اهمیت رژیم غذایی در دوران کودکی

 خوردن بیش از حد چربی و شیرینی در دوران کودکی می‌تواند فرد را در طول عمر با مشکل مواجه کند. حتی اگر فرد در ادامه‌ی زندگی بتواند رژیم غذایی سالم استفاده کند نیز اثرات رژیم غذایی دوران کودکی از بین نخواهد رفت.
در این مطالعه که در دانشگاه ریورساید کالیفرنیا انجام شده است، برای اولین بار کاهش محسوس گوناگونی باکتری‌های روده در موش‌های بالغ به خاطر رژیم غذایی ناسالم در جوانی مشاهده شده است.
«تئودور گارلند» به‌عنوان همکار این مطالعه، می‌گوید: «ما موش‌ها را مورد مطالعه قرار دادیم، ولی مشاهداتی که در آن‌ها داشتیم معادل کودکانی است که رژیم غذایی پُرچرب و پُرشکر دارند. باکتری‌های موجود در دستگاه گوارش این کودکان تا ۶ سال بعد هنوز تحت تاثیر رژیم غذایی دوران کودکی خواهد بود.» نتایج این مطالعه در مجله‌ی Journal of Experimental Biology منتشر شده است.
میکروبیوم واژه‌ای است که به همه‌ی باکتری‌ها، قارچ‌ها و ویروس‌های موجود در روده‌ی انسان‌ها و حیوانات اطلاق می‌شود. اکثر این میکرواُرگانیسم‌ها مفید هستند، سیستم ایمنی بدن را تحریک می‌کنند، باعث هضم غذا می‌شوند و به سنتز ویتامین‌ها درون بدن کمک می‌کنند.
در یک بدن سالم بین اُرگانیسم‌های مفید و غیرمفید تعادل وجود دارد. اگر این تعادل در اثر مصرف آنتی‌ بیوتیک، بیماری و رژیم غذایی ناسالم از بین برود، احتمال بیمار شدن فرد بیشتر می‌شود. در این مطالعه گارلند و همکارانش اثر رژیم غذایی بر این اُرگانیسم‌ها را بررسی کرده‌اند.
محققین برای این مطالعه موش‌ها را به ۴ دسته تقسیم کرده‌اند؛ موش‌هایی که غذای استاندارد و سالم مصرف می‌کردند، موش‌هایی که رژیم غذای غربی داشته‌اند، موش‌هایی که دسترسی که چرخ دوندگی داشته‌اند و موش‌هایی که دسترسی به بازی‌های ورزشی نداشته‌اند.
پس از سه هفته، رژیم غذایی همه‌ی موش‌ها به حالت عادی برگشت و ورزش نیز از برنامه‌ی آن‌ها حذف شد. پس از ۱۴ هفته محققین اُرگانیسم‌های موجود در دستگاه گوارش موش‌ها را بررسی کردند. آن‌ها دریافتند که برخی از باکتری‌های روده‌ای موش‌هایی که رژیم غذایی غربی داشته‌اند به شدت کاهش داشته است. برخی از این باکتری‌ها در سوخت و ساز کربوهیدرات‌ها نقش دارند.
آنالیزهای انجام شده نشان داده است که ورزش نیز بر روی باکتری‌ها موثر است. در واقع برخی از باکتری‌ها مانند «موریباکولوم» در موش‌هایی که رژیم غذایی سالم داشته‌اند و دسترسی به اسباب ورزشی داشته‌اند بیشتر از موش‌هایی بوده که غای ناسالم خورده‌اند و ورزش نیز نکرده‌اند.
به طور کل محققین دریافته‌اند که رژیم غذایی ناسالم بیش از ورزش نکردن تاثیرات طولانی مدت بر روی میکروبیوم بدن دارد.

مترجم
امید محمدی – مجله علمی ایلیاد

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *