درمان های مختلف برای مقاربت دردناک

مقاربت دردناک عبارت است از درد تناسلی مستمر یا عود کننده در ارتباط با آمیزش جنسی. این می تواند در مردان روی دهد اما در زنان خیلی شایع تر ا ست مخصوصا در زنان جوان. این نوعی کژکاری جنسی است که به احتمال خیلی زیاد مبنای جسمانی آشکاری دارد.
چند نمونه از علت های جسمانی عبارتند از: عفونت ها یا التهاب های حاد یا مزمن واژن یا اندام های تولید مثل درونی، تحلیل رفتگی واژن که با افزایش سن روی می دهد، زخم های ناشی از پارگی واژن، یا نابسندگی برانگیختگی جنسی. دور از انتظار نیست که مقاربت دردناک اغلب با واژینیسم ارتباط دارد. درمان این اختلال معمولا مستلزم پرداختن به مشکلات جسمانی خاصی است که در آن دخالت دارند اما امکان دارد که پاسخ شرطی روان شناختی نیز وجود داشته باشد که به مداخله روان شناختی نیاز دارد.
اخیرا چند پژوهشگر برجسته مخالفت خود را با طبقه بندی مقاربت دردناک با عنوان اختلال جنسی به جای اختلال درد اعلام کرده اند. برای مثال بینیک و همکاران معتقدند که درد در اختلال های درد جنسی از لحاظ کیفی شبیه درد در قسمت های غیر جنسی بدن است و علت های اختلال درد جنسی با علت های اختلال های درد دیگر (مانند کمر درد) بیشتر از علت های کژکاری های جنسی دیگر شباهت دارند. آنها توصیه کرده اند که مقاربت دردناک با عنوان اختلال درد لگن خاصره طبقه بندی شود. اشاره کرن به این نکته نیز جالب است که درد مقاربت دردناک گاهی قبل از تجربیات جنسی واقع می شود برای مثال در برخی دختران نوجوان که سعی دارند از تامپون استفاده کنند.
خلاصه:
- انحرافات جنسی به شکل نابهنجاری های جنسی، الگوهای مستمر و عود کننده رفتار و برانگیختگی جنسی را شامل می شوند که حداقل ۶ ماه دوام داشته باشند و در آنها اشیا، تشریفات، یا موقعیت های غیر عادی برای ارضای جنسی کامل ضروری باشند. وقوع آنها تقریبا همیشه در مردان است. نابهنجاری های جنسی، یادگارپرستی، یادگار پرستی همراه با مبدل پوشی، تماشاگری جنسی، عورت نمایی، سادیسم، مازوخیسم، بچه بازی و مالش دوستی را شامل می شوند.
- اختلال های هویت جنسی در کودکان و بزرگسالان روی می دهند. اختلال هویت جنسی کودکی در کودکانی روی می دهد که هویت جنس مخالف و ملالت جنسیتی دارند. اغلب پسرهایی که به این اختلال مبتلا هستند بعدها جهت گیری هم جنس گرا دارند تعداد کمی از آنها ناراضی های جنسیتی می شوند.
- نارضایتی جنسیتی اختلال بسیار نادری است که به موجب آن فرد باور دارد که در کالبد جنسیت اشتباهی گرفتار شده است. اکنون مشخص شده که دو نوع مجزای ناراضی های جنسیتی وجود دارد: ناراضی های جنسیتی هم جنس گرا و ناراضی های جنسیتی خودزن خواه که هر یک ویژگی های متفاوتی دارد.
- تنها درمانی که معلوم شده برای ناراضی های جنسیتی موثر واقع می شود عمل جراحی تغییر جنسیت است. با اینکه استفاده از این درمان بسیار بحث انگیز است به نظر می رسد که چنانچه افراد با دقت مبتلا به ناراضی جنسیتی واقعی تشخیص داده شده باشند میزان موفقیت آن زیاد است.
- سه طبقه هم پوش بهره کشی جنسی وجود دارد: بچه بازی، زنا با محارم و تجاوز جنسی. این روزها هر سه نوع بهره کشی به میزان نگران کننده ای روی می دهند.
- همه بهره کشی های جنسی گاهی می توانند برای قربانیان آنها عواقب کوتاه مدت و بلندمدت داشته باشند.
هنوز ثابت نشده که درمان خلافکاران جنسی در اغلب موارد بسیار موثر است اما پژوهش نویدبخشی در این زمینه در حال انجام است.
- کژکاری جنسی عبارت است از اختلال در میل به ارضای جنسی یا توانایی دست یافتن به آن. کژکاری می تواند در سه مرحله اول از چهار مرحله پاسخ جنسی انسان روی دهد: مرحله میل، مرحله برانگیختگی و ارگاسم.
- مردان و زنان هر دو می توانند دچار اختلال میل جنسی کم کار شوند که به موجب آن علاقه کمی به آمیزش جنسی دارند یا هیچ علاقه ای به آن ندارند.
- کژکاری های مرحله برانگیختگی، اختلال نعوظی در مرد و اختلال برانگیختگی در زن را شامل می شوند.
- کژکاری های ارگاسم در مردان، انزال زودرس و اختلال ارگاسمی و در زنان، اختلال ارگاسمی را شامل می شوند.
- دو اختلال درد جنسی نیز وجود دارند: واژینیسم که در زنان روی می دهد و مقاربت دردناک که می تواند در زنان و گاهی در مردان روی دهد.
- در ۳۵ سال گذشته پیشرفت چشمگیری در درمان کژکاری های جنسی صورت گرفته است.