انسان ها اولین تمدن پیشرفته کره زمین نیستند
بشر بهشدت در تلاش برای یافتن موجودات فضایی است. هرچند شاید بهتر باشد در مورد گذشته خود تجدید نظر کنیم. شواهد نشان میدهند که انسان ها اولین تمدن پیشرفته کره زمین محسوب نمیشوند.
ما بهصورت پیشفرض میپذیریم که انسان ها اولین تمدن پیشرفته کره زمین هستند. بههمینخاطر برای یافتن موجودات فضایی به فضا خیره شدهایم. هرچند برخی پژوهشگران بر این باور هستند که یک تمدن پیشرفته دیگر نیز پیش از انسان روی زمین حضور داشته است.
نشانههایی از وجود اولین تمدن پیشرفته غیرانسانی در زمین وجود دارد
بسیاری تصور میکنند که ایده وجود یک تمدن پیشرفته در کره زمین پیش از شکوفا شدن تمدن انسانی منطقی نیست. هرچند نشانههای مختلفی به این مسئله اشاره دارند. شاید همین ابتدا از خود بپرسید که بناها و آثار باقیمانده از این تمدن پیشرفته کجا هستند. اما فراموش نکنید تغییرات اجرام آسمانی آنقدر شدید هستند که حتی ممکن است روزی هیچ نشانهای از تمدن انسانی نیز کشف نشود.
پس از کجا میتوانیم با اطمینان بگوییم که ما اولین تمدن پیشرفته کره زمین نیستیم؟ باید یادآوری کنیم که قدیمیترین نشانه از حضور انسان مدرن در کره زمین به ۲۰۰ هزار سال پیش مربوط میشود. هرچند حیات روی کره زمین برای ۳.۵ میلیارد سال حضور داشته است. فاصله بین اولین زمان شکلگیری حیات با آغاز تمدن انسانی فوقالعاده زیاد بهنظر میرسد. این میزان نیز برای شکوفا شدن و سقوط چندین تمدن پیشانسانی و تمدن فرازمینی کافی بهنظر میرسد.
تصور کنید که یک گونه فرازمینی با فناوری پیشرفته در گذشته بسیار دور روی زمین حضور داشته است. طبیعتا نمیتوانید آثار اولین تمدن پیشرفته کره زمین را مشاهده کنید؛ زیرا ما با صفحات تکتونیک زمین طرف هستیم. حرکت این صفحات باعث میشود که در فاصله چند صد میلیون سال هر آنچه اکنون در سطح سیاره خاکی قرار دارد، به اعماق اقیانوسها برود. بسترهای باستانی اقیانوسها نیز به کوههای جدید زمین تبدیل میشوند.
علاوه بر این، بهلطف فرسایش و رسوبگذاری پس از چندصد هزار سال دیگر هیچ نشانهای از اولین تمدن پیشرفته کره زمین باقی نمیماند، چه برسد به اینکه چند صد میلیون سال از زمان شکوفایی آنها بگذرد. بنابراین با روشهای کنونی باستان شناسی نمیتوان نشانههای چنین تمدنی را مشاهده کرد.
هرچند دو دانشمند اخترفیزیک بهنامهای آدام فرانک و گوین اشمیت توانستهاند نشانه مهمی را پیدا کنند. اشمیت برای سالها در حال بررسی سیارههای فراخورشیدی بوده است. وی تغییرات اقلیمی سیارههای گوناگون را در نظر میگرفت تا نشانههایی از حضور صنعت را در آنها پیدا کند.
وقتی یک جامعه صنعتی شود، دمای سیاره در مدت کوتاهی بهشکل چشمگیری افزایش پیدا میکند. در آن زمان یک تمدن به اندازه کافی پیشرفته شده است که بتواند حضور خود را بهجهانیان اعلام کند. دانشمندان تاکنون توانستهاند با استفاده از روشهای مختلف تغییرات دمایی کره زمین را در دورههای گوناگون تخمین بزنند.
نتایج نیز نشان دادند که حدود ۵۵ میلیون سال پیش دمای کره زمین ناگهان ۵ تا ۸ درجه سلسیوس افزایش یافته است. این دوره بیشینه گرمایی پالئوسن-ائوسن نامیده میشود و در نتیجه آزاد شدن حجم بالایی کربن دیاکسید رخ داده است. دانشمندان بر این باور هستند که این افزایش را میتوان نشانهای از حضور اولین تمدن پیشرفته در کره زمین دانست.
توجه داشته باشید که پس از چند میلیون سال، تغییرات دمایی تنها نشانهای هستند که از تمدن انسانی باقی میمانند. البته شاید هم تمدن بعدی بتواند برخی ترکیبات و ایزوتوپهای مصنوعی را پیدا کند که در حالت عادی در طبیعت ایجاد نمیشوند.
هرچند بسیاری از دانشمندان نظریه مربوط به تمدن پیشرفته فرازمینی را قبول ندارند و بر این باور هستند که انسان اولین تمدن هوشمند زمین محسوب میشود. آنها تغییرات ناگهانی دمایی را نیز به عوامل طبیعی مربوط میدانند. اما در هر صورت نمیتوان احتمال وجود موجودات پیشرفته در گذشته بسیار دور را نیز رد کرد.
این احتمال وجود دارد که موجودات فضایی دفعات مختلف به زمین سفر کرده و تلاش کرده باشند یک تمدن را آغاز کنند. هرچند که تمدنها نیز همچون فصلهای طبیعت عمر محدودی دارند. برخی میگویند که چه اثری از این تمدنها باقی مانده است؟ در پاسخ به این موضوع باید گفت که فرسایش میتواند در گذر زمان ماهیت سازههای مختلف را کاملا دگرگون کند. بهصورتی که بهراحتی برای ما قابل شناسایی نباشند.
هرچند پیشرفت عجیب برخی تمدنهای باستانی سبب شده است که این نظریه تقویت شود. یافتههای باستان شناسی نشان میدهد که برخی تمدنهای اولیه انسانی فوقالعاده جلوتر از زمان خود بودهاند. بهعنوان مثال هنوز سوالات زیادی در مورد تمدن دره سند، تمدن مایا و یا اهرام مصر بیپاسخ باقی ماندهاند. آیا امکان دارد که آنها با یوفو و موجودات فضایی دیدار کرده باشند؟ در این صورت آیا همچنان میتوان گفت که ما اولین تمدن پیشرفته کره زمین هستیم؟
گجت نیوز