خطرات و عوارض پرتاب کردن نوزادان و کودکان به هوا
عوارض پرتاب کردن کودکان به هوا
بعضی از والدین برای بازی با کودکان خود اشتباه خیلی بدی را انجام می دهند و آن نیز پرتاب بچه ها به هوا است. این کار برای کودک خیلی خطرناک می باشد.
پرتاب کردن کودکان به هوا می تواند آن ها را بخنداند و باعث ذوق والدین باشد ولی کاری خیلی خطرناک و آسیب زاست.
پرتاب کردن کودک به بالا خطرات جدی به دنبال دارد
محققان تاکید دارند که پرتاب کردن کودکان به هوا و یا تکان دادن شدید کودک به هر علت، سلامتی و حتی زندگی آنها را به خطر می اندازد.
در یک مطالعه وسیع جدید، نظر صدها پزشک را در مورد سندرم تکان کودک طبق موارد درمانی آگاه شدند؛ نتیجه این بود که چنین رفتاری صدمات جدی به کودک وارد می کند. و می تواند کشنده و شامل هماتوم ساب دورال (تجمع خون در مغز)، خونریزی جدی شبکیه، کما و یا حتی مرگ شود.
عوارض پرتاب کردن و تکان دادن شدید نوزاد
کشیدگی عضلات گردن
از آنجا که کنترل سر و گردن نوزادان در حدود ۴ ماهگی کامل میشود، این بازی را برای نوزادان زیر شش ماه به هیچ وجه انجام ندهید. حتی پس از ۶ ماهگی نیز نظر پزشکان این است که این بازی را با نوزاد انجام ندهید.
خطر سقوط و افتادن نوزاد به زمین
موقع پرتاب کردن نوزاد در هوا، امکان دارد به هر دلیلی نتوانید او را بگیرید و نوزاد به زمین بیفتد. سقوط نوزاد میتواند سبب شکستگی جمجمه یا هماتوم اپیدورال – خونریزی بین جمجمه و پوسته سختی که در اطراف مغز قرار دارد – شود. در ضمن، اگر نوزاد روی یک سطح خیلی سخت سقوط کند، صدمات ناشی از سقوط او خیلی شدیدتر است و امکان مرگ وجود دارد.
سندرم نوزاد لرزان یا تکان داده شده
سندروم نوزاد تکان داده شده زمانی رخ می دهد که نوزاد به شدت تکان داده شود و مرتب به سمت جلو و عقب پرتاب شود. این فعالیتها سبب صدمه رسیدن به استخوان بندی، جمجمه، مغز یا چشم نوزاد میشود.
سندروم نوزاد تکان داده شده یک صدمه مغزی خطرناک است که با تخریب قسمتی از سلولهای مغزی، مانع از رسیدن اکسیژن به آنها می شود.
بعضی از علایم این سندروم عبارتند از:
– بی قراری نوزاد
– خواب آلودگی
– تشنج
– کبود شدن پوست
– تغذیه ضعیف
– مشکلات تنفسی
– فلج
– بیهوشی و کما
– استفراغ
در مواردی که با بعضی از نشانه های بالا در نوزاد خود روبرو شدید، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید. رسیدگی پزشکی سریع و مناسب می تواند زندگی نوزاد را نجات دهد.
اثرات تکان دادن نوزاد روی پا
با وجود تکانهای مکرر والدین برای آرام کردن و خواباندن نوزادان آنان دچار کم بینی می شوند زیرا چشم نوزاد بر اثر تکان های وارد شده دچار خونریزی شده و کم کم طی چند روز آینده سبب نابینایی کامل نوزاد خواهد شد زیرا چنانچه یک چشم صدمه ببیند چشم دیگر نیز در پی چشم اول به سرعت آسیب می بیند به همین علت کودک خیلی زود نابینا می شود.
وجود خون و یا لخته خون در مغز نوزادان سبب میشود تا نوزاد مورد جراحی قرار بگیرد از آن جایی که مغز رگ و مویرگ نوزاد بسیار نحیف و آبکی هست این عمل خیلی سنگین و خطرناک تر خواهد بود .
کودک امکان دارد بعد از تکان داده شدن طبیعی به نظر برسد و رفتاری عادی داشته باشد، ولی با گذشت زمان دچار مشکلاتی جدی شود.
توصیه های مهم برای مراقبت از نوزاد
– هر چهقدر هم که عصبانی هستید یادتان باشد که اصلا نباید کودک را شدید تکان بدهید.
– هرگز کودک خود را به هوا پرتاب نکنید.
– زمان حرکت دادن کودک مراقب سر و گردن او باشید.
– چنانچه کودکتان را برای مراقبت نزد کسی میگذارید، به او توضیح دهید که نباید کودک را به شدت تکان دهد.
– شیوه روبرو شدن با گریه کودک را یاد بگیرید.
– از تجربه مادران دیگر استفاده کنید.
– هیچ وقت کودکتان را پیش افراد بدخلق و بدرفتار و خشن نگذارید.