تحلیل رفتن بافت مغزی افراد چاق
پس از اسکن و بررسی مغز ۹۴ نفر که در سن ۷۰ سالگی بودند، مشخص شد مغز این افراد دچار زوال شدیدی شده است. دکتر تامپسون اظھار می دارد:«این امر به منزله از دست رفتن حجم زیادی از بافت مغز است که سبب تحلیل و کاھش توانایی ھای شناختی -ادراکی افراد شده و آنھا را در معرض ابتلا به آلزایمر و سایر بیماری ھایی که به مغز آسیب می رساند، قرار می دھد. وی اضافه می کند، افراد می توانند با کم کردن وزن خود و داشتن یک رژیم غذایی سالم و متعادل، میزان این خطرات را کاھش دھند.
چاقی ، اثرات منفی زیادی برجسم و روح افراد می گذارد از جمله : افزایش خطر ابتلا به بیماری ھای قلبی ، دیابت نوع ۲،فشارخون بالا و بسیاری از سرطان ھا، ھم چنین سبب کاھش توانایی جنسی افراد می شود.
طبق آمار اعلام شده از سوی سازمان بھداشت جھانی (WHQ) بیش از ۳۰۰ میلیون نفر از مردم جھان در زمره افراد چاق طبقه بندی شده اند و یک بیلیون نفر دیگر دارای اضافه وزن ھستند. پژوھشگران معتقدند علت اصلی بروز مشکل چاقی، رژیم غذایی نامناسب و استفاده بیش از اندازه از غذاھای آماده و فرآوری شده می باشد.
بافت مغزی این افراد در مناطق گیجگاھی و جلویی مغز که مربوطه به حافظه و برنامه ریزی می باشد و سایر مناطق مغزی، که مربوط به توجه و تمرکز، حافظه طولانی مدت می باشد نیز دچار کاھش حجم شده اند.
محققان اظهار داشتند مغز افراد چاق obese people 16 سال پیرتر از مغز افراد دارای وزن نرمال می باشد و مغز افراد دارای اضافه وزن over weight people 8 سال پیرتر از سایر افراد با وزن نرمال می باشد.
میزان چاقی افراد با محاسبه شاخص توده بدنی به نام (BMI) محاسبه می شود. با محاسبه وزن برحسب کیلوگرم تقسیم بر مجذور قد برحسب متر می توان BMI را به دست آورد. اگر BMI فردی بالای ۲۵ باشد، دارای اضافه وزن است و اگر بالای ۳۰ باشد، چاق به حساب می آیند.