باکتری که مدفوع را به غذا تبدیل میکند

کشف نوعی باکتری که در برابر تمامی آنتی بیوتیک‌ها مقاوم است

یکی از معضلاتی که بسیاری از محققان با آن دست و پنجه نرم می کنند، مشکل و چالش کمبود غذا است. به خصوص این که ایده ی زندگی در سیاره ای دیگر نیز روی میز است و این چالش پر رنگ تر می شود.

محققان بسیاری مشغول کار بر روی این چالش بزرگ هستند و در آخرین تحقیقات خود توانسته اند باکتری را رشد دهند که می تواند مدفوع را قابل خوردن کند.

این فکر چندش آور است، اما در این پروژه، محققان توانستند مدفوع جامد و مایع مصنوعی در راکتوری استوانه ای و ایزوله با ۱,۲ متر طول و ۱۰ سانتی متر قطر قرار دهند و میکروب ها، از طریق هضم بی هوازی که شبیه به سیستم گوارش انسان است مدفوع را تجزیه کردند.

حجم زیادی از متان تولید شده از این فرایند، بستر را برای رشد میکروب دیگری به نام capsulatus Methylococcus ایجاد کرد که ا از ۵۲ درصد پروتئین و ۳۶ درصد چربی تشکیل می شود و امروز به عنوان یکی از منابع غذایی حیوانات به شمار می رود.

محیط مرطوب و بسته مورد استفاده در این فرایند برای پاتوژن های مضر نیز فضای رشد مناسبی به شمار می رود به همین دلیل محققان رشد میکروب ها در محیط های با دمای بالا و قلیایی نیز بررسی کرده اند.

رسیدن ph محیط به ۱۱، رشد باکتری Halomonas desiderata را سبب شده که از ۱۵ درصد و ۷ درصد چربی تشکیل دمی شود. همچنین با افزایش دمای محیط به ۱۵۱ درجه فارنهایت که در آن اغلب پاتوژن ها از بین می روند، باکتری های Thermus aquaticus متشکل از ۶۱ درصد پروتئین و ۱۶ درصد چربی جان سالم به دربرده اند.

محققان برای اینکه سرعت این فرایند را افزایش دهند، از این دو مجموعه ی میکروب ها استفاده کرده اند که گروهی از آنها مواد زائد را به اسیدهای چرب تجزیه کرده و گروه دوم اسیدهای چرب را به متان تبدیل می کنند.

این روش سبب می شود که سرعت فرایند را افزایش یابد و باکتری ها طی ۱۳ ساعت ۴۹ تا ۵۹ درصد از مدفوع را تجزیه شوند. این در حالیست که در روزهای عادی و حالت عادی ،این فرایند چندین روز طول می کشد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *