اختراع کپسول های هوشمندی که وضعیت گوارش شما را تحت نظر می گیرند
دنیای درون بدن انسان، دنیایی است شگفت انگیز که بشر همچنان نتوانسته که به تمام فعل و انفعلات آن پی ببرد. از جمله بخش هایی که دانشمندان هنوز روی آن تحقیق می کنند معده انسان و واکنش های شیمیایی درون آن است که منجر به تولید انواع گازها می شود.
محققان دانشگاه RMIT استرالیا به تازگی کپسول های هوشمندی طراحی کرده اند که می توانند اطلاعات بیشتری در مورد اتفاقات درونی دستگاه گوارش انسان استخراج کنند. برای استفاده از این کپسول های هوشمند، لازم است که فرد آن را بلعیده و وارد دستگاه گوارش خود کند.
به محض رسیدن کپسول به روده، کار آن آغاز می شود و می تواند میزان گازهایی مثل هیدروژن، کربن دی اکسید و اکسیژن را به صورت همزمان اندازه گیری کند. نکته جالب این که این اطلاعات قابل ارسال به یک اسمارت فون هم هستند.
به گفته بنجامین تری، استاد مهندسی مکانیک دانشگاه نبراسکا همانطور که درجه حرارت بدن می تواند شاخصی برای سلامت عمومی انسان باشد، میزان تجمع گازهای تولید شده توسط میکروب ها را هم می توان به عنوان شاخصی برای سلامت روده به حساب آورد.
بنابراین کپسول های تولید شده که بزرگ تر از یک قرص ویتامین نیستند، می توانند اطلاعات بسیار ارزشمندی در مورد نحوه کارکرد دستگاه گوارش انسان در اختیار دانشمندان قرار بدهند.
کوروش کلانتر زاده، محقق ایرانی دانشگاه RMIT و سرپرست پروژه ساخت این کپسول ها در مورد اختراع تیم خود می گوید: «ما دریافته ایم که معده برای مبارزه با ترکیباتی که در محیط آن باقی می مانند شروع به آزاد کردن ترکیبات اکسیداتیو می کند. این [کپسول ها] می توانند اولین مشاهدات در مورد سیستم مقابله دستگاه گوارش با ترکیبات خارجی را برای ما به ارمغان بیاورند».
شایان ذکر است که کپسول های یادشده دارای یک غشای نفوذپذیر به گاز بوده و از حسگرهای اندازه گیری گاز و درجه حرارت، باتری، آنتن، فرستنده وای فای و میکرو کنترلر بهره می برند.
در انتها بد نیست بدانید که این کپسول ها تا کنون روی هفت انسان با رژیم های غذایی کم فیبر و پر فیبر امتحان شده و نتایج بسیار دقیقی را برای دانشمندان به ارمغان آورده است.