همه آنچه که درباره ی برخورد نزدیک با یوفوها باید بدانید

نقشه مشاهدات یوفو در گوگل پلاس

اشیای پرنده ناشناخته یا یوفو اصطلاح رایج برای هر پدیدهٔ هوایی که علت آن نمی‌تواند به آسانی و یا بلافاصله توسط ناظر شناخته شود، است. نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا، که در سال ۱۹۵۲ این اصطلاح را ابداع کرده، در ابتدا اصطلاح یوفو را به اشیایی که پس از بررسی دقیق توسط محققان متخصص، ناشناخته باقی می‌ماند، اطلاق کرد. هر چند امروزه اصطلاح یوفو اغلب برای توصیف هر گونه منظره ناشناخته که توسط ناظر گزارش می‌شود، استفاده می‌شود. فرهنگ عامه غالباً اصطلاح یوفو را به عنوان یک مترادف برای فضاپیمای بیگانگان استفاده می‌کند.

سازمان‌ها و مراکز مطالعاتی یوفو در آمریکا

گروه‌های متعددی در این کشور برای مطالعه یوفو شکل گرفته‌اند و یا اینکه عقیده و آراء آنان را تبلیغ می‌کنند. لیست زیر اسامی سازمان‌های آمریکایی و علامات اختصاری آنان را نشان می‌دهد.

Active
Aerial Phenomena Enquiry Network (APEN)
Center for the Study of Extraterrestrial Intelligence (CSETI)
Center for UFO Studies (CUFOS)
Disclosure Project
Enlightened Contact with Extraterrestrial Intelligence (ECETI)
Exopolitics Institute (ExoInst)
Fund for UFO Research (FUFOR)
Institute for Cooperation in Space (ICIS)
Mutual UFO Network (MUFON)
National Investigations Committee On Aerial Phenomena (NICAP)
National UFO Reporting Center (NUFORC)
Project 1947
International UFO Congress
[UFOHQ.ORG] (UFOHQ)
UFO search squad (UFOSS)
UFO Research of North America (UFORNA)

Inactive
Aerial Phenomena Research Organization (APRO)
Citizens Against UFO Secrecy (CAUS)
Civilian Research, Interplanetary Flying Objects (CRIFO)
Civilian Saucer Intelligence (CSI)
Coalition for Freedom of Information
MidOhio Research Associates (MORA)
National Institute for Discovery Science (NIDSci)
UFO Investigators League (UFOIL)

 آلن هاینک کیست؟

پروفسور آلن هاینک در دهه‌های گذشته مدیریت بخش اخترشناسی و اخترفیزیک دانشگاه نورت وسترن آمریکا را به عهده داشت. طی چندین سال پروفسور آلن هاینک مشاور فنی هواپیمایی آمریکا را به عهده داشت. در این زمان بود که وی تحقیقات خود را روی اشیاء پرنده ناشناخته آغاز کرد.

کار او همان پروژه معروف کتاب آبی بود. آلن هاینک توانست در مدت ده سال به تمام مدارک و اطلاعات رسمی آمریکا دست یابد و از وقایع سری‌ای که هنوز در جریانش قرار نگرفته بود آگاهی یاید.

 پروژه سری کتاب آبی

بیش از بیست سال از ۱۹۴۸ تا ۱۹۶۹ نیروی هوایی آمریکا سرگرم بررسی گزارش‌های مربوط به اشیای پرندهٔ ناشناخته بود. در بیشتر این مدت وظیفهٔ این کار بر عهدهٔ گروهی بود که نام رمزی پروژه کتاب آبی را روی خود گذاشته بودند.

پروژهٔ کتاب آبی حاصل تکامل دو پروژهٔ قبلی یعنی پروژهٔ ساین و گراج بود که برای مطالعه در مورد پدیدهٔ یوفوها تشکیل شده بودند. اما به علت عدم برنامه ریزی و بی تجربگی منحل شده بودند. با هجوم یوفوها در سال ۱۹۵۲ ضرورت مطالعه سیستماتیک بر روی یوفو ها آشکار شد و پروژهٔ کتاب آبی شکل گرفت. این پروژه تحت فرماندهی سروان ادوارد جی راپلت، به سرعت بررسی دقیقی را بر روی مشاهدات یوفوها آغاز کرد.

شاهدان یک پرسش نامهٔ ۸ صفحه‌ای را پر می‌کردند. عکس‌ها و نگاتیو آنها تجزیه و تحلیل می‌شد و مصاحبه‌هایی در محل واقعه انجام می‌گردید. متخصصین، شواهد ستاره شناسی، گزارش هوا شناسی و پروازهای هواپیماها را در ساعت حادثه به دقت مورد بررسی قرار می‌دادند.

روی هم رفته این گروه می‌توانست تشخیص دهد که این گزارش‌های مربوط به یوفوها تقلبی هستند یا مربوط به پدیده‌های طبیعی. اما در هر حال با تعصب اعلام نشده انتساب آنها را به موجودات فضایی رد می‌کرد. بنابراین درصد ناچیزی از موارد گیج کننده حل نشده باقی ماند. محققین در این مورد دو راه پیش رو داشتند. یا بپذیرند که موفق به تشخیص ماهیت شی پرنده نشده‌اند، یا از هر نوع توضیح دور از دسترس اجتناب کنند.

نتیجه گزارش کندون

البته هیچگاه گزارش نهایی پروژه کتاب آبی فرصت انتشار نیافت چراکه در ۲۷ اوت ۱۹۶۶ به دلیل اختلالی که در سیستم مخابرات پایگاه استراتژیک موشکهای قاره پیما در داکوتای شمالی و همزمان با رویت شیء پرنده ناشناسی رخ داد، جانسون رییس جمهور وقت آمریکا را وادار کرد تا دستور تشکیل یک کمیسیون دیگر به سرپرستی ادوارد کندون را صادر کند. وی و همکارانش به بررسی بیش از ۱۰۰ مورد از معتبرترین گزارشها پرداختند. اعضای این کمیسیون ۶۰ نفره که اعضا آن را تیمی از اخترشناسان، مهندسان، خلبانان و حتی روانشناسان تشیکل می‌دادند؛ سرانجام نتیجه این تحقیق را که به گزارش کندون مشهور شد در ۱۰۰۰ صفحه و با تأیید آکادمی ملی علوم آمریکا، منتشر کردند.

در این گزارش مفصل اعلام شده بود تمامی موارد بررسی شده در این گزارش دارای توضیحات علمی و قابل قبول بوده و ارتباطی با موجودات هوشمند فرازمینی یا فعالیتهای جاسوسی دیگر کشورها ندارند.

این گزارش‌ها اگرچه با ذائقه علاقمندان ارتباط با موجودات فضایی سازگاری نداشت اما انجام آنها نشان از اهمیت یافتن این موضوع در بین اذهان علمی جامعه داشت. اینک طبقه بندیهای گوناگونی برای این اشیا ناشناس انجام شده بود. گزارش‌های معتبر در سه دسته با عنوان برخورد نزدیک از نوع اول تا سوم دسته بندی می‌شد.

مشاهده از دور و برخورد از نزدیک

آلن هاینک به دو شیوه اساسی برخورد با بشقاب پرنده رسید: مشاهده از دور و برخورد از نزدیک. در مشاهده از دور بشقاب پرنده دورتر از آن است که بیننده بتواند مشخص کند که چه چیزی را دیده است و یا بتواند جزئیات آن را شرح دهد. ولی هنگامی که بیننده گزارش می‌دهد از فاصله نزدیک با بشقاب پرنده‌ها برخورد کرده است می‌توان گفت برخوردی از نزدیک صورت گرفته است.

 برخورد نزدیک و تقسیم بندی آن

در یوفولوژی، برخورد نزدیک یک رویداد است که در آن شاهد، شی پرنده ناشناخته را می‌بیند. این اصطلاح و نظام طبقه بندی آن توسط ستاره شناس و یوفولوژیست معروف، آلن هاینک آغاز شده بود و آن را برای اولین بار در سال ۱۹۷۲ در کتاب خود به نام «تجربه بشقاب پرنده» ارائه داد. او سه نوع برخورد اول، دوم و سوم را معرفی کرد. انواع دیگر از برخوردهای نزدیک بعداً توسط دیگران اضافه شدند.

 تقسیم بندی هاینک

اول
رویت یک یا چندشی پرنده ناشناس، شامل:

  • بشقاب‌های پرنده
  • نورهای عجیب
  • اشیای پرنده‌ای که به نظر نمی‌رسد ساخته دست بشر باشند

دوم
رویت یک یوفو و اثرات ناشی از آن، شامل:

  • تشعشع یا گرما
  • خسارت وارد شده به زمین
  • حلقه‌های کشتزار
  • فلج کردن انسانها یا دچار خلسه کردن
  • ترساندن حیوانات
  • تداخل در انواع موتورهای الکتریکی، گیرنده‌های تلویزیونی یا رادیویی
  • زمان گمشده: ایجاد خلائی در حافظه شخصی که به خاطر رویت یوفو بوده [فقط به دلیل رویت و نه تماس فیزیکی]

سوم
رویت موجودات ناشناخته در داخل بشقاب پرنده یا در نزدیکی آن یا برخورد کردن با آنها.

 طبقه بندی بلوچر

یوفولوژیست معروف، تد بلوچر برخورد نزدیک از نوع سوم هاینک را ۶ حالت در نظر گرفته است.

A: موجود ناشناخته فقط درون یوفو [سفینه فضایی] دیده شود.
B: موجود ناشناخته بیرون و درون یوفو دیده شود.
C: موجود ناشناخته کنار یوفو دیده شود ولی بیرون یا درون سفینه نمی‌رود.
D: موجود ناشناخته دیده شود ولی خبری از یوفو نیست. اما در همان زمان گزارش‌هایی مبنی بر رویت یوفو در همان منطقه داده شده.
E: موجود ناشناخته دیده شود ولی خبری از یوفو یا گزارشی درباره آن نیست.
F: نه یوفو و نه موجود نا شناخته‌ای دیده نشده اما موضوع نوعی ارتباط با هوش فرا زمینی تلقی می‌شود.

چهارم
انسانی توسط یوفو یا سرنشینان آن ربوده می‌شود. این نوع در تقسیم بندی هاینک وجود ندارد.

پنجم
نامگذاری شده توسط استیون گریر یکی از اعضای گروه CSETI. نوعی که در آن شخص، مدعی برخوردهای مشترک، تماس‌های دو جانبه و وقایع تولید شده از طریق ارتباط آگاهانه و یا داوطلبانه است، به نوعی همکاری با هوش فرازمینی. این بسیار شبیه به برخی از گزارش‌های کسانیست که از ۱۹۵۰ مدعی ارتباط منظم با بیگانگان خیرخواه بوده‌اند که آنها را به نام Contactee می‌شناسند.

ششم
در وب سایت مایکل نیزبیت، سناریوی ششمی پیشنهاد شده است. در این سناریو بشقاب پرنده‌ها باعث حوادثی نظیر صدمه مستقیم یا مرگ می‌شوند. این رده در تقسیم بندی هاینک قرار نگرفت. در برخورد نزدیک از نوع دوم در تقسیم بندی او هیچ گونه اشاره‌ای به تماس فیزیکی بین انسان و موجود بیگانه نشده است.

هفتم
The Black Vault Encyclopedia Project نوع جدیدی را ارائه می‌دهد. برخورد نزدیک از نوع هفتم: جفت گیری بین یک انسان و فرازمینی، که منجر به تولید انسان-بیگانه می‌شود. معمولاً این نوع افراد را به نام کودکان ستاره‌ای می‌شناسند. این مفهوم شبیه به ترویج ایده‌های نظریه پردازان فضانوردان باستانی مانند اریک فون دنیکن، زکریا سیتچین و رابرت تمپل است، که در تعامل با نظریه‌ای هست که می‌گوید، موجودات بیگانه بر نسل انسان در زمان‌های قدیم، تأثیر گذاشته‌اند.

 منشاء های گوناگون اشیاء پرنده ناشناخته

  • تعبیر نادرست پدیده‌های فیزیکی شناخته شده (پدیده‌های ستاره شناسی، هواشناسی، نوری و غیره)
  • پدیده‌های فیزیکی شناخته نشده (مانند پدیده‌های نادر الکتریسیته جو، پدیده‌های ابری، پلاسمای طبیعی و غیره)
  • پدیده‌های ناشی از تکنولوژی پیش قراول (مانند قمر مصنوعی، وسایل نقلیه آزمایشی، پدیده‌های ناشی از مراجعت سفینه‌های فضایی به داخل جو و غیره)
  • سفینه‌های تجسسی موجودات هوشمند خارج از زمین
  • پدیده‌های روان شناسی شناخته نشده
  • درغگویی و تقلب مشاهده کننده در تهیه گزارش و مدارک مربوطه
  • خیالاتی شدن مشاهده کننده
  • اشتباه گرفتن هواپیماهای جاسوسی با یوفو

برای اینکه بدانیم کدام یک از هفت نظریه فوق منشاء اشیاء پرنده ناشناخته است متخصصین مختلف باید گزارش‌ها و مدارک مربوط به آنها را به طور دقیق مطالعه و بررسی نمایند.

 پدیدهٔ نادر صاعقه‌های توپی

گاهی رعد و برق و شرایط آب و هوای توفانی باعث تولید نوع خاصی از صاعقه می‌شود. به این حالت، صاعقه توپی می گویند. در صاعقه‌های معمولی، مولکول‌های هوا براثر رعد و برق بار الکتریکی می‌گیرند و برای لحظاتی درخشان می‌شوند اما در بعضی شرایط این مولکول‌های باردار شده در یک وضعیت دایره‌ای شکل قرار می‌گیرند و مانند توپ درخشان به حرکت درمی آیند. انرژی زیاد درون آنها پس از برخورد با اشیای دیگر به صورت صدایی بلند آزاد می‌شود. این برخورد خرابی به بار می‌آورد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *