیری کند.
به طور شگفتانگیزی، نشان داده شده است که کورکومین سلولهای بنیادی سرطانی را که در طیف وسیعی از سرطانها از جمله سینه، دهانه رحم، روده بزرگ، لوزالمعده، ریه، کبد، پروستات، تخمدان، کلیه، مثانه، مغز، رکتوم، لوسمی و لنفوم غیر هوچکین نقش دارند، هدف قرار میدهد.
بنابراین، چگونه میتوانید از قدرت کورکومین بهرهمند شوید؟ با افزودن بیشتر زردچوبه به وعدههای غذایی خود شروع کنید. بسیاری از متخصصان همچنین مصرف مکملهای کورکومین را توصیه میکنند، به طور معمول ۵۰۰ تا ۳۰۰۰ میلیگرم در روز، تقسیم بر ۱ تا ۲ وعده همراه با غذا.
اما نکتهای وجود دارد، کورکومین به تنهایی به راحتی جذب نمیشود. برای جذب بهتر، همیشه آن را با فلفل سیاه ترکیب کنید، زیرا فلفل سیاه حاوی پیپرین است، مادهای که نشان داده شده است سلولهای بنیادی سرطانی را در تومورهای سینه هدف قرار میدهد، و آن را همراه با یک وعده غذایی چرب مصرف کنید.
با این حال، دریافت تمام کورکومین مورد نیاز فقط از طریق غذا واقعاً سخت است. به همین دلیل است که در لینک زیر باید مکمل زردچوبه توصیه شده ما را بررسی کنید. در کارآزماییهای بالینی انسانی نشان داده شده است که جذب آن ۶.۸ برابر بهتر از عصارههای کورکومین طعمدار با فلفل سیاه است.
ماده مغذی بعدی در لیست ما برای مبارزه با سرطان، با رتبه ۶، ” لیکوپن” است.
شاید باور نکنید، اما ترکیب قدرتمندی در میوه ها و سبزیجات قرمز مورد علاقه شما پنهان شده است – لیکوپن!
این ماده مغذی فوق العاده در واقع نشان داده شده است که سلول های سرطانی را از بین می برد. لیکوپن می تواند مسیرهای ارتباطی را که به سلول های سرطانی اجازه می دهد زنده بمانند و رشد کنند را مختل کند. به عبارت دیگر، لیکوپن می تواند باعث شود سلول های سرطانی خودشان را نابود کنند!
مطالعات نشان می دهد که لیکوپن ممکن است به محافظت در برابر سرطان پروستات، ریه، روده بزرگ و دهانه رحم کمک کند. به نظر عالی می رسد، درست است؟
بنابراین، لیکوپن را کجا می توانید پیدا کنید؟ آن را در غذاهایی مانند گوجه فرنگی، هندوانه، گریپ فروت صورتی و پرتقال قرمز جستجو کنید. این غذاهای قرمز پررنگ رنگ خود را از لیکوپن دریافت می کنند. هنگام پختن با گوجه فرنگی، پوست آنها را جدا نکنید تا لیکوپن به حداکثر برسد.
همچنین می توانید از مکمل های لیکوپن، به خصوص در ترکیب با ویتامین E و سلنیوم استفاده کنید. روزانه ۳۰-۵۰ میلی گرم لیکوپن مصرف کنید، که تقریباً معادل ۲ وعده سس گوجه فرنگی ارگانیک است.
ماده مغذی بعدی در لیست ما، با رتبه ۵، “سولفورافان” است.
آیا می دانستید که بدن شما می تواند ترکیبات قدرتمند ضد سرطان به نام ایزوتیوسیانات بسازد؟ سولفورافان، که در سبزیجات چلیپایی مانند بروکلی، گل کلم، کلم پیچ و جوانه بروکسل یافت می شود، یکی از قوی ترین اشکال این ترکیبات است.
سولفورافان یک ابرقهرمان واقعی در پیشگیری و درمان سرطان به شمار می رود. این ماده می تواند:
– مسیرهایی را تحریک کند که از تشکیل تومور جلوگیری می کنند.
– تولید آنتی اکسیدان های قدرتمند مانند گلوتاتیون را در بدن شما تقویت کند.
– با کاهش باکتری های مضر مرتبط با سرطان، سلامت روده شما را بهبود بخشد.
– التهاب را کاهش دهد.
– سموم های سرطان زا را از بدن شما دفع کند.
در واقع، نشان داده شده است که سولفورافان به محافظت در برابر طیف گسترده ای از سرطان ها از جمله سینه، معده، طحال، پروستات و روده بزرگ کمک می کند.
برای بهره مندی از بیشترین مزایای ضد سرطان، سعی کنید روزانه حداقل دو وعده جوانه سبزیجات چلیپایی مصرف کنید. جوانه های بروکلی و گل کلم به ویژه قدرتمند هستند و تا ۱۰۰ برابر بیشتر از ترکیبات مورد نیاز برای ایجاد سولفورافان را دارا هستند.
به دنبال تقویت بیشتر هستید؟ بسیاری از متخصصان مصرف مکمل سولفورافان، به طور معمول ۳۰۰-۶۰۰ میلی گرم، ۱-۲ بار در روز را توصیه می کنند. این امر به ویژه برای سرطان های وابسته به هورمون مفید است، زیرا سولفورافان یک بسیج کننده قوی استروژن است.
به سراغ ماده مغذی بعدی در لیست ما می رویم، رتبه ۴ برای “EGCG” است.
چای سبز حاوی ماده قدرتمندی به نام EGCG است. این آنتی اکسیدان فوق ستاره با انواع فواید شگفت انگیز برای سلامتی، از جمله مبارزه با سرطان، مرتبط بوده است.
تحقیقات نشان می دهد که نوشیدن منظم چای سبز در واقع می تواند خطر ابتلا به سرطان هایی مانند سینه، روده بزرگ، پروستات و ریه را کاهش دهد. EGCG چگونه عمل می کند؟ EGCG سیگنال هایی را که به سلول های سرطانی اجازه رشد و گسترش می دهند، مختل می کند.
بهترین راه برای دریافت EGCG بیشتر، نوشیدن مقداری چای سبز، به خصوص در صبح است. حتی می توانید از چای سبز به عنوان پایه اسموتی های خود استفاده کنید.
برای افزایش EGCG، چای سبز “ماتچا” را امتحان کنید. ماتچا حاوی تا ۱۰ برابر بیشتر از این ترکیب ضد سرطان نسبت به چای سبز معمولی است.
همچنین می توانید از مکمل های EGCG، به میزان ۴۰۰-۸۰۰ میلی گرم در روز استفاده کنید. فقط مطمئن شوید که آن ها را در اوایل روز مصرف کنید، زیرا EGCG می تواند کمی محرک باشد.
یک نکته که باید به خاطر داشته باشید، چای سبز می تواند جذب فولات توسط بدن شما را کاهش دهد. برای مقابله با این موضوع، مطمئن شوید که سبزیجات سبز غنی از فولات را به صورت سالاد یا آبمیوه به مقدار زیاد مصرف کنید.
در رتبه ۳ لیست ما، “رزوراترول” قرار دارد.
رزوراترول یک ترکیب گیاهی قدرتمند است که در پوست انگور یافت می شود. این فنول طبیعی توانایی فوق العاده ای برای پیشگیری و درمان بیماری های متابولیک، به ویژه آنهایی که مربوط به سلول های سرطانی هستند، دارد. رزوراترول از توانایی سلول های شما برای ترمیم آسیب محافظت می کند و طول عمر آنها را افزایش می دهد. نشان داده شده است که در برابر سرطان پروستات، کبد، پانکراس، روده بزرگ، پوست و موارد دیگر خاصیت محافظتی دارد.
برای افرادی که با سرطان مبارزه می کنند، کارشناسان مصرف روزانه بیش از ۲۰۰ میلی گرم رزوراترول را توصیه می کنند. حتی اگر سالم هستید، مصرف یک مکمل ۲۰ تا ۱۰۰ میلی گرمی می تواند فواید بهینه مبارزه با سرطان را به همراه داشته باشد.
ماده مغذی بعدی در رتبه ۲،”۶-GINGEROL” است.
زنجبیل یک ادویه همه کاره است که می تواند طعم غذاها و نوشیدنی های شما را بهتر کند. به سادگی آن را به چای، ماریناد، سالاد کلم و سس سالاد خود اضافه کنید. این کار خواص ضد سرطانزایی غذای شما را تقویت می کند.
زنجبیل حاوی ماده ای به نام “۶-gingerol” (روماجی: ۶-Shōgaeru) یا “جینجرول ۶” است. این فیتونوترینت رادیکال های آزاد مضری را که می توانند به سلول های شما آسیب برسانند، کاهش می دهد.
زنجبیل به لطف “۶-gingerol” (روماجی: ۶-Shōgaeru) یا “جینجرول ۶″، سلول های شما را از آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کند. همچنین از سیستم عصبی شما محافظت می کند. علاوه بر این، دفاع آنتی اکسیدانی شما را در برابر سرطان زاها و سرطان تقویت می کند.
برای بهره مندی از مزایای زنجبیل، روزانه یک یا دو فنجان چای زنجبیل بنوشید. نوشیدن چای زنجبیل حس شما را آرام می کند و به شما نشاطت می بخشد.اما به همین جا بسنده نکنید! زنجبیل تخمیری را نیز به وعده های غذایی خود اضافه کنید. این ماده اصلی آسیایی که در غذاهایی مانند سوشی و کیمچی یافت می شود، طعم ها و بافت های منحصر به فردی را به غذای شما می بخشد.
در نهایت، ماده مغذی شماره ۱ لیست ما، “اسید اورسولیک” است.
اسید اورسولیک یک ترکیب قدرتمند است که در سیب، ریحان مقدس، رزماری، آویشن و آویشن کوهی یافت می شود. این ماده طبیعی می تواند با انواع سرطان ها از جمله روده بزرگ، پوست، سینه و ریه مبارزه کند.
پژوهشگران هنوز در حال کشف چگونگی عملکرد جادویی اسید اورسولیک هستند. اما آنها می دانند که این ماده می تواند التهاب را کاهش دهد و سلول های سرطانی را وادار به خود تخریبی کند. این به کوچک شدن تومورها و جلوگیری از گسترش آنها کمک می کند.
برای مهار قدرت اسید اورسولیک، یک مکمل روزانه مصرف کنید. کارشناسان ۱۵۰ تا ۳۰۰ میلی گرم، سه بار در روز را پیشنهاد می کنند.
این مقدار بسیار بیشتر از چیزی است که از خوردن پوست سیب یا ریحان مقدس به دست می آورید. اما همچنان از خوردن این غذاها لذت ببرید، آنها حاوی مواد مغذی دیگری هستند که از سیستم ایمنی بدن و سلامت کلی شما حمایت می کنند.
توصیه هایی برای تغییر رژیم غذایی در جهت مبارزه با سرطان
در ادامه، در صورتی که هدف شما مبارزه با سرطان و زندگی بدون سرطان است، به خلاصه ای از تغییراتی که باید در رژیم غذایی خود ایجاد کنید، اشاره می کنیم:
• برای مقابله با التهاب و رشد سرطان، مصرف لبنیات، گوشت های فرآوری شده، نوشابه و نوشیدنی های شیرین را حذف کنید.
• در عوض، بر افزودن انواع توت های ضد سرطان به برنامه روزانه خود تمرکز کنید، آنتی اکسیدان ها و فیتوشیمیایی های آنها به خنثی کردن رادیکال های آزاد کمک می کند.
• همچنین مصرف روزانه ۲ عدد قارچ توصیه می شود، زیرا آنها حاوی بتاگلوکان های تقویت کننده سیستم ایمنی هستند.
• این رژیم را با آبمیوه های تازه و ارگانیک سبزیجات تکمیل کنید که دوز متمرکزی از مواد مغذی محافظ در برابر سرطان را فراهم می کند.
• مطمئن شوید که بشقاب خود را با انواع میوه ها، سبزیجات، غلات کامل و حبوبات ارگانیک و کامل پر کنید.
• گوشت بدون چربی، مرغ و ماهی چرب قابل مصرف هستند، در حالی که از مصرف زیاد گوشت قرمز باید اجتناب شود.
• با انجام این جایگزین های ساده، می توانید از قدرت طبیعت برای حمایت از توانایی بدن خود در پیشگیری و مبارزه با سرطان بهره مند شوید.
سوالات متداول درباره خوراکیهایی برای مقابله با سلولهای بنیادی سرطان
۱٫ کدامیک از این مواد مغذی برای من مناسب تر است؟
بهترین ماده مغذی برای شما به نیازها و شرایط سلامتیتان بستگی دارد. برای مشاوره در این زمینه با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید.
۲٫ چه مقدار از این مواد مغذی را باید مصرف کنم؟
میزان مصرف هر ماده مغذی به عوامل مختلفی مانند سن، جنسیت، سلامتی و سطح فعالیت شما بستگی دارد. برای تعیین دوز مناسب برای خود با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت کنید.
۳٫ آیا می توانم مکمل های این مواد مغذی را مصرف کنم؟
بله، مصرف مکمل های حاوی این مواد مغذی می تواند مفید باشد. با این حال، قبل از مصرف هر گونه مکمل با پزشک خود مشورت کنید تا از عدم تداخل با داروهایتان و ایمن بودن آن مطمئن شوید.
۴٫ آیا باید تمام لبنیات را از رژیم غذایی خود حذف کنم؟
برخی از مطالعات نشان داده اند که مصرف زیاد لبنیات پرچرب ممکن است خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان را افزایش دهد. با این حال، تحقیقات بیشتری در این زمینه مورد نیاز است. اگر نگران هستید، می توانید با پزشک خود در مورد مصرف لبنیات و خطرات احتمالی آن صحبت کنید.
۵٫ چه جایگزین هایی برای گوشت قرمز وجود دارد؟
شما می توانید به جای گوشت قرمز از انواع دیگر پروتئین ها مانند مرغ، ماهی، حبوبات، آجیل و دانه ها استفاده کنید.
۶٫ آیا باید تمام نوشیدنی های شیرین را حذف کنم؟
بله، حذف نوشیدنی های شیرین مانند نوشابه، آبمیوه و نوشیدنی های انرژی دار از رژیم غذایی شما برای سلامتیتان بسیار مفید است. به جای این نوشیدنی ها، آب، چای یا قهوه بدون شکر بنوشید.
۷٫ آیا این تغییرات در رژیم غذایی برای همه افراد مناسب است؟
این تغییرات در رژیم غذایی برای اکثر افراد مفید است. با این حال، اگر شرایط سلامتی خاصی دارید، قبل از ایجاد هرگونه تغییر در رژیم غذایی خود با پزشک خود مشورت کنید.
۸٫ آیا با انجام این تغییرات در رژیم غذایی می توانم از ابتلا به سرطان جلوگیری کنم؟
هیچ تضمینی برای پیشگیری کامل از سرطان وجود ندارد. با این حال، یک رژیم غذایی سالم و سرشار از مواد مغذی می تواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان و همچنین بهبود سلامت کلی شما کمک کند.
سخن پایانی
همانطور که در متن های بالا ذکر شد، تغذیه نقش بسیار مهمی در پیشگیری و مبارزه با سرطان ایفا می کند. با مصرف مواد مغذی ضد سرطان و ایجاد تغییرات مثبت در رژیم غذایی خود، می توانید به تقویت سیستم ایمنی بدن خود و کاهش خطر ابتلا به این بیماری کمک کنید. علاوه بر رژیم غذایی، حفظ سبک زندگی سالم نیز برای پیشگیری از سرطان ضروری است. این شامل ورزش منظم، حفظ وزن سالم، عدم استعمال دخانیات و محدود کردن مصرف الکل می شود.
با انجام این تغییرات، می توانید گام های بلندی در جهت سلامتی و تندرستی خود بردارید و خطر ابتلا به سرطان را به طور قابل توجهی کاهش دهید. به یاد داشته باشید که شما تنها نیستید. میلیون ها نفر در سراسر جهان با سرطان مبارزه می کنند و منابع زیادی برای حمایت از شما در این مسیر وجود دارد. با پزشک خود، متخصص تغذیه و گروه های حمایتی صحبت کنید تا راهنمایی و پشتیبانی مورد نیاز خود را دریافت کنید.