اهمیت مهم ویتامین های ب کمپلکس در درمان سرطان

انواع ویتامین ب ۹

گروهی از ویتامین های محلول در آب که در گذشته تنها با عنوان ویتامین ب شناخته می شدند:

این گروه از هشت ویتامین متفاوت ب۱ (تیامین)، ب ۲ (ریبوفلاوین)، ب۳ (نیاسین)، ب۵ (اسید پانتوتنیک)، ب۶ (پیریدوکسین)، ب۷ (بیوتین)، ب۹ (فولات یا اسیدفولیک) و ب۱۲ (کوبالامین) تشکیل می شود.

به طور کلی ویتامین های گروه ب، متابولیسم کربوهیدرات، پروتئین و چربی را در بدن ممکن نموده و عملکرد دقیق سیستم عصبی و اندام های بدن را تضمین می کنند.

این گروه از ویتامین ها، به ویژه برای سلامت قلب، مغز، کبد و کلیه اهمیت بسیاری دارند.

وجود اسید فولیک برای شکل گیری DNA سلول های جدید ضروری است و به همین سبب مصرف آن در دوران بارداری تجویز می شود. این ویتامین در تولید گلبول های قرمز خون به ویژه در مبتلایان به سرطان که در معرض کم خونی ناشی از سرطان یا درمان های آن قرار دارند اهمیت فوق العاده ای دارد.

عوامل متعددی در ایجاد خطر کمبود ویتامین ب کمپلکس در بدن موثر است. در صورت مصرف بیش از حد مواد غیر مغذی، کمبود تغذیه ی ناشی از بی اشتهایی و وجود علائم گوارشی مثل استفراغ های طولانی مدت احتمال بروز کمبود ویتامین ب کمپلکس وجود دارد.

رژیم های گیاهی سخت نیز جذب ویتامین ب۱۲ را مشکل می کند. عامل دیگر، سن افراد است و طبق برآوردها ۵۰ درصد افراد بالای ۵۰ سال، به میزان کافی ویتامین ب۱۲ دریافت نمی کنند.

داروهای ضد اسید معده و مصرف بیش از اندازه ی الکل، سبب کاهش جذب این گروه از ویتامین ها از طریق دستگاه گوارش و افزایش دفع آن از راه ادرار می شود. اگر بیماری در گذشته عمل بای پس معده را به منظور کاهش وزن انجام داده یا سرطان سبب تخریب بخشی از معده یا دستگاه گوارش او شده باشد یا  این که به دلیل جراحی سرطان پانکراس، روده ی کوچک یا بخش انتهایی آن آسیب دیده باشد در معرض خطر ابتلا به کمبود ویتامین ب کمپلکس قرار دارد.

استفاده از دُز مناسب مکمل های ویتامین ب۶، در بهبود بیماری های سیستم عصبی موثر ا ست. اما دریافت بیش از اندازه ی آن، احتمال بروز بیماری های سیستم عصبی را به دنبال دارد.

همچنین مکمل های ویتامین ب۶ در درمان سندرم دست و پا که عبارت است از قرمزی، تورم و بی حسی دست و پا در اثر درمان های مختلف استفاده می شود. در ضمن به دلیل تاثیر شیمی درمانی بر سرعت تقسیم سلول علاوه بر آهن، دریافت مقادیر کافی اسید فولیک و ویتامین ب۱۲ در طول درمان اهمیت دارد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *