سندروم اردک چیست؟

جوجه اردک‌امروز افراد ممکن است به سندروم های مختلفی مبتلا شوند، سندروم هایی که می توانند آرامش و قرار را از انسان ها سلب می کند. یکی از این انواع سندروم ها، سندروم اردک می باشد. سندروم اردک در واقع یک نوع اختلال روحی است که تا به امروز چندان رسمی تلقی نمی شود اما جالب است بدانید که بسیاری از افراد به خصوص دانشجویان و فارغ التحصیلان به این سندروم مبتلا هستند.

سندروم اردک نوعی بیماری روحی است و فرد مبتلا به این سندروم در تلاش است که آرام جلوه کند و با مشکلات زندگی خود کنار بیاید. شاید بگویید که این سندروم چندان هم نوعی بیماری محسوب نمی شود، بلکه تلاش فردی برای مقابله با مشکلاتش است.

اما همانند اردک که به ظاهر شناور روی آب خیلی آرام به نظر می رسد، در حالی که با پاهای خود در تلاش است تا روی آب بماند، سندروم اردک در میان افراد هم به این گونه است. افراد مبتلا به این سندروم بر آنند تا از بیرون و در ظاهر آرام به نظر برسند و شادی و آرامش خود را به نمایش بگذارند، اما در واقع درون خود اقیانوسی طوفانی دارند. به همین دلیل است که اسم این سندروم، سندروم اردک نام گذاری شده است. این سندروم در واقع مشکلات روحی جدی تری مانند افسردگی و اضطراب را به همراه خواهد داشت.

چرا سندروم اردک رخ می دهد؟

این سندروم به دلایل مختلفی رخ می دهد. مثلا اگر فرد برای اولین بار است که به دور از خانواده زندگی می کند، افزایش فشار اجتماعی روی فرد، تشویق فرد به رقابت بیشتر، کمال گرایی بیش از حد، حمایت ها و محافظت های بیش از حد خانواده و مواردی از این دست می تواند از علل ابتلا به سندروم اردک باشد. کمال گرایی، اعتماد به نفس پایین، تصویر منفی نسبت به بدن خود، انتقاد بیش از حد از خود و احساس یاس در مقابله با رویدادهای منفی از جمله سایر علل بروز سندروم اردک است.
البته باید بگوییم که علل ابتلا به سندروم اردک همیشه یک دلیل خاص ندارد و ممکن است که عوامل بیولوژیکی، روانشناختی و محیطی هم بر ابتلا به این سندروم تاثیر گذار باشند. از لحاظ بیولوژیک افسردگی، اضطراب و شاید سندروم اردک با وجود برخی اختلالات در انتقال دهنده های عصبی مغز در ارتباط هستند که باعث کوچک شدن بخشی از مغز شده و فعالیت را در بخش های دیگر افزایش می دهند.

چه کسانی بیشتر در معرض ابتلا به این سندروم هستند؟

باید گفت که به طور کلی خانم ها بیشتر در معرض ابتلا به این سندروم و همچنین اخطلالات اضطرابی قرار دارد و این به تفاوت بیولوژیکی بین زن و مردن مربوط می شود.
همچنین بخش از این مشکل را می توان ارثی دانست و افرادی که والدین مضطرب یا افسرده دارند، بیش از دیگران در معرض ابتلا به این اختلال هستند.
همچنین افرادی که دچار اختلالاتی مانند اختلال نقص توجه و بیش فعالی ADHD هستند یا مبتلا به مشکلات شناختی یا یادگیری می باشند بیش از دیگران در معرض خطر ابتلا به افسردگی، اضطراب و سندروم اردک قرار دارند.

نشانه های سندروم اردک چیست؟

این بیماری نشانه های خیلی واضحی ندارد، اما همان طور که گفته شد، افراد مبتلا به سندروم اردک، همواره سعی دارند علی رغم باطن پر تلاطم، خود را بسیار آرام و شاد نشان دهند در حالی که به هیچ عنوان آرامش فردی ندارند.

چنانچه این علائم را در خود یا اطرافیانتان مشاهده کردید، بهتر است برای بهبود یافتن، به پزشک مراجعه کنید و ادامه زندگی را در آرامش واقعی بگذرانید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *