آلودگی هوا با کاهش IQ چه رابطه‌ای دارد؟

کودکان دهه‌ی ۹۰ میلادی در آمریکا، وسیله‌های بازی داشته‌اند که شامل یک صفحه‌ی سُربی بوده و روی آن طراحی‌های خاص وجود داشته است. اکنون تحقیقات ثابت کرده است که قرار گرفتن منظم در معرض سطوح زیان‌آور سُرب می‌تواند باعث کاهش IQ شود.

 

محققین مقاله‌ی جدیدی در کنفرانس سالانه‌ی آکادمی ملی علوم آمریکا ارئه کرده‌اند که نگرانی بسیاری از افراد جامعه‌ی آمریکا را در پی داشته است. این محققین نشان داده‌اند که تا سال ۲۰۱۵، حدود نصف آمریکایی‌ها با عوارض بالا بودن سطح سُرب در خون خود مواجه بوده‌اند.

 

بر اساس این مطالعه، محققین نشان داده‌اند که قرار گرفتن کودکان در معرض دوزهای سمی سُرب باعث شده در حال حاضر در مجموع ۸۲۴ میلیون از نمره‌ی IQ حدود ۱۷۰ میلیون آمریکایی کاسته شود. نکته‌ی بد ماجرا اینجاست که این اثر مخرب به صورت دائمی وجود خواهد داشت، زیرا جلوی رشد مغز و سیستم عصبی کودکان گرفته شده و باعث حتی آسیب رسیدن به کلیه‌ و سیستم قلب و عروق آ‌ن‌ها شده است. در زنان این موضوع باعث سقط جنین و به دنیا آمدن کودکان نارس نیز شده است.

 

محققین حتی سُرب را با رفتارهای جنایت‌کارانه نیز مرتبط دانسته‌اند و حتی اکنون به این نتیجه رسیده‌اند که ممکن است امپراتوری روم باستان نیز به همین دلیل سقوط کرده باشد.

 

محققین به دنبال دلیل وجود این سطح از سُرب در خون آمریکایی‌ها نیز جستجو کرده‌اند و دریافته‌اند که خودروها یکی از مقصران جدی هستند. وسایل بازی کودکان مقصر بعدی است. بازی‌هایی که با رنگ‌های سُربی طراحی شده بود نیز تاثیرات زیادی در بالا رفتن سطح سُرب در خون کودکان داشته است.

 

بنزین‌های سُربی برای اولین بار در سال ۱۹۲۳ تولید شدند و علی‌رغم اینکه همه می‌دانستند سُرب اثرات مخربی دارد و قرار گرفتن در معرض آن می‌تواند آسیب‌های جدی به بدن انسان وارد کند، ولی حدود ۷۰ سال طول کشید تا سُرب از بنزین‌ها حذف شود.

 

زمانی که سُرب به صورت غبار تنفس می‌شود، می‌تواند وارد جریان خون شود. سُرب موجود در خون می‌تواند به سمت مغز رفته و از طریق غشاهای بین خون و مغز وارد مغز شود. این غشاها در برابر بسیاری از عوامل بیماری‌زا مقاوم هستند، ولی نمی‌توانند جلوی سُرب را بگیرند.

 

محققین نشان داده‌اند که حدود نصف آمریکایی‌ها به خاطر اثرات سُرب موجود در بنزین، سه نمره از IQ مورد انتظار عقب‌تر هستند. این بنزین‌ها تا سال ۱۹۹۶ در آمریکا وجود داشته است، ولی حداکثر مصرف آن در دهه‌ی ۱۹۶۰ تا ۱۹۷۰ بوده است و افرادی که در این دوره به دنیا آمده‌اند وضعیت وخیم‌تری دارند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *