جالبترین حقیقت های مریخ

انسان ها از دیرباز به آسمان نگاه میکردند و در فکر پرواز و دست یابی به ستاره ها و سیارات دور دست بودند. اگرچه خیلی دیر به این مهم دست یافتند اما پس از کشف فناوری هایی پروازی مانند ساخت موشک و فضاپیما به سرعت علم نجوم پیشرفت کرد. و پس از فرود در سطح ماه و کاوش فراوان نوبت به کرات دیگر از جمله مریخ رسید.

مریخ جای خوبی برای تحقیقات فرازمینی انسان های تازه راه یافته به فضا بود. از ساختار این سیاره سرخ گرفته تا لایه های زیرین و پدیده های جوی همه و همه برای انسان جالب بودند.

در طول این سالها کاوشگران زیادی به مریخ فرستاده شد. از مدار پیما ها تا مریخ نوردان و ربات های نمونه گیر. همه این تحقیقات منجر به کشف هایی شده که در نوع خود جالب هستند.

در ادامه چند مورد از جالبترین های مریخ را بیان میکنیم تا پایان با ما همراه باشید.

* سطح مریخ تقریبا به اندازه ی زمین است اما چون زمین ۷۱ درصد آن را آب پوشانده است، به حساب نمی آید.

* دمای متوسط مریخ منفی ۸۱ درجه فارنهایت (منفی ۶۳ درجه سانتی گراد) است. یعنی دمای آن ۱۳۸ درجه فارنهایت(۷۷ درجه سانتی گراد) از زمین کم تر است.

* اتمسفر مریخ ۶۱ برابر رقیق تر از زمین است، و تقریبا از کربن دی اکسید ساخته شده است، در حالی که جو زمین تنها ۰٫۰۴ درصد از این ماده را دارد.

* والس مارینریس پنج برابر عمیق تر و چهار برابر طولانی تر و ۲۰ گسترده تر از گرند کانیون است.

* مریخ زمانی اقیانوس داشته است اما اگر هنوز هم وجود داشتند، تنها به اندازه ی ۱٫۵ درصد آب های کره ی زمین بودند.

* اگر فضایی ها در مریخ زندگی می کردند، ممکن بود در حوضه های بیابان مانند زندگی کنند.این حوضه ها برای زندگی مناسب بودند.

* اقیانوس های مریخ نیز مانند زمین سونامی داشته اند. بلندترین آن ها می توانسته به ارتفاع ۴۰۰ فوت(۱۲۲ متر) برسد که کمی کوتاه تر از چشم لندن است.

* مریخ نیز مانند زمین کلاهک یخی در دو قطب خود دارد. کلاهک شمالی تا ۲ مایل(۳٫۲ کیلومتر) عمق داشته و مساحتی کمی بزرگ تر از تگزاس را می پوشاند.

* کوه المپوس در مریخ بیش از دو برابر مائونا لوا در هاوایی ارتفاع دارد.

* ماموریت ها به مریخ کمی کمتر شده است. پس از ۲۳ پرتاب در دهه های ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ ، ما در هزاره ی اخیر تنها ۱۰ پرتاب به مریخ داشته ا یم.

* رفتن به مریخ سخت است: حدود یک سوم ماموریت ها با شکست مواجه شده اند.

* سال جدید مریخ ۲۳ مارس ۲۰۱۹ خواهد بود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *