انگلهای سرطانزا گریبانگیر سربازان جنگ ویتنام
بر اساس یافتههای تحقیقات اخیر، احتمال میرود صدها سرباز جنگ ویتنام، آلوده به انگلهایی معروف به «کرم کبد» باشند که برخی مواقع میتواند زمینهساز بروز سرطان باشند. تحقیق جدید دپارتمان امور سربازان آمریکا، نشان میدهد که از ۵۰ نمونه خون برگرفته از سربازان جنگ ویتنام، آزمایش بیش از ۲۰ درصد از سربازان نسبت به آنتیبادیهایی که علیه کرم کبد کار میکنند، مثبت از آب در آمد.
از این یافتهها میتوان چنین استنباط کرد که عدهی زیادی از سربازان جنگ ویتنام، بهصورت خاموش به این انگل آلوده شدهاند؛ یعنی هیچ علائمی در آنها دیده نمیشود. با این حال، نتایج بهدست آمده مقدماتی هستند و این احتمال هست که تمامی سربازانی که نتیجه آزمایششان مثبت اعلام شد، به این انگل آلوده نباشند. «سونگ تائه هونگ» محقق دانشگاه ملی سئول کره جنوبی، گفت: «با این همه، این نتایج موجب شگفتی ما شد.»
بر طبق اعلام مراکز پیشگیری و کنترل بیماریها، کرمهای کبد، کرمهای انگلی صاف و کوچکی هستند که میتوانند کبد، صفرا و مجرای صفرا را دچار آلودگی سازند. افراد وقتی این آلودگی را میگیرند که ماهیهای آبشیرین خام یا نیمه پخته را که انگل دارند، بخورند. اگرچه عفونتهای کرم کبد، در کشور آمریکا نادر هستند، اما تخمینزده میشود که ۳۵ میلیون نفر در سراسر آمریکا به این انگلها آلوده شوند.
سه نوع عمدهی کرم کبد وجود دارد که باعث آلودگی انسان میشوند؛ «کلونورکیس سینسیس» که در بخشهای روستایی چین و کره مشاهده شده است؛ «اوپیستورکیاسیس ویورینی» که در تایلند، لائوس، ویتنام و کامبوج، یافت میشود و «اوپیستورکیس ویورینی» در نواحی جغرافیایی وسیعی اعم از اروپای شرقی، آسیای مرکزی و سیبری یافت میشود.
اکثر افرادی که به کرمهای کبد دچار میشوند، هیچ علائمی نشان نمیدهند، اما برخی افراد شاید عدم هضم، درد شکمی، اسهال و یبوست را تجربه نمایند. با وجود این، در دورههای زمانی طولانی مدت، آلودگی به کرمهای کبد میتواند، باعث التهاب مزمن در مجرای صفرا شده و منجر به زخم مجاری و نابودی سلولهای کبد مجاور گردد. افزون بر این، التهاب و زخم مجرای صفرا، میتواند به سرطان کیسه صفرا ختم شود.
این نوع سرطان در کشورهای غربی نادر است و تنها ۷ نفر از مجموع ۱ میلیون نفر، به آن مبتلا میشوند. در کشور آمریکا، تخمین زده میشود که ۸،۰۰۰ نفر همه ساله سرطان کیسهی صفرا بگیرند. علائم این سرطان عبارتند از زرد شدن پوست، درد ناحیه شکم، ادرار تیره، تب، خارش پوست، تهوع و کاهش وزن بیدلیل.
به گزارش انجمن آنکولوژی آمریکا، افرادی که سرطان کیسهی صفرایشان در مراحل ابتدایی باشد، گفتنی است که ۱۵ تا ۳۰ درصد حداقل ۵ سال پس از تشخیص زنده میمانند. اما اگر سرطان به بخشهای دیگر بدن گسترش یافته باشد، احتمال بقاء بهمدت ۵ سال به ۲ درصد تقلیل مییابد.
سال گذشته، آسوشیتد پرس نگرانی خود را دربارهی عفونتهای کرم کبد در سربازان اعلام کرد؛ در گزارش این روزنامه، ۷۰۰ سرباز جنگ ویتنام به این نوع سرطان نادر دچار گشتهاند. اما یکی از مسئولان گفت که این مسئله را جدی میگیرند، اگرچه نمیتوان تا زمان انجام تحقیقات بیشتر، توصیهای در این زمینه کرد.