محققان “اولین شبکه بزرگراههای باستانی جهان” را یافتند

عکس از پروژه باستان شناسی Cuenca Mirador. فناوری LIDAR.

نقشه برداری LIDAR به متخصصان این امکان را داده است تا علاوه بر کل آکروپولیس متعلق به مایای باستان ، یک شبکه پیچیده باستانی از جاده ها – که به عنوان اولین شبکه بزرگراه های باستانی نامیده می شود را کشف کنند.

محققان پروژه باستان شناسی کوئنکا میرادور اخیراً سازه هایی را در جنگل گواتمالا کشف کرده اند که “یافته های بسیار مهمی” را برای مطالعه فرهنگ مایاها را در دسترس قرار می دهد.

این کشف بی سابقه با اسکن های ساخته شده از لیزری با دقت بالا در اطراف شهر مایان (ال میرادور )واقع در قلب جنگل پتن ، در مرز مکزیک انجام شده است.

نقشه برداری LIDAR ،  زمین را با لیزر اسکن می کند و می تواند در سایبان پوشش گیاهی با سرعت ۵۶۰،۰۰۰ نقطه در ثانیه نفوذ کند ، امکان شناسایی ویژگی های باستانی بی نظیر را در تصاویر ۲D و ۳D فراهم کرده است که “یافته هایی مهم” برای مطالعه فرهنگ مایان هستند.

جوزفین تامپسون ، (توپوگرافر) می گوید که این فناوری به کشف های بیشماری در دو سال کمک کرده است ، که بدون این فناوری حدود چهل سال طول می کشید.

محققان کل آکروپولیس ، اهرام ، تراس ، کانال ،جوی آب، دیوار و شبکه ای از جاده ها را مشاهده کرده اند که بیش از ۲۴۰ کیلومتر در این منطقه امتداد دارند.

براساس گزارشات EFE ، این زیرساختها به عنوان “اولین شبکه بزرگراههای جهان” در نظر گرفته شده و عمدتاً برای حمل و نقل کالا مورد استفاده قرار گرفته اند.

 دانشمند آمریکایی ریچارد هانسن نتیجه می گیرد که گواتمالا “این حق را دارد که مهد تمدن مایاها باشد” ، با مرتفع ترین هرم و یک شبکه جاده ای “بی نظیر”.

هانسن می گوید ، این تحقیقات به ما اجازه داده است که به این نتیجه برسیم که مایای باستان دارای سیستم پیچیده ای از نگهداری حیوانات اهلی بود که این امر می تواند شواهدی از اولین سیستم تولید گوشت در سطح صنعتی باشد. برای تأیید این تئوری مطالعات بیشتری لازم است.

منطقه پتن منطقه ای جنگلی است که از زمان شکوه و جلال باستانی مایان درگیر ویرانگریهای بی شماری است. همچنین یکی از مهمترین ریه های محیطی قاره آمریکا است. ال میرادور – معروف به پادشاهی کان – مساحتی برابر با ۲،۱۵۸ کیلومتر مربع را در بر می گیرد.

تخمین زده می شود حداقل ۱ میلیون نفر از مردم قبل از فروپاشی آن در ۱۵۰ سال قبل از میلاد در این منطقه سکونت داشته اند.

.منبع:ancient code

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *