طراحی وب سایت به چه روشی بهتر است؟

۴ گام مهم در راه اندازی سایت

وب سایت ها پل ارتباطی افراد با یکدیگر هستند. از اپلیکیشن های موبایلی گرفته تا سامانه های خرید آنلاین و … همگی نیاز به یک وب سایت دارند تا خدماتشان را عرضه کنند.

طراحی سایت یکی از بیشترین نیازهایی است که کسبو کارها به آن احتیاج پیدا می کنند. امروزه طوری شده که قبل از راه اندازی کسب و کار فیزکی ابتدا مدیران اقدام به طراحی وب سایت متناسب با نیازشان می کنند.

سایت های اینترنتی از لحاظ روش طراحی، به دو دسته طراحی سایت استاتیک و طراحی سایت داینامیک تقسیم بندی می شوند. طراحی سایت استاتیک به معنای طراحی سایت به شکلی است که بعدها اطلاعات سایت، توسط خود مدیر قابل تغییر نباشد.

در واقع، در اینگونه از وب سایت ها، هرگونه تغییر، وابسته به شرکت طراح می باشد، اما در سایت های داینامیک، تغییرات توسط مدیر سایت و بدون نیاز به داشتن دانش عمیق فنی انجام پذیر است.

کلا طراحی سایت های استاتیک، منسوخ شده و هم اکنون تنها برای سایت هایی استفاده می شود که بعدها اطلاعات آن هیچ تغییری نخواهد کرد، به عنوان نمونه سایت مربوط به یک فیلم سینمایی، بعدها نیازی به تغییر اطلاعات نداشته و می توان به شیوه استاتیک طراحی کرد.

اما در کل طراحی سایت استاتیک، هیچ برتری محسوسی بر طراحی سایت دینامیک ندارد. سابق بر این، می توان قیمت ارزان سایت های استاتیک را دلیل ارجحیت آن بر سایت های داینامیک دانست ولی با بروز و ظهور سیستم های مدیریت محتوا، این خصیصه یا برتری سایت های استاتیک نیز از میان رفت.

۱) طراحی سایت استاتیک

با استفاده از HTML به طراحی صفحات می پردازند و توسط طراح داده ها را وارد می شود در این روش طراحی سایت اطلاعات و داده ها ثابت هستند و خود مالک سایت بدون داشتن علم طراحی سایت استاتیک نمی تواند در محتوا و اطلاعات دست ببرد. هزینه ی این نوع طراحی ها اغلب بر اساس تعداد صفحات براورد می شود که اگر تعداد صفحات مد نظر شما بیش از ۵ صفحه باشد به صرفه نخواهد بود.

۲) طراحی سایت داینامیک

همانطور که گفته شد سیستم های مدیریت محتوا همه چیز را در دنیای طراحی سایت تغییر دادند. استفاده از سیستم های کد باز (open source):
یک سری سیستم های کد باز مانند جوملا، وردپرس، PHPnuke ، dotnetnuke و… در اینترنت وجود دارد که با استفاده از آنها می توانید طراحی سایت کنید که کاملا رایگان و مجانی است.

طراحی سایت بهینه سازی شده

موفقیت یک سایت در گرو عامل مهمی به نام بهینه سازی سایت است. اگر می خواهید از نرم افزار های کد باز استفاده کنید ترجیحا وردپرس را انتخاب کنید چرا که از نظر بهینه سازی شرایط مصاعد و مناسبی دارد اما اگر می خواهید از طراحی سایت اختصاصی استفاده کنید دقت کنید که شرکتی را برگزینید که مسلط بر بهینه سازی و مفاهیم آن باشد. چرا که بهترین و زیبا ترین طراحی سایت را داشته باشید بدون بازدیدکننده هیچ ارزشی ندارد.

سیستم مدیریت محتوا چیست؟

سیستم مدیریت محتوا، ترجمه عبارت content management system یا CMS است، که به معنای سیستم نرم افزاری ای است که به کمک آن محتوا مدیریت می شود و به نرم افزارهایی گفته می شود که نظام قابل مدیریتی را در ثبت، بروزرسانی و بازیابی محتوا فراهم می آورند.

این نرم افزارها الزاما وابسته به وب نیستند و برنامه های کاربردی مدیریت محتوای وب سایت های اینترنتی، صصرفا یک نمونه از این گونه سیستم های مدیریت محتوا می باشد. لکن در کشور ما ایران، بعلت گسترش این شاخه از نرم افزارهای سیستم مدیریت محتوا، عبارت cms تتنها به نرم افزارهای مدیریت وب سایت اطلاق می شود.

cms یا سیستم مدیریت محتوا چرخه زندگی صفحات وب سایت اینترنتی را از لحظه ایجاد تا زمان انقراض در بر می گیرند و به صاحبان این وب سایت ها، که لزوما آشنای با مباحث تخصصی اینترنت، وب و برنامه نویسی تحت وب نیستند، اجازه می دهند تا بتوانند سایت های خود را به نحوی حرفه ای مدیریت کنند.

مزایای استفاده از سیستم مدیریت محتوا

در موارد نادری، ممکن است وب سایتی که در نظر دارید تا طراحی و پیاده سازی نمایید، در بستر سیستم های مدیریت محتوا قابل تعریف نباشد (وب سایت خاص منظوره) که طبیعتا نیاز به برنامه نویسی اختصاصی خواهید داشت. ولی در اکثر مواقع وب سایتی که می خواهید، با استفاده از سیستم های مدیریت محتوا ی موجود قابل اجراست. مزایای استفاده از نرم افزار سیستم مدیریت محتوا (cms)، نسبت به طراحی سایت اختصاصی عبارت اند از:

صرفه جویی در زمان ایجاد و به روزرسانی وب سایت ها:

در حالی که طراحی و پیاده سازی یک وب سایت اینترنتی به صورت اختصاصی، ماهها به طول می انجامد، قراردادن اطلاعات سایتتان در قالب یک سیستم مدیریت محتوا (cms) از پیش طراحی شده، بیش از یکی دو هفته طول نخواهد کشید. این صرفه جویی در زمان، احتمالا محرک بسیار خوبی برای طراحی وب سایت شما با یک نرم افزار مدیریت محتوا یا cms است.

پشتیبانی مطمئن تر:

با توجه به اینکه طراحی وب سایتهای اختصاصی، معمولا یک بار برای شما و متناسب با نیاز شما انجام می شود و برای سایرین کاربردی ندارد، لذا چنانچه تیم طراح سایت از پشتیبانی آن سر باز زد، کس دیگری نیز نخواهد توانست وب سایتی که دیگران نوشته اند را پشتیبانی کند لذا نمی توانید تجارت خود را بر این اساس پایه ریزی نمایید.
این در حالی است که شرکتهای طراحی وب سایت که صاحب سیستم های مدیریت محتوا می باشند، با تعداد زیادی مشتری مواجه اند که قبلا برای ایشان از این نرم افزار استفاده نموده اند. طبیعتا این شرکتها می بایست پشتیبانی کاملی از سیستم مدیریت محتوای خود به عمل آورند تا شانس باقی ماندن در بازار پر رقابت امروز را داشته باشند.

انعطاف پذیری بیشتر:

سیستم های مدیریت محتوا، بسیار انعطاف پذیرتر از وب سایت های خاص منظوره اند، چرا که تیم های تحلیل یک سیستم مدیریت محتوا، می بایست انواع وب سایت های قابل راه اندازی با نرم افزار را در نظر گرفته و راهکارهایی را پیشنهاد کنند که طی آن پیاده سازی یک وب سایت اینترنتی با ترکیب قابلیت های نرم افزار، قابل پیاده سازی باشد. لذا می بایست از مستندات، آموزش و سادگی بیشتری برخوردار باشند.

امنیت بالاتر وب سایت:

با عنایت به اینکه تعداد زیادی وب سایت به کمک سیستم های مدیریت محتوا راه اندازی شده است، لذا شرکت طراح دائما در حال رفع ایراد، ارتقاء قابلیت ها و افزایش امنیت آن است. به عبارت بهتر باید گفت، چنانچه یک وب سایت اینترنتی خاص منظوره طراحی شده توسط یک شرکت طراح سایت، هک شود، قابل مقایسه با هک شدن نرم افزاری نیست که صدها، بلکه هزاران وب سایت از آن استفاده نموده و هک شدن سیستم مدیریت محتوای مورد استفاده در طراحی آن ها به معنای هک شدن تمامی آن وب سایت های اینترنتی خواهد بود، بنابراین برای تیم طراح معقول خواهد بود که زیر بار هزینه های هنگفت امنیت رفته و نرم افزار مدیریت محتوای خود را امن کنند.

این در حالی است که برای یک تک سایت، احتمالا، نه برای شرکت طراح وب و نه برای مشتری ای که سایت برای وی طراحی و پیاده سازی می شود، به صرفه نخواهد بود که پذیرای هزینه بالایی برای امنیت باشند.

راهنما و آموزش کافی:

شرکت های طراحی وب سایت های اینترنتی، برای ارائه آموزش به کاربران سیستم مدیریت محتوای خود، مستنداتی را فراهم می آورند، تا. مدیران وب سایت های اینترنتی با مراجعه به این راهنماها یا مستندات، بتوانند بدون وابستگی به تیم پشتیبانی شرکت طراح سایت، وب سایت اینترنتی خود را مدیریت نموده و محتوای وب سایت را آپدیت نمایند، اما داستان برای یک وب سایت اختصاصی، به شکل کامل متفاوت بوده و تیم برنامه نویسی، فرصت زیادی برای تولید محتوای مستنداتی که صرفا در یک وب سایت اینترنتی مورد استفاده قرار می گیرد، نخواهند گذاشت.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *