پیشنهاد‌هایی در مورد کسب و کار

باید در مشاوره مالی ابتکار عمل در دست شما باشد. به همین خاطر قبل از رفتن به سراغ مشاور تصویری از برنامه اقتصادی‌ای که در نظر دارید ترسیم کنید تا هم مشاور بتواند بهتر به شما کمک کند و هم شما بتوانید حداکثر بهره را از او ببرید.انفعال بیش از حد باعث می‌شود روال امور از دست شما خارج شود. فراموش نکنید که کارکرد مشاور این نیست که به جای شما زندگی اقتصادی‌تان را در دست بگیرد.

افراد جوانی که به سن ۳۰ سالگی نزدیک می شوند کم‌کم نگرانی و دغدغه‌های مالی و اقتصادی بیش از پیش در مورد آینده به سراغشان می آید و باید تصمیمات مهمی را در این باره بگیرند.

افراد جوانی که ۲۰ و خرده‌ای سال سن دارند؛ و به‌عنوان نسل فنّاوری و فناوری شناخته می‌شوند در حال رسیدن به سن ۳۰ سالگی هستند. در واقع می‌توان گفت بزرگ‌ترین افراد این نسل کم‌کم ۳۰ ساله می‌شوند.

این بدین معنی است که به‌مرور زمان دغدغه‌های مالی و اقتصادی این نسل نیز در مورد آینده بیشتر می‌شود.نیاز به داشتن یک حساب پس‌انداز، پرداخت بدهی‌ها و برنامه‌ریزی برای دوران بازنشستگی و هزینه‌ها و مسئولیت‌هایی که با تشکیل زندگی ایجاد می‌شود همگی جز مسائلی است که تقریباً در این سن بیشتر از گذشته به سراغ افراد می‌آید.

در این میان جای تعجب نیست که شرکت‌ها و مؤسسات مالی و اعتباری تمرکز خود را بر روی این گروه از جامعه متمرکز کنند و سرمایه‌گذاری خود را بیشتر بر روی این دسته افراد انجام دهند.

برخی از همین مؤسسات توصیه‌ها و پیشنهاد‌هایی در مورد کنترل وضعیت مالی برای افراد جوانی که به سن ۳۰ سالگی نزدیک می‌شوند ارائه کرده‌اند که در ادامه مطلب به برخی از آن‌ها می‌پردازیم.

طوری پس‌انداز کنید که انگار آغاز دوران رکود اقتصادی است

نرخ پس‌انداز در میان مردم در دوران رکود اقتصادی به‌شدت بالا می‌رود. اگر سال ۲۰۰۹ را به خاطر داشته باشید، در آن زمان هم میزان پس‌انداز افراد با روند چشمگیری افزایش پیدا کرد. ترس از بی‌ثباتی مالی باعث می‌شود که افراد تلاش کنند تا پول بیشتری را برای روز مبادا در حساب‌های بانکی خود ذخیره کنند و کمتر به خرید اقلام غیرضروری بپردازند. افراد جوانی که به سن ۳۰ سالگی نزدیک می‌شوند هم باید از همین شرایط الگوبرداری کنند.

اخیراً در موسسه مالی ول فارگو مطالعه آماری صورت گرفته که نشان می‌دهد ۲ نفر از هر ۳ نفر جوانی که نزدیک به سن ۳۰ سالگی است به پس‌انداز فکر می‌کند. آمار مردان در میان از زنان بیشتر است. با این حال هنوز نیمی از این افراد پس‌انداز را آغاز نکرده‌اند؛ اما دلیل اصلی عدم پس‌انداز توسط این افراد چیست؟

پاسخ آن‌ها این است که پول کافی ندارند. آمار در مورد افراد جوانی که پس‌انداز می‌کنند این‌گونه است: حدوداً نیمی از افراد جوان نزدیک به ۳۰ سال که پس‌انداز می‌کنند، ۱ تا ۵ درصد درآمد خود را به این امر اختصاص می‌دهند. ۳۱ درصد از این افراد ۶ تا ۱۰ درصد از درآمد خود را پس‌انداز می‌کنند و ۱۴ درصد نیز بیش از ۱۰ درصد از درآمد خود را به این کار اختصاص می‌دهند؛ اما به‌طورکلی کارشناسان مالی پیشنهاد می‌کنند که افراد جوان تا جای ممکن هرچه زودتر پس‌انداز برای آینده را آغاز کنند.

به ترس از بازار و کسب‌ و کار غلبه کنید

با وجود تلاطم زیاد در بازارهای اقتصادی و مشکلات زیادی که افراد با راه‌اندازی کسب‌ و کار خود با آن مواجه می‌شوند جای تعجب ندارد که جوانان از ورود به این بازارها و راه‌اندازی کسب‌ درامد  واهمه داشته باشند.

البته تا حدودی این ترس و نگرانی طبیعی است. زنان در این مورد بیشتر نگرانی را ابراز می‌کنند. با این وجود پیشنهاد می‌شود که این افراد به نتایج و سود درازمدت ورود به بازارهای اقتصادی توجه داشته باشند و با برسی تمام جوانب مسیر خود را در این مورد پیدا کنند.

 با استرس دریافت وام رو به‌ رو شوید

وام‌های دانشجویی و دیگر بدهی‌ها از بزرگ‌ترین دغدغه‌ها و نگرانی‌های افراد جوانی است که به سن ۳۰ سالگی نزدیک می‌شوند. مطالعات آماری نیز این مورد را تائید می‌کند.

از این‌ رو بسیاری از افراد به‌ جای آنکه با این بدهی‌ها مواجه شوند سعی می‌کنند که آن را نادیده بگیرند؛ که در دراز مدت به ضرر آن‌ ها است.

 به‌جای گرفتن مدارک تحصیلی بالاتر به فکر یک شغل مناسب باشید

گرفتن مدارک تحصیلی در مقاطع بالا در بسیاری از شرایط می‌تواند به کمک افراد بیاید؛ اما کارشناسان در مورد اینکه افراد ادامه تحصیل را جایگزینی برای پیدا نکردن شغل مناسب کنند هشدار می‌دهند.

ادامه تحصیل به معنی خرج و مخارج بیشتر در مقابل منابع مالی کمتر است و در صورتی که رشته تحصیلی موردنظر فرد هم مرتبط با شغل آینده فرد نباشد اوضاع بدتر شده و کمک چندانی به فرد نخواهد کرد.

در مورد مسائل مالی بیشتر مشورت کنید

مطالعات نشان می‌دهد که افراد جوان نسبت به دیگران به میزان کمتری در مورد مسائل مالی و اقتصادی مشورت می‌کنند؛ اما آمار نشان می‌دهد کسانی که در مورد مسائل مالی خود با پدر، مادر، همسر و افراد خانواده خود صحبت و مشورت می‌کنند عملکرد بهتری در کنترل و ایجاد ثبات مالی دارند.

کسب پول و ثروت چندان دشوار نیست

کسب پول و ثروت چندان دشوار نیست. تنها باید آگاه و گوش به زنگ فرصت ها بود.شناخت فرصتها نیز نیاز به داشتن آگاهی و دانش دارد.برای کسب درآمد نباید اصول اولیه اقتصاد خُرد، یعنی عرضه و تقاضا را از نظر دور داشت. اول آن که نباید سراغ کاری رفت که تقاضای حال حاضر آن در بازار کاهش یافته و مردم پولی بابت خرید آن خرج نمی کنند. دوم آن که به مدد هوش و البته جست وجو می توان زمینه کسب و کاری را یافت که علیرغم نیاز مردم، هنوز در طرف عرضه ضعف دارد و به اصطلاح دست در آن زیاد نشده است.

واضح است که سرمایه گذاری به حجم سرمایه موجود در دست هر فرد وابستگی بسیاری دارد. اما این اصلاً بدان معنا نیست که با سرمایه های اندک نمی توان یک کسب و کار به راه انداخت. وقتی حجم سرمایه اندک است، باید سراغ کارهایی رفت که در کوتاه مدت برگشت پذیری بیشتری دارند، چرا که در بلند مدت، حتی اگر این سرمایه گذاری سود آوری زیادی داشته باشد، از آنجا که در نهایت نسبت سود به سرمایه رقم قابلی نیست، سودی که به دست می آید به خاطر ارزش زمانی پول و به ویژه تورم جاری کشورمان، ناچیز خواهد بود.

از علوم کمک بگیرید

برای حداکثر نمودن سود سرمایه گذاری باید از علم و دانش روز بهره جست.

برای مثال مدتی است که شاخه جدیدی از علم به نام “اقتصاد فیزیک” پا به عرصه علوم گذاشته است.

این دانش می تواند به بررسی زمان های صعود یا نزول بازارهای سرمایه گذاری (به خصوص بورس اوراق بهادار) از طریق قوانین فیزیک بپردازد که در نوع خود جالب و قابل توجه است.

همچنین داشتن اطلاعات بازارهای موازی و اخبار اقتصاد سیاسی، نقش بسزایی در درک زمان های صعود یا نزول در یک بازار سرمایه گذاری دارند. با این توضیحات کاملاً مشخص است که برای ثروت سازی باید با کسب اطلاعات از بازارها میانه خوبی داشت. کسب ثروت و سود اتفاقی نیست و تنها باید راه آن را بلد بود. در این راه همین اطلاعات ساده بازارند که سیگنال های ثروت اندوزی را به سمت ما ساطع می کنند.

با اندازه گیری درصد و چگونگی نوسان بازارها در کنار دیگر اطلاعات موجود می توان زمان درست خرید و فروش در این بازارها را شناسایی و در بازه های کوتاه مدت کسب سود کرد.

بد نیست بدانید در فصل گذشته، سرمایه گذاری در سکه طرح قدیم بیشترین سود را در میان گزینه های زمین و مسکن، بانک، اوراق مشارکت، سبد مصرفی کالاها و بازار سرمایه عاید سرمایه گذاران کرده است.

نکته دیگر این که نباید به توضیحات و اطلاعات خام فرد یا افرادی که سرمایه گذاری نزد آنها صورت می گیرد اکتفا کرد. برخی از این اطلاعات، حکم پیام های بازرگانی بی اساس را دارند و گاهاً ضعف های موجود را بیان نمی کنند. بهترین راه، استفاده از رقبا برای جمع آوری رایگان اطلاعات مربوط به نقاط ضعف آن سرمایه گذاری است.

حد انتظار از پول و سرمایه

با هر میزان از پول و سرمایه می توان یک کسب و کار موفق به راه انداخت، اما نکته حایز اهمیت این است که انتظارات از راه اندازی یک کسب و کار، باید متناسب با همان پول و سرمایه باشد.

برای مثال با ۵ میلیون تومان سرمایه می توان یک کسب و کار به راه انداخت، اما طبعاً این کسب و کار در مقیاس یک کارگاه تولیدی مجهز نیست. شاید بتوان با این میزان سرمایه و با یک تحقیق میدانی کارآمد در سطح یک منطقه، کالایی که عرضه نمی شود و یا عرضه آن دایمی نیست را شناسایی کرد و با تحمل مقداری هزینه حمل و نقل، به توزیع آن در منطقه مربوطه پرداخت و حتی پس از شناخت بازار و جذب منابع سرمایه ای (تسهیلات، مشارکت و غیره) به تولید آن در منطقه مورد نظر اقدام کرد.

مشت، نمونه خروار

نقص نظام توزیع و تمرکز تولید سبب شده اند که برخی کالاها در کلان شهرهای کشورمان با قیمت های بالایی به فروش برسند.

محصولات کشاورزی که در فصول یا مناطقی خاص بار می دهند، از این نمونه اند. به عنوان یک مثال کوچک، قیمت یک شیشه زیتون شور در کلان شهرها در حدود ۵ هزار تومان است که با کسر وزن آب و شیشه آن تنها ۳۵۰ گرم مربوط به خود زیتون خواهد بود. به این ترتیب می توان قیمت فروش هر کیلو زیتون را در حدود ۱۴ هزار تومان در نظر گرفت. حال اگر زیتون به صورت عمده از باغ های شمال کشور خریداری شود، با حساب کرایه حمل بار و هزینه آماده سازی و بسته بندی زیتون ها، قیمت تمام شده حدود نصف این مبلغ خواهد بود.

مثال های فراوانی از این دست را می توان در میان گروه های مختلف یافت. با اندکی همت و سنجیدن تمامی زوایای یک کسب و کار می توان از سرمایه ای خرد، سودی درخور کسب نمود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *