تلاش اینستاگرام برای مقابله با کامنتهای آزاردهنده کاربران
مسئولان شبکه اجتماعی اینستاگرام معتقدند که ابزار جدیدی برای مقابله با اظهارنظرهای آزاردهنده طراحی کردهاند که از کامنت گذاران میخواهند که درباره نظرشان مجددا فکر کنند، و امیدوارند با این روش، میزان آزار یا به عبارتی “بولیکردن” در این شبکه اجتماعی را کمتر کنند.
همچنین به زودی این شبکه اجتماعی امکانی را فراهم خواهد کرد که افرادی که هدف کامنتهای آزاردهنده قرار میگیرند بتوانند دسترسی و اظهارنظر افراد مزاحم را در صفحه خود محدود کنند.
به دنبال چندین مورد ایجاد مشکلات برای افراد سرشناس و همچنین یک مورد خودکشی یک نوجوان بریتانیایی، اینستاگرام به شدت برای برخورد با مساله آزار و بولیکردن افراد در اینستاگرام تحت فشار است.
آدام موسری، مدیراجرایی اینستاگرام، در یک پست وبلاگی گفت که شرکت او این امکان را دارد که کارهای بیشتری برای مقابله با آزار در فضای اینستاگرام انجام دهد.
او نوشت: “ما میتوانیم برای اینکه نگذاریم بولی کردن و آزار در اینستاگرام اتفاق بیافتد کارهای بیشتری انجام دهیم و همچنین میتوانیم با دادن اختیارات و قدرت بیشتر به افرادی که هدف آزار قرار میگیرند به آنها کمک کنیم تا از خودشان دفاع کنند.”
او گفت که این دو ابزار بر پایه درک عمیقی از شیوه بولی کردن افراد و واکنش به این نوع آزار و فشار در فضای اینستاگرام طراحی شده است اما این تازه دو قدم تازه در یک راه طولانی است.”
“تامل و دوباره فکر کردن“
اینستاگرام میگوید که برای کنترل کامنتهای آزاردهنده از هوش مصنوعی کمک گرفته تا بر اساس اظهارنظرهایی که بیشتر از همه به عنوان یک نظر آزاردهنده گزارش شده، یک کامنت را آزار دهنده تشخیص دهند.
مثلا اگر شخصی به زبان انگلیسی تایپ کند “تو زشت و احمق هستی” قبل از پست این کامنت، پیامی از اینستاگرام میآید که “آیا مطمئنی که میخواهی چنین چیزی را منتشر کنی؟ بیشتر بدانید.”
اگر کاربر روی گزینه “بیشتر بدانید” کلیک کند این پیام میآید: “ما از افراد میخواهیم که برای گذاشتن کامنتهایی که مشابه نظراتی است که بیش از همه از آنها شکایت شده، تامل کنند و درباره گذاشتن این کامنت بار دیگر فکر کنند.”
کاربر میتواند این پیام را نادیده بگیرد و کامنت خود را نگهدارد اما اینستاگرام میگوید که آزمایشهای اولیه نشان میدهد که این روش “بعضیها را تشویق کرده است که اظهارنظر آزاردهنده خود را پاک کنند و یا اینکه اظهارنظری کمتر آزاردهنده منتشر کنند.
به گفته مسئولان اینستاگرام این سیستم فعلا فقط درباره زبان انگلیسی اجرا میشود اما اینستاگرام قصد دارد امکان آن را برای همه زبانها فراهم کند.
محدودیت؛ ابزار تازه
شرکت اینستاگرام میگوید که به زودی امکان جدیدی را به نام محدودیت “Restrict” به این شبکه اجتماعی اضافه میکند که به نوجوانان کمک میکند بدون بلاک کردن دیگران بتوانند بوسیله فیلتری مانع اظهارنظرهای آزاردهنده شوند، اقدام قاطعی که میتواند تاثیر مثبتی در دنیای واقعی داشته باشد.
آقای موسری میگوید: “ما با نوجوانهای زیادی صحبت کردیم و دریافتیم که آنها چندان تمایلی به بلاک کردن، “آنفالو کردن” یا گزارش دادن آزارگران خود ندارند؛ زیرا فکر میکنند که ممکن است این وضعیت را بدتر کند، به خصوص اگر مساله درباره زندگی واقعی آنها باشد.”
”هیچ عذری پذیرفته نیست ”
از اوایل سال جاری میلادی و به دنبال یک اتفاق غمانگیز، بولی کردن و آزاردادن در فضای شبکههای اجتماعی، به ویژه در اینستاگرام در کانون توجهات قرار گرفت.
پدر یک دختر نوجوان ۱۴ ساله بریتانیایی، که خودکشی کرده بود اعلام کرد که محتوای آزاردهنده درباره افسردگی و خودکشی در اینستاگرام عامل مرگ دختر او بوده است.
دولت بریتانیا در ماه آوریل گذشته مقررات جدیدی را که نوعی کنترل بیشتر شرکتهای تکنولوژی است به اجرا گذاشت. هدف این مقررات کنترل بیشتر برای جلوگیری از هرگونه سواستفاده و آزار در شبکههای اجتماعی است.