فناوری بلاک چین چیست و چگونه کار می کند؟

این روزها بحث بر سر فناوری بلاک چین بالاست. نه تنها متخصصان آی تی بلکه افراد عادی هم در مورد آن صحبت می کنند.

بلاک چین شهرت امروزش را مدیون دو چیز است. نخست ارزهای رمزگزاری شده دیجیتال نظیر بیت کوین دوم فیلتر شدن تلگرام!

بیت کوین که یکی از پر سر و صدا ترین ارزهای دیجیتال است با ظهورش نه تنها توجه سرمایه گذاران را به خود جلب کرد بلکه انقلابی در سیستم پردازش و رمزگزاری پدید آورد. تا پیش از این از فناوری بلاک چین برای پردازش و مبادلات پول استفاده میشد اما حالا پای بلاک چین به دیگر زمینه ها هم کشیده شده.

بلاک چین چیست؟

با اینکه همه در مورد نسخه آینده تلگرام که به گفته پاول دورف قرار است با فناوری بلاک چین عرضه شود و غیر قابل فیلتر است، صحبت می کنند. اما کمتر کسی در مورد این فناوری مطالعه کرده است.

به زبان ساده بلاک چین را میتوان اینگونه تعریف کرد ؛ بلاک چین فناوری است که برای عملیات پردازشی بجای آنکه از یک یا چند ابر رایانه استفاده کند، از میلیون ها رایانه که متعلق به کاربرانی مثل شما هستند استفاده می کند. به این ترتیب نه تنها هزینه خرید و نگهداری ابر رایانه در این میان حذف می شود به دلیل آنکه اطلاعات رمزگذاری شده در رایانه های میزبان که متعلق به کاربران است توزیع شده هیچ کسی نمیتواند آنها را تغییر دهد و یا دست کاری کند.

حال قرار است نسخه بلاک چین تلگرام اینگونه فعالیتش را آغاز کند که رایانه و گوشی کاربرانی که دوست داشته باشند پردازش ها را انجام دهند. در این صورت تمام گوشی ها و رایانه های جهان با هم در ارتباطند و تقریبا فیلتر کردن این شبکه اجتماعی غیر ممکن می شود. احتمالا این سوال پیش می آید که این بین چه چیزی نصیب ما میشود وقتی اینهمه از رایانه خودمان کار بکشیم؟

بهتر است برای پاسخ به این سوال سراغ بیت کوین برویم. برای به دست آوردن بیت کوین لازم است یا آنها را بخرید یا اینکه استخراج کنید! استخراج کردن بیت کوین شبیه به اسخراج طلا است با این تفاوت که در معدن طلا لازم است خودتان کار کنید اما در استخراج بیت کوین رایانه شما اینکار را از طریق پردازش داده های این شبکه انجام میدهد. هر چقدر رایانه شما پردازش بیشتری در مبادلات بیت کوین انجام دهد بیت کوین بیشتری نصیبتان میشود.

تلگرام بلاک چین هم برای تشویق کاربران به پردازش داده پول دیجیتالی خودش را با نام گرام ساخته است.

ارزش پول های رمزگزاری شده دیجیتال بسیار بیشتر از پول واقعی است به طوری که در اواخر سال گذشته میلادی ارزش بیت کوین به ۲۰ هزار دلار رسید که بعد ها این ارزش کاهش یافت. احتمالا گرام نیز دوران با شکوهی پیش رو خواهد داشت!

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *