محققان دریافته اند که “فناوری نانو” ۱۶۰۰ سال پیش کشف شده است

به گفته دانشمندان ، فناوری نانو برای اولین بار تقریبا در ۱۷۰۰ سال پیش در روم باستان کشف شد و یکی از فن آوری های مدرن نیست که به جامعه پیچیده ما منتسب است.جامی که احتمالا بین سالهای ۲۹۰ و ۳۲۵ تولید شده است ، شواهد نهایی است که اثبات می کند فرهنگ های باستانی از هزاران سال پیش از فناوری پیشرفته استفاده میکرده اند.فناوری نانو احتمالاً یکی از بزرگترین نقطه عطف در دهه های اخیر است.

با این حال ، شروع فناوری نانو حداقل به ۱۷۰۰ سال قبل باز می گردد.جامی به یادگار مانده از زمان امپراتوری روم معروف به “جام لیکورگوس” که به نظر می رسد صنعتگران رومی ۱۶۰۰ سال پیش از فناوری نانو استفاده میکردندجام لیکورگوس نمایشی برجسته از فناوری باستانی است.جام لیکورگوس دارای پیچیده ترین تکنیک شیشه ای است که قبل از دوره مدرن تولید شده است.کارشناسان معتقدند جامی که بین سالهای ۲۹۰ و ۳۲۵ تولید شده است ، شواهد نهایی است که نشان می دهد چقدر صنعتگران باستان باهوش بودند.

تصاویر مجسمه های شیشه ای کوچک که در محوطه ای به تصویر کشیده شده ، نمایانگر صحنه هایی از مرگ پادشاه لیکورگوس در منطقه ی تراس است.هرچند شیشه سبز مات به نظر می رسد اما وقتی نور به پشت آن میتابد، به رنگ قرمز شفاف تبدیل می شود. اثری که با تزریق ذرات ریز از طلا و نقره در شیشه حاصل می شود

آزمایشات نتایج جالبی را نشان داد

وقتی محققان بریتانیایی قطعات را از طریق میکروسکوپ بررسی کردند ، دریافتند که قطر ذرات فلزات تا ۵۰ نانومتر در آن کاهش یافته است. یعنی معادل هزارمین قسمت از یک دانه نمک.

دستیابی به این مسئله در حال حاضر دشوار است و این به معنای پیشرفت عظیمی است که برای زمان ما ناشناخته است.علاوه بر این ، کارشناسان می گویند که “ترکیب دقیق” فلزات گرانبها در جسم نشان می دهد که رومیان باستان دقیقاً می دانستند چکار می کنند.از سال ۱۹۵۸ ، جام لیکورگوس در موزه انگلیس نگهداری میشود.فناوری نانو باستان واقعا کار می کند.اما چگونه؟، هنگامی که نور به فنجان برخورد می کند ، الکترون هایی که متعلق به رگه های فلزی هستند ، به روش هایی تغییر می کنند که بسته به موقعیت ناظر ، رنگ را تغییر می دهند.

گانگ لوگان لیو ، مهندس دانشگاه ایلینویز در Urbana-Champaign ، گفت: “رومی ها می دانستند که چگونه می توانند نانوذرات را برای هنرهای زیبا بسازند و از آنها استفاده کنند.” “ما می خواهیم ببینیم که آیا این می تواند کاربردهای علمی داشته باشد یا خیر.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *