تاثیر خاطرات بد کودکی در زندگی

تمارض را در کودکان
خاطرات بد کودکی در زندگی شما چه تاثیری گذاشته است؟ هنگامی که به دوران کودکی خود فکر می کنید، چه افکار و خاطراتی در ذهن شما زنده می شود؟

اگر شماهم سئوالات زیر مدام از خود می پرسید، در این مقاله به تمام آنها پاسخ خواهیم داد:

– چگونه به گذشته فکر نکنیم؟ چرا همیشه در گذشته هستم؟
– روانشناسی مدیریت افکار و خاطرات بد زندگی چیست؟

– چگونه با استری و خاطرات بد کودکان برخورد کنیم؟
– شفای زخم گذشته چگونه اتفاق می افتد؟

– آیا تعریف کردن خاطرات تلخ دورکی باعث فراموشی آن می شود؟
– تاثیر هیپنوتیزم و EFT در رهایی از خاطرات تلخ زندگی چیست؟

– دعای پاک کردن خاطره آزار دهنده

چگونه به گذشته فکر نکنیم؟

آیا می توان به گذشته فکر نکرد و تمام خاطرات را با فرمول خاصی از بین برد؟ جواب منفی است زیرا بر اساس علم NLP هریک از خاطرات کودکی برای ما درس ها و تجاربی را بهمراه دارند و اگر به روش های مختلف سعی در پاک کردن خاطرات داشته باشید، مواهب آنرا از دست میدهید، بنابراین ما می توانیم خاطرات را تحت کنترل خود درآوریم.

هنگامی که بتوانیم اثرات تلخ خاطره را تحت کنترل درآوریم، به راحتی میتوانیم آنها را در ذهن کمرنگ و بی اثر کنیم. این نکته را بخاطر داشته باشید: ما همواره با گذشته خود درگیر هستیم و با آن در ارتباطیم بنابراین پذیرش گذشته در روند رهایی از خاطرات آزاردهند بسیار مفد خواهد بود. در ادامه به راهکارهای مدیریت افکار و برخورد با خاطرات کودکی می پردازیم.

چگونه دیگران را ببخشم؟

اگ به شما بگویم که اکنون به فیل صورتی فکر نکنید، ذهن مشا مدام به آن فکر خواهد کرد. یکی از مشخصات ذهن لجباز بودن آن است. ذهن ما همانند کودکی است که اگر بخواهیم مدام آنرا تحت فشار قرار دهیم، به بازیگوشی می پردازد. همه ما تجربه مدیتیشن و نماز خواندن را داریم. در این شرایط اگر بخواهیم فقط روی یک فکر تمرکز کنیم، انبوهی از افکار دیگر به سراغ ما می آید و تمرکز خود را از دست میدهیم. بنابراین ذهن خود را آزاد بگذارید.

اگر در گذشته توسط فردی به شما آسیب رسانده شده است و یا یادآوری خاطرات مشترک با او شما را آزار می دهد، تمرین بخشش را انجام دهید. برای انجام این تکنیک از تکنیک صندلی خالی که در گشتالت درمانی بکار گرفته می شود استفاده کنید.

۱- به فردی فکر کنید که سالها پیش به شما آسیب رسانده و شما را آزرده است.

۲- او را در یک صندلی در روبروی خود تصور کنید و به همان خاطره منفی توجه کنید.

۳- چهره او را تصور کنید و از او درباره آن اتفاق سئوال کنید. اجازه بدهید از خود دفاع کند. در این لحظه می توانید حرف هایی که بخاطر ترس یا محافظه کاری سالها در دل خود نگه داشتید را به او بگویید. حتی می توانید بر سر او فریاد بزنید و احساسات بد خود را تخلیه کنید.

۴- این اتفاق بد را یکبار از جایگاه او ببینید. در این شرایط شاید نظر شما نسبت به آن اتفاق کمی تغییر کرد. این تکنیک کمک میکند تا به دور از ترس به مرور اتفاقات دوران کودکی بپردازید و گذشته را برای همیشه رها کنید.

اگر نتوانید با خاطرات گذشته کنار بیایید چه تاثیری در زندگی شما خواهد داشت؟

– کاهش انگیزه و میل به زندگی

– غرق شدن در افکار منفی و بروز افسردگی

– عدم خلاقیت و امید به زندگی

– کاهش روابط اجتماعی

– پرداختن به کارهای بیهوده برای رهایی از گذشته

– سرزنش خود و دیگران بخاطر اتفاقات افتاده

پاک کردن خاطرات کودکی از ذهن

در این بخش به یکی از بهترین تکنیک های رهایی از گذشته می پردازیم. در این تکنیک ابتدا به زمان شکل گیری یک خاطره بد رجوع می کنیم.

مرحله اول: چشمان خود را ببندید و به زمان شکل گیری خاطره فکر کنید.

این خاطره در چه سالی رخ داده است؟ چه افرادی در کنار شما وجود دارند؟ چه صداهایی در خاطره وجود دارد؟ تمام جزئیات را تجسم کنید و آنرا در ذهن خود تجسم کنید.

مرحله دوم: شناسایی عامل آزاردهنده

در این مرحله به افراد یا عواملی که باعث ناراحتی شما شده اند فکر کنید. اگر فرد خاصی به شما آزار رسانده چهره او را تجسم کنید. طوری خاطره را مرور کنید که گویی اکنون در حال رخ دادن است. شاید در این مرحله ضربان قلب شما افزایش یابد و یا دچار استرس شوید اما این مواجه سازی در کاهش اثرات منفی خاطرات بسیار مفید است.

مرحله سوم: رهایی و پذیرش

در این مرحله با استفاده از تکنیک nlp سعی کنید تصویر ذهنی یا فیلم آزاردهنده را تغییر دهید. بسیای از افرادی که نمی توانند با خاطرات کودکی کنار بیایند، مدام فیلم وحشتناکی از یک حادثه را مرور می کنند و نمی توانند از آن جدا شوند. اما در این تکنیک شما یاد می گیرید چطور فیلم ذهنی را تغییر دهید.

مرحله چهارم: تغییر ذهنیت

به فیلم یا تصویر آزاردهنده رجوع کنید. اگر خودتان بازیگر آن فیلم هستید، سعی کنید از صحنه خارج شوید و خود را از جایگاه تماشاگر ببینید. برای درک بهتر این تکنیک به زمانی فکر کنید که فیلم خود را در یک جشن یا مراسم تماشا کرده اید. در این شرایط تسلط بیشتری بر احساسات خود خواهید داشت. بنابراین خاطره را در یک قاب قرار دهید و از آن خارج شوید. هنگامی که به پشت سر خود نگاه میکنید، آن خاطره در حال دور شدن از شماست.

همچنین می توانید تصاویر افراد را سیاه و سفید کنید و اندازه آنها را کوچک و کوچکتر کنید. در حالی که از قاب تصویر دوره می شوید به احساسات خود و شدت آزاردهندگی خاطره توجه کنید. در عین ناباوری خواهید دید از میزان آزاردهندگی آن به شدت کاسته شده و تنفس و ضربان قلب شما نرمال شده است.

مرحله پنجم: تثبیت

پیشنهاد می شود این تمرین را ۴ الی ۱۲ بار تکرار کنید. پس از یک هفته هنگامی که به آن خاطره فکر می کنید، تصویری سیاه و سفید خواهید دید که غیر واضح است و چهره افرادی که شما را آزار داده اند هم بسیار محو خواهد بود. بدین ترتین با اصول NLP توانسته اید ذهن خود را مجددا برنامه ریزی کنید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *