ایده‌های دیجیتالی خوب همراه با موفقیت

کسب و کار

معرفی برترین‌های کسب و کار در عرصه کارآفرینی دیجیتالی (Digital Entrepreneurship) دنیا، در واقع معرفی الگوهای موفق و فعال در این عرصه به کارآفرینان و علاقمندان به راه اندازی استارت آپ (Start-up) می‌باشد.

شاید برای خیلی از کاربران محترم و همراهان همیشگی باشگاه کارآفرینی دیجیتالی برترین‌ها، این سؤال پیش آمده باشد که با چه ایده‌هایی می‌توان کسب و کار خوب در فضای مجازی راه اندازی کرد و با ثبت دامنه و انتخاب سرور مطلوب، این کسب و کار را به پیش برد.

ما قبلاً، در بخش مبانی کارآفرینی دیجیتالی، صدها نکته درباره اصول و مبانی راه اندازی یک پرتال موفق را تشریح کردیم.ایده بسیار است و هر چیز امکان دارد. اما برای معرفی برخی از ایده‌های خوب، تلاش کرده‌ایم تا شماری از آن ها را بر اساساً تجربه و شناخت خود از بازار، در اختیار مخاطبان عزیز قرار دهیم که قطعاً بخشی از هزاران ایده طلایی در این عرصه می‌باشد.

بررسی پرونده تاریخ کارآفرینی دیجیتالی جهان در دو دهه اخیر نشان می‌دهد که حتی مسخره‌ترین ایده‌ها هم، توانسته است میلیون‌ها و بعضاً میلیاردها دلار، ارزش بازاری کسب کند. پرتالی که شما فقط ۱۴۰ کاراکتر دران اجازه داشته باشید بنویسید!

(Twitter.com) یا پرتالی که مردم، بتوانند از طریق یک نرم افزار هوشمند،اتاق یا خانه خالی خود را به طور دوستانه، اجاره بدهند (Airbnb.com) یا تاکسی اجاره کنند (Uber.com). فقط خلاق باشید و پشتکار داشته باشید. این‌ها، اهرم‌های موفقیت در کارآفرینی دیجیتالی است. در شش بخش قبلی، ده‌ها ایده دیجیتالی جالب معرفی شد. در این گفتار نیز به معرفی ایده‌های دیگری می‌پردازیم و چندین الگوی موفق تجاری ایرانی و خارجی را به علاقمندان معرفی می‌کنیم.

۱- هم دانشگاهی‌های شما،

موضوعات تحقیقاتی زیادی را در زمینه‌های مختلف مطالعه کرده‌اند اما نه جایی ارائه کرده و نه منتشر کرده‌اند. خلاصه تحقیقات آن ها را بگیرید و در سایتی منتشر کنید. شاید محققان و شرکت‌های زیادی باشند که حاضر باشند برای دریافت نتایج تحقیقات آنان، درخواست همکاری کنند و این یعنی درآمد زایی! سایت سیویلیکا، http://www.civilica.com ایده خوبی هست. اگر بتوانید، خلاصه مقالات و پایان نامه‌های خوب را ارائه کنید،

می‌توانید مانند مجلات معتبر، از طریق فروش مقالات با حفظ کپی رایت صاحب اثر، در آمد زایی بکنید.اگر به سایت www.magiran.com مراجعه کنید، درخواهید یافت که این پرتال، در واقع فرصتی برای معرفی و نمایش نشریات کشور در این سایت فراهم کرده است. وب، شما می‌توانید از طریق یک سایت مجزا، ظرفیت‌ها و بستری برای معرفی آنلاین پژوهش‌های صورت گرفته در رشته‌های مختلف علمی ارائه کنید.

۲- تصاویر و مطالب مختلف در پرتال یا وبلاگ

خود بگذارید و از دیگران بخواهید درباره موضوعات پیش پا افتاده نظر دهند! ایده فوق العاده ای برای شروع یک کسب و کار در ابتدا نیست، اما شروع راحت و آسانی می‌تواند باشد! اکنون از طریق شبکه‌های اجتماعی مانند فیس بوک، توییتر و حتی اینستاگرام، می‌توانید وبلاگ خود را به سرعت محبوب کنید. محبوبیت پرتال شما، می‌تواند زمینه مطرح شدن مطالب شما را فراهم کند. هر اندازه، تصاویر و مطالب شما مطرح شود، وبلاگ یا سایت شما با ارزش خواهد شد که این موضوع، منجر به بازدید بالا و کسب تبلیغات خواهید شد. وقتی یک صفحه اینستاگرام با ۲۰۰ هزار فالوور، بعضاً روزانه ۱۰۰ هزار تومان درامد دارد، یک سایت خوب و ارزشمند، می‌تواند چنین درآمدی کسب کند.

۳- قرار دادن لینک ۳۰۰۰ سایت و وبلاگ

در موضوعات مختلف در پرتال شما، کار سختی نیست. وقت زمان بر است. اما این کار می‌تواند در افزایش رتبه سایت شما در موتورهای جست وجو تأثیر گذار بوده و مخاطب برای سایت شما آورد. روی آوردن به کارهای دایرکتوری بازی و ارائه محتوای تخصصی، مثلاً در زمینه معرفی همه فروشندگان لوازم خانگی فلان شهر، همه تولید کنندگان قطعات خودرو در فلان استان و مسائلی از این دست، رویکرد تخصصی و رفرنس شدن پرتال شما را ارتقا می‌دهد که در بلند مدت، برگ برنده می‌باشد.

۴- برای سالمندان و کهنسالان،

پرتال خوبی دردسترس نیست. این اطلاعات را در پایگاهی ارائه کنید و از فروشندگان لوازم و خدمات مربوط به این قشر سنی بخواهید، اطلاعات خود را در پرتال شما قرار دهند و تبلیغ کنند. سایت تکینه http://takineh.com ایده جالبی هست. از این سایت نیز ایده بگیرید: salamatportal.ir به هر حال توجه کنید که دنیا، به سمت پیر شدن هست. از این سایت هم laterlife.com ایده بگیرید.

۵- این قضیه برای مادران و کودکان نیز صادق است!

سایت خیلی خوبی برای کودکان و مادران در وب نیست. اگر هم باشد، خیلی پراکنده هست. یا به یک موضوع توجه کرده است، یا موضوعات مهمی مانند سبک زندگی دیجیتالی را فراموش کرده است یا به دنیای بازی و آشپزی برای کودک نپرداخته است.بنابراین، تلاش کنید، با بررسی نقاط ضعف سایت‌های موجود،

نقاط قوتی را شناسایی کنید و بر اساسان، پرتالی راه اندازی کنید.پرتالی که بتواند، به نیازهای یک مادر و کودک از سن ۱ ماهگی تا ۱۰ سالگی، به عنوان مثال، ماه به ماه پاسخ بدهد. مثلاً مادری که بچه‌اش در سن ۱ ماهگی قرار دارد، وقتی بچه‌اش در سن ۶ ماهگی قرار گرفت، از طریق سایت شما بداند که چه بازی‌هایی بکند بهتر است،چه غذاهایی بخورد بهتر است،

چه لباس‌هایی بپوشد بهتر است، چه غذاهایی بخورد برای شیردهی بهتر است و مسائلی از این دست. یک همکار آنلاین خوب، برای مادران خوب ایرانی باشید. فهرست ۴۰ پرتال فعال در عرصه کودکان و نوجوانان ایران را قبلاً معرفی کردیم. از طریق این سایت‌ها، ایده بگیرید و یک کسب و کار در زمینه مادر و کودک، راه انداز بکنید.

۶- راه اندازی دایرکتوری ۱۰۰۰ نویسنده

و شخصیت فرهنگی ایران و جهان. چند ماه زمان می‌برد، اما رتبه پرتال شما را در سایت‌های جست و جو افزایش می‌دهد و هر اندازه یک پایگاه صفحات زیادی در اختیار داشته باشد، تأثیر گذاری آن در رتبه بندی موتورهای جست و جو افزایش می‌یابد و این یک برگ برنده برای هر کسب و کار آنلاین می‌باشد. وقتی شما درباره فلان نویسنده و شخصیت مشهور، مقاله و مطلب و ویدئو قرار می‌دهید، یک مجله ادبی اینترنتی راه اندازی می کنید که در دراز مدت، شما را مثل سایت‌های فرهنگی معروفی مانند پندار دات نت می‌کند. این ایده ساده، اما با ارزش، می‌تواند یک ایده دیجیتالی جالب شو.

۷- امروز چه روزی است؟

این سؤال مهمی هست. خیلی‌ها نمی‌دانند امروز، روز تولد کدام دانشمند، روز انتشار کدام کتاب مشهور، روز تأسیس کدام بنای مهم، روز وفات کدام شخصیت، روز آغاز کدام رویداد تاریخی یا روز پایان کدام مراسم مهم داخلی و بین‌المللی هست. این‌ها را به آسانی از سایت‌های اینترنت می‌توانید اقتباس کرده و در پرتالی جمع‌آوری و اطلاع رسانی کنید. ایده جالبی هست. از دودل‌ها هم برای تزیین کار می‌توانید استفاده کنید. نمونه این سایت‌ها، بسیارست.

۸- از ۲۰ تن از دوستان و اعضای خانواده

یا فامیل بخواهید تا هر کدام وبلاگی در یک موضوع راه اندازی کرده و لینک وبلاگ‌های همدیگر را در داخل هر وبلاگ قرار دهید. بعد از شش ماه از مخاطبان این ۲۰ وبلاگ بخواهید به وبلاگ اصلی که ۲۰ نویسنده دارد مراجعه کنند. بعد از مدتی، این وبلاگ را به یک دامنه اصلی تحت نام سایت جدید منتقل کنید. اکنون می‌توانید یک کسب و کار جدید را مدیریت و توسعه دهید. شبکه اجتماعی از دوستان وبلاگ باز، ترفندی است که موجب گل کردن پرتال یا وبلاگ شما خواهد شد و این موضوع، زمینه مطرح شدن کسب و کار شما در دراز مدت و کسب مخاطب بیشتر را به همراه خواهد داشت.

۹- باز نشر اخبار را قبلاً توضیح داده بودیم.

اما در اخبار، معمولاً تصاویر یا لینک تکمیلی مربوط به موضوع هر خبر منعکس نمی‌شود، اما دانستن این اطلاعات برای خواننده خبر جالب توجه است. شما از این نقطه ضعف استفاده کنید و با بازنشر اخبار در سایت خود، این اطلاعات تکمیلی را اضافه کرده و مخاطب کسب کنید. البته حقوق صاحب خبر را فراموش نکنید که صداقت، اصل کسب و کار است. روزانه صدها هزار، خبر در زمینه‌های مختلف در کشور شما، توسط ده هزار پرتال منتشر می‌شود. خیلی‌ها خبر ندارند که فلان خبر، در فلان پرتال، ارائه شده. سایت خبرخوان یا پرتالی که به دسته بندی خوب مطالب اقدام کند موضوعی است که می‌توان به آن به عنوان یک ایده خلاقانه توجه کرد.

۱۰- خرید و فروش دامنه!

ایده جالبی است که نمونه زیادی ندارد. برخی از کاربران، دامنه‌های مربوط به اسامی مکان‌ها، شخصیت‌ها، شرکت‌ها، مؤسسات و مراسم خاص داخلی و بین‌المللی را ثبت می‌کنند تا بعداً بتوانند به متقاضیان اصلی آن‌ها، بفروشند. این هم یک نوع کسب و کار در سرزمین دیجیتال است. مثلاً خیلی از شرکت‌های معروف، سرویس اطلاع رسانی برای کودکان ندارند و در زمینه عمومی هم فعالیت می‌کنند. مثلاً به نظر شما، برای شرکت سامسونگ،

ثبت دامنه samsungkids و بر روی پسوندهای مختلف و بازاریابی آن، ایده خوبی نیست؟ خود حدیث مفصل بخوان… این گونه دامنه‌ها که حاوی یک مفهوم یا معنی خاص هستند نیز جالب است. مانند: www.delicious.comاین ایده دیجیتالی خوبی هست. دامنه‌های خوب را ثبت کنید، و سپس به صاحبان و علاقمندانش واگذار کنید یا انحصاراً بفروشید. اگر دامنه با پسوند خوبی را ثبت کرده باشید، می‌توانید بعد از چند ماه یا چند سال، مانند خرید یک سهم، آن را به چند برابر قیمت خرید، واگذار کنید.

۱۱- برای راه اندازی یک بیزینس موفق

شما نیازمند کسب مخاطب هستید. از هر راه مناسبی استفاده کنید تا مخاطب مدار شوید. حتی اگر بخشی در پرتال راه اندازی کنید درباره مسابقه بهترین ایده برای توسعه سایت خود با جوایز ارزنده. این راهکار را خیلی‌ها در پیش گرفتند و بعضاً موفق بوده‌اند. بانک‌ها معمولاً در نظر سنجی‌های ماهانه خود از جامعه مخاطبان، از این شیوه برای کسب نظرات و افزایش میزان بازدید از صفحات مختلف سایت، استفاده می‌کنند.

مثلان بانک پاسارگاد، مسابقه فیلم‌های ۱۸۰ ثانیه ای را برای تعامل با مخاطبانش ارائه کرده است.همه این‌ها، ایده‌های خوبی برای کسب مخاطب است. باید برای کسب مخاطب هم، ایده داشته باشید. آن هم از نوع دیجیتالی و البته خلاقانه! به هر حال، فقط این نیست که شما یک سایت و یک کسب و کار راه بیاندازید. هنر کسب مشتری و حفظان در بلند مدت هم، اگر بیش تر از اهمیت راه اندازی کسب و کار نباشد، کم تر نیست.

۱۲- راه حل‌های ساده برای کارهای سخت!

ایده خوبی هست. باز کردن درب یک شیشه مربای توت فرنگی، برای خیلی‌ها سخت است یا باز کردن درب یک قوطی کنسرو. یا این که چطور لباس را بر روی بند، پهن کنید تا چروک نشود! پرتالی که در واقع پاسخ بدهد به این سؤال‌های به نظر ابتدایی اما برای بعضی‌ها، چالش‌های دشوار. امروزه، سایت‌هایی که اصطلاحاً wiki how or ehow می‌باشند و به این سؤال پاسخ می‌دهند که How to do…، مخاطب زیاد دارند.

سبک زندگی امروزی، بسته ای و دیجیتالی و پکیجی و به قولی، فست فودی شده است! این روش زندگی را شما باید در سایتی که در سریع‌ترین زمان ممکن، به طور مصور، متنی یا تصویری و ویدئویی، راه حل‌هایی به مردم ارائه کند، فراهم کنید. قطعاً، مخاطب زیاد خواهید داشت. از سایت‌هایی مانند ehow.com الگو بگیرید.

۱۳- انتشار اخبار شاد شاد. شاد نیوز یا هپی نیوز بشوید!

ضرب المثل ها، لطیفه‌ها، اخبار شاد و امید بخش بسیاری هست که در یک جا جمع آوری نشده است و خیلی‌ها به دنبال خواندنان جهت دور شدن از زندگی سخت امروزی هستند! شما هم که فرصت آفرین هستید!!! می‌توانید خیلی خلاق باشید. چند کاریکاتور و عکاس را نیز با خود همراه کنید، و از آن ها بخواهید مطالب تصویری جالب و عکسهای روز را درباره مسائل مختلف، عکسبرداری یا طراحی یا جمع آوری کنند تا در سایت هر روز منتشر کنید. خنداندن مردم، می‌تواند مخاطب زیادی برای شما به ارمغان آورد.

۱۴- صلح جهانی و توسعه پایدار و محیط زیست،

موضوعات جالب توجه برای کاربران زیادی در اینترنت است. راه اندازی پرتالی برای نوشتن نظرات خود و دیگران در این حوزه، می‌تواند سایت شما را دراز مدت به یک منبع اطلاعاتی و استنادی خوب مبدل کند. گردآوری چنین اطلاعاتی، همواره مد نظر دانشجویان و اساتید و فعالان محیط زیست و توسعه پایدار است که در کشور شما، هر روز به شمار مخاطبانشان افزوده می‌شود. این موضوع جالب را مد نظر بگیرید!

۱۵- اعتماد و امید!

دو موضوع جالب توجه که درباره آن مقالات و کتاب‌های زیادی نوشته شده است و همه به دنبال انرژی مثبت گرفتن و تقویت روحیه خود به شیوه‌های مختلف هستند. سایتی راه بیاندازید و هر روز یک موضوع را در این عرصه‌ها مطرح کنید. اگر پشتکار داشته باشید درخواهید یافت که چقدر کاربر از اینترنت، به مطالعه سایت شما مراجعه می‌کنند و مخاطب پذیری یعنی درآمد زایی! فکر کردید وین دایر و استیفن رابینز یک شبه مطرح شدند؟ از همین جاهای کوچک شروع کردند.

حالا اینترنت نبود، از سخنرانی برای ده نفر تو کافه شروع کردند. مهمان است که شروع کنید و بدانید که می‌توانید. سایتی که هر روز افراد به آن مراجعه کنند، و مجموعه ای از پیام‌های جالب امیدبخش را بخوانند. بعداً، نرم افزار گوشی هوشمند هم طراحی کنید تا قلب از خواب، با صدا، این جملات را با آرامش دریافت کنند. این تعامل خوب با مشتری و ارائه مطالب مالتی مدیا جذاب آرام بخش، تأثیر زیادی در راه اندازی یک کسب و کار جالب خواهد داشت.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *