آلودگی صوتی می تواند تاًثیر مهمی بر سلامت قلب و عروق داشته باشد
صدای گوشخراش مته برقی در بیرون خانه یا بوق بلند اتومبیل ها؛ هر کدام از این صداهای بلند می تواند منبع عصبانیت و ناراحتی پیاپی باشد.
یک تحقیق جدید می گوید که این سروصداها می تواند خطر بیماری قلبی را افزایش دهد.
تحقیق جدید که به تازگی در مجله کالج آمریکائی بیماری های قلبی انتشار یافت، نشان می دهد که آلودگی صوتی می تواند تاًثیر مهمی بر سلامت قلب و عروق داشته باشد.
پژوهشگران در آلمان و دانمارک داده های سال ها قدیم تر را بررسی کرده اند تا دریابند آیا ارتباطی میان صدا و بیماری قلبی وجود دارد یا نه.
انسانها و حیواناتی که در معرض صداهای مداوم و بلند قرار داشتند، دچار میزان بالاتری از مشکلات قلبی، ضرباهنگ نامنظم قلب، افزایش فشار خون، کلسترول بالا و قند خون بالا بودند.
سازمان بهداشت جهانی کوشیده یک جدول اندازه گیری صدا بر اساس واحد «دسیبل» تدوین کند.
دسیبل یک واحد اندازه گیری لگاریتمی برای بیان نسبت یک کمیت و حجم فیزیکی (معمولا مورد استفاده در توان صوت یا شدت صوت ) به یک مقدار مرجع مشخص است.
به موجب این جدول جدول، گرچه هنوز میزان مشخصی برای حد مضر صدا وجود ندارد، به نظر می رسد هر صدائی بیش از ۶۰ دیسیبل برای قلب مضر باشد.
به موجب این جدول ، ۶۰ دسیبل در حدود صدای حرف زدن در دفتر کار، صدای کار کردن ماشین لباس شوئی یا کولر خانگی است. صدای مته برقی حدود ۱۰۰ دسیبل و برخاستن هواپیما از باند فرودگاه ۱۲۰ دسیبل است.
اما توافق اساسی برای این که آستانه زیان صداها چیست، وجود ندارد.
اما به نظر می رسد استفاده از گوشی و «هدفون» برای کسانی که در جاهائی مثل فرودگاه ها یا کارگاه های ساختمانی کار می کنند، در کاهش صدا و آثار زیانبار آن مفید باشد.