۲۰ حقیقت جالب در مورد ستاره های دنباله دار

دنباله دارها به عنوان یکی از زیباترین و در عین حال عجیب ترین اجرام فضایی همواره مورد توجه بشر بوده اند، توجه به این نکته که این اجرام میلیون ها کیلومتر را در کهکشان طی میکنند و در نهایت از کنار زمین عبور میکنند بسیار تکان دهنده است، یکی از جالب ترین نکته های تاریخی درمورد دنباله دارها ارتباط عجیب بین آنها و بروز یک فاجعه ی طبیعی در زمین است، برای مثال بزرگترین شیوع طاعون در اروپا دقیقا همزمان با عبور دنباله دار هالی از کنار زمین بود، در زیر ۲۰ نکته ی جالب درمورد دنباله دار ها گفته شده است…

۱٫ مرکز ستاره های دنباله دار و یا هسته از یخ ساخته شده و اندازه ی آن تا حد زیادی در هر ستاره ی دنباله دار متفاوت است و از چند متر تا چند کیلومتر عرض دارد.

۲٫ ستاره های دنباله دار هر بار که به خورشید نزدیک میشوند به دلیل فرایندی به نام تصعید جرمشان را از دست میدهند. بعد از چند سال که به دور خورشید می چرخند، در نهایت آنها متلاشی و به تکه های کوچکی تبدیل و با سرعتی بسیار زیاد جا به جا میشوند.
۳٫ یخ باعث میشود که هسته ی ستاره ی دنباله دار فقط یک آب یخ زده مانند یخ درون یک نوشیدنی نباشد بلکه بسیار سرد تر از آن باشد مانند: متان فوق العاده سرد، آمونیاک، و همچنین یخ های کربن دی اکسید، همراه با گرد و غبار، سنگ ها و زباله های منظومه ی شمسی.
۴٫ یکی از معروف ترین ستاره های دنباله دار به نام هالی هر ۷۶ سال زمینی وارد منظومه ی شمسی میشود.
۵٫ شومیکر-لوی۹ یکی از ستاره ی دنباله دار منظومه ی شمسی ما است که در سال ۱۹۹۳ این  ستاره ی دنباله دار متلاشی و به قطعه هایی تبدیل شد که به سیاره ی مشتری برخورد کرد.
۶٫ ستاره های دنباله دار فقط ۴ درصد نوری که روی آنها می تابد را منعکس و بقیه را جذب میکنند.
۷٫ هم اکنون آنچه که در زیر یخ ها نهفته نا شناخته باقی مانده است.
۸٫ «کما» گرد وغبار و گازی در اطراف هسته است.
۹٫ ستاره های دنباله دار قبلا مردم را می ترساندند. این ترس باعث    می شد که تاجران محصولات مسخره ای را مانند: چتر، ماسک ضد گاز، و حتی قرص ضد ستاره ی دنباله دار به کسانی که از ستاره های دنباله دار می ترسیدند، بفروشند.
۱۰٫ دم یک ستاره ی دنباله دار بخشی از «کما» است که دور هسته   می دمد.
۱۱٫ غبار دم ستاره ی دنباله دار نور خورشید را منعکس می کند، که به این دلیلی آنها در آسمان خیلی روشن به نظر میرسند.
۱۲٫ ممکن است که ما یک دم زرد را که به دنبال ستاره ی دنباله دار است ببینیم، اما گاز یونیزه شده باعث می شود که دم ستاره ی دنباله دار رنگ دومی هم داشته باشد که آبی رنگ است.
۱۳٫ رنگ دوم ستاره ی دنباله دار( آبی ) می تواند حتی تا ۳۶۰ میلیون مایل هم کشیده شود.
۱۴٫ برآورد شده است که ستاره ی دنباله دار هالی در ماه جولای ۲۰۶۱ باز هم ظاهر شود.
۱۵٫ ستاره های دنباله دار میتوانند با پرت کردن تکه هایی از سنگ به سمت زمین، زمین را به نوعی شهاب باران کنند.
۱۶٫ مرگ یک ستاره ی دنباله دار میتواند به صورت اصابت به شیءی بزرگ، انفجار و متلاشی شدن توسط گرانش خورشید، و یا «انقراض» با از دست دادن مواد فرار و یا تبدیل شدن به تکه سنگ های بسیار کوچک صورت گیرد.
۱۷٫ ستاره های دنباله دار توسط دو ناحیه از منظومه ی شمسی به وجود می آیند: از کمربند کوییپر و ابر اورت. که ابر اورت بیش تر و بزرگ تر از کمربند کوییپر است.
۱۸٫ دم یون یک ستاره ی دنباله دار در نتیجه ی دمیده شدن باد های خورشیدی به ستاره ی دنباله دار است.
۱۹٫ هم اکنون بیش از ۳۰۰۰ ستاره ی دنباله دار شناخته شده در  منظومه ی شمسی ما وجود دارد.
۲۰٫ ستاره ی دنباله دار هیل-باپ در سال ۱۹۹۵ توسط آلن هیل از نیو مکزیکو و توماس باپ از آریزونا هنگامی که در حال گذر از مدار  سیاره ی مشتری بود کشف شد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *