رفتار عجیب ذرات نور درک ما از نظریه کوانتوم را به چالش می کشد.
دانشمندان در بررسی چگونگی رفتار ذرات نور( فوتون) به هنگام درهم تندیگی کوانتومی چیزه کاملا غیر منتظره را کشف کرده اند، فرضیات طولانی در لحظات اولیه که انیشتین از آن بعنوان« عمل شبح وار» نام میبرد.
آنها نشان دادند که حرکت و فعالیت ذرات نور آن گونه که تاکنون دانشمندان تصور می کرده اند نیست. این دانشمندان روندی به نام SPDC را مورد تحقیق و بررسی قرار داده اند که در آن پرتو های فوتون ها با گذر از کریستال جفت های در هم تنیده فوتون ها را ایجاد می کنند. درنتیجه در هم تنیده شدن فوتون ها تاثیری بر روی رفتار آن ها ندارد. یعنی حتی فوتون های در هم تنیده شده نیز رفتاری مشابه به زمانی که از یکدیگر جدا هستند را نشان می دهد. جفت فوتون ها بر پایه مفهوم کوانتومی خاصی در یکدیگر تنیده شده اند. در واقع فوتون های جفت شده نیز مانند دوقلوها که در بسیای از ویژگی ها شبیه به هم هستند.
فوتون های جفت شده می توانند دوباره بعد از عبور از کریستال و جفت شدن از یکدیگر جدا شوند. تا پیش از این دانشمندان بر این باور بودند که فوتون ها بعد از عبور از یک نقطه در کریستال با یکدیگر جفت می شوند. اما نتایج پژوهش اخیر نشان داده است که فوتون ها می توانند از نقاط مختلفی در قسمت های مختلف کریستال تولید شوند.
فوتون های جفت شده می توانند بدون توجه به اینکه در هم تنیده و جفت شده اند دوباره به حالت اولیه خود بر گردند. این اتفاق حتی در حالتی که فوتون ها از نظر ابعاد اتمی نیز در نزدیکی یکدیگر تولید نشده باشند نیز رخ می دهد.دست کاری فوتون ها یکی از مفاهیم و المان های کلیدی درکامپیوترهای کوانتومی است. کامپیوترهای کوانتومی در واقع از جمله ماشین هایی هستند که میتوانندمحاسباتی هزاران برابر پیچیده تر از محاسباتی که کامپیوترهای عادی انجام می دهند را در عرض یک ثانیه انجام دهند.یافته های جدید در خصوص رفتار فوتون های در هم تنیده شده تنها به میزان عدم قطعیت قوانین این فیزیک اضافه می کند. در واقع همه چیز در فیزیک کوانتوم به گونه ای فازی است و از عدم قطعیت برخوردار است.