آشنایی با فواید و مضرات چای یاس

 

آداب گفت‌وگو در خانه

چای

از خواص چای یاس چه میدانید؟

قرن هاست که مردم از چای یاس لذت می برند. چای یاس در چین در دوره سلسله تانگ (۹۰۷-۶۱۸) کشت می شد و ممکن است مردم حتی قبل از آن زمان چای یاس نوشیده باشند.
برای بسیاری از مردم ، نوشیدن چای یاس یک تجربه لذت بخش است. همچنین ممکن است فواید سلامتی داشته باشد.

اگرچه برخی افراد چای یاس را با اولانگ یا چای سیاه درست می کنند ، اما در دم نوش سنتی از برگ های چای سبز استفاده می شود. در روش کلاسیک ، تولید کنندگان برگ های چای سبز را با شکوفه های گل یاس ترکیب می کنند.

چای یاس در سراسر کره زمین محبوب است و نه تنها به دلیل طعم خوب آن بلکه به خاطر مزایای سلامتی زیادی دارد که شامل بهبود سلامت قلب و عروق ، تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از دیابت است. برخی تحقیقات پیامدهای مثبتی را برای سرطان ، بهبود روند هضم و خواص پایین آورنده کلسترول نشان داده اند. همچنین مشخص شده است که باکتری های مضر را از بین می برد و التهاب مزمن را تسکین می دهد.

اطلاعات تغذیه ای چای یاس

مانند بسیاری از چای ها ، چای یاس هیچ ارزش غذایی ندارد مگر اینکه شیر ، شکر یا سایر مواد غذایی را به آن اضافه کنید.

یک فنجان چای یاس شامل:

کالری: ۰

پروتئین: ۰ گرم

چربی: ۰ گرم

کربوهیدرات ها: ۰ گرم

فیبر: ۰ گرم

شکر: ۰ گرم

چای یاس همچنین حاوی برخی ویتامین ها و مواد معدنی از برگ های چای سبز است:

اهن

روی

پتاسیم

مس

این مواد مغذی در چای یاس به مقدار کمی یافت می شود.

 

فواید چای یاس

همراه با عطر و طعم بی نظیر ، چای یاس دارای بسیاری از ویژگی های مفید است که به کاهش استرس و مشکلات قلبی عروقی کمک می کند و ممکن است سیستم هضم را بهبود بخشد. بیایید نگاهی دقیق به آنها بیندازیم.

• کاهش وزن با چای یاس

همه به دنبال این راز هستند که به راحتی و به سرعت وزن خود را کاهش دهند. در حالی که هیچ چیز جادویی برای کاهش وزن وجود ندارد ، چای سبز به همراه یاس می تواند افزودنی خوبی برای کاهش وزن باشد. مطالعه ای نشان داد که خواص آنتی اکسیدانی چای سبز به همراه یاس به افزایش سوخت و ساز بدن کمک می کند. این افزایش کارایی متابولیسم باعث می شود ورزش شما موثر باشد و به بدن شما کمک کند تا مواد مغذی را سریعتر پردازش کند. متابولیسم سریعتر یا کارآمدتر به کاهش وزن کمک می کند. با این حال ، بررسی سیستماتیک چندین مطالعه به این نتیجه رسید که چای سبز به همراه یاس به تنهایی تأثیر قابل توجهی در کاهش وزن ندارد ، اما باید علاوه بر سایر روش های کاهش وزن ، به عنوان یک عنصر مکمل استفاده شود.

• خواص آنتی اکسیدانی چای یاس

شاید مورد تمجیدترین چای یاس میزان بالای آنتی اکسیدان در این نوشیدنی ظریف و خوشمزه باشد. مهمترین آنتی اکسیدان های موجود در چای یاس کاتچین ها هستند. چای سبز رایج ترین طعم دهنده پایه برای چای یاس است ، اما بسته به نوع چای به عنوان پایه ، می توان به خواص آنتی اکسیدانی مختلف دسترسی داشت. به عنوان مثال ، چای سیاه دارای میزان بالایی از تئافلاوین است در حالی که چای سبز دارای کاتچین بالایی است.

آنتی اکسیدان ها در بدن برای شناسایی و از بین بردن عوامل مضر یا رادیکال های آزاد که می توانند باعث بیماری ها شوند و سیستم ایمنی بدن را به خطر بیندازند ، کار می کنند. کاتچین ها ، همانطور که در بالا ذکر شد ، آنتی اکسیدانی هستند که بیشتر مصرف کنندگان چای یاس به دنبال آن هستند ، زیرا این مواد در پیشگیری از برخی بیماری های جدی در بدن مفید هستند.

• چای یاس سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند

چای یاس با داشتن خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی به محافظت از سیستم ایمنی بدن کمک می کند . یک مطالعه حیوانی منتشر شده در مجله علوم زندگی نشان داد که چای یاس با پایه چای سبز منبع غنی از آنتی اکسیدان های پلی فنول طبیعی از جمله مواردی مانند اپی کاتچین (EC) ، اپی کاتچین گالات و غیره است. سیستم ایمنی اولین خط دفاعی در برابر انواع بیماری ها است ، بنابراین تقویت آن می تواند به روش های بی شماری برای بدن مفید باشد. انواع مختلف سرطان و بیماری ها می توانند اثر سرکوب کننده سیستم ایمنی داشته باشند ، به این معنی که سیستم ایمنی بدن در کل بدن به خطر بیفتد و بدن را در برابر عوامل بیماری زا که درمان سرطان را پیچیده می کنند ، آسیب پذیر کند. نوشیدن منظم چای یاس می تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش خطر ابتلا به این بیماری های مزمن کمک کند.

• چای یاس از سلامت قلب محافظت می کند

برای کسانی که سابقه شخصی یا خانوادگی در زمینه مشکلات قلبی عروقی دارند ، چای گل یاس می تواند کمک بزرگی در جلوگیری از مشکلات بعدی باشد. یک مطالعه نشان می دهد که کاتچین های موجود در چای یاسمن یک عامل اصلی در مهار اکسیداسیون LDL است ، این زمانی است که کلسترول “بد” در رگ های شما پس از اکسید شدن ملتهب می شود. این التهاب رگها و عروق می تواند منجر به حمله قلبی یا سکته شود. کاتچین های موجود در چای مانع این روند اکسیداسیون می  شوند ، بنابراین فشار خون و سطح کلسترول کاهش می یابد و می توان از تهدیدهای طولانی مدت مانند بیماری های قلبی جلوگیری کرد.

• چای یاس و پیشگیری از سرطان

گزارشی در ژورنال کلینیک تغذیه آمریکا نشان می دهد که مصرف چای یاس به طور گسترده ای دارای خواص پیشگیری از سرطان است ، زیرا آنها حاوی پلی فنول، مانند اپی گالوکاتکین گالات (EGCG) هستند. پلی فنول ها مانند EGCG خطوط اصلی دفاعی در برابر رادیکال های آزاد و سایر مهاجمان مضر یا سرطان زا در بدن هستند. ثابت شده است که چای سبز با یاس خطر ابتلا به سرطان سینه ، سرطان ریه و بسیاری از بیماری ها را کاهش می دهد.

 

• چای یاس دیابت را کنترل می کند

در مبارزه با دیابت ، چای یاس خود را ابزاری ارزشمند نشان داده است. توانایی متابولیسم گلوکز مکانیسم اساسی است که باعث بیماری دیابت می شود. یک مطالعه منتشر شده در BMC Pharmacology شواهدی را ارائه می دهد که بیان می کند مصرف چای یاس / چای سبز در موش های دیابتی کمک می کند تا اثرات منفی دیابت بر پروتئین های خاص سرم را برطرف کند ، به عنوان تنظیم کننده برای بیماران دیابتی کار می کند و به عنوان یک اقدام پیشگیرانه عمل می کند.

• چای یاس استرس را برطرف می کند

سیستم بویایی غالباً چیزی است که از آن چشم پوشی می کنیم ، اما می تواند یک حس بسیار قدرتمند باشد. مطالعات نشان داده است که بوی گل یاس می تواند برای بهبود خلق و خوی در افراد مورد آزمایش بسیار مفید باشد. در افرادی که تمایل طبیعی به رایحه این گل دارند واکنش پاراسمپاتیک نسبت به بو وجود دارد و بدن آنها مواد شیمیایی آزاد می کند که به آنها اجازه می دهد به طور طبیعی آرام شوند یا روحیه خود را بهبود ببخشند.

با این حال ، بوی یاس چیزی است که برخی آن را “طعم اکتسابی” می نامند و برخی از مطالعات نشان داده است که افرادی که از این بو لذت نمی برند ، در صورت قرار گرفتن در معرض شدت زیاد ، می توانند مضطرب شوند.

• چای یاس از بروز اختلالات دستگاه گوارش جلوگیری می کند

چای یاس سرشار از ترکیبات پلی فنلی است و کاتچین ها جز اصلی آن هستند. طبق یک  مطالعه که در مجله دارویی اروپا منتشر شده است ، کاتچین های موجود در چای یاس تأثیرات مثبتی در زمینه های مختلف سلامتی از جمله دستگاه گوارش دارند. آنها چندین آنتی اکسیدان داخل سلولی را فعال می کنند و به خوبی با آنزیم های دستگاه گوارش تعامل می کنند تا عملکرد روده سالم را تقویت کنند.

• چای یاس درد را کاهش می دهد

در پزشکی جامع ، یکی از تأثیرات مثبت چای یاس این است که به نظر می رسد در کاهش ناراحتی مزمن همراه با درد مفاصل و آرتروز کمک می کند. خاصیت ضد التهابی برخی از عناصر آلی موجود در چای ممکن است تورم و التهاب جزئی مفاصل شما را با مهار اکسیژن رسانی سلولی ناخواسته کاهش دهد. برای هرگونه درد و تورم جدی ، سریعاً به پزشک متخصص مراجعه کنید.

اثرات جانبی چای یاس

بگذارید عوارض احتمالی این چای را بررسی کنیم.

• ممکن است عوارض بارداری ایجاد کند :

 اگرچه بسیاری از روش های آروماتراپی در دوران بارداری رایج است ، اما بوی شدید و مواد شیمیایی چای یاس در دوران بارداری توصیه نمی شود. مواردی وجود داشته است که استفاده از چای یاس یا روغن ضروری یاس (که گاهی برای تهیه چای استفاده می شود) باعث انقباضات زودرس در زنان باردار شده است. قبل از افزودن این چای به رژیم خود با پزشک خود مشورت کنید.

• ناراحتی روده ای :

بسیاری از افراد استفاده از چای یاس برای تقویت متابولیسم یا حتی به عنوان کمک تمرینی برای تحریک کاهش وزن اضافی را انتخاب می کنند ، اما بسیار اسیدی است، بنابراین مصرف آن با معده خالی برای از بین بردن وزن یا عملکرد متابولیک می تواند باعث درد یا ناراحتی روده شود.

• کافئین :

 چای یاس با وجود خواص آرامش بخشی و تغییر دهنده روحیه ، منبع کافئین است که محرکی است که از طرق مختلف روی افراد تأثیر می گذارد. منظور از کافئین مسدود کردن برخی انتقال دهنده های عصبی در مغز است که باعث احساس هوشیاری یا انرژی مورد نیاز اکثر افراد از کافئین می شود. با این حال ، برخی از افراد به خصوص در مقادیر زیاد نسبت به اثرات کافئین بسیار حساس هستند. قبل از افزودن چای یاس به رژیم خود با پزشک خود مشورت کنید یا از تجربیات خود در مورد سایر محصولات حاوی کافئین استفاده کنید یا به جای آن نسخه بدون کافئین بخرید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *