راههای مقابله با گرسنگی

 

مقابله با گرسنگی

 انرژی‌تان پایین آمده، شکمتان به سر و صدا افتاده است و اخلاقتان هم از یک فرد مهربان و دوست‌داشتنی به فردی عصبی و تندمزاج تبدیل شده‌. گرسنگیتان تبدیل به عصبانیت شده است. این اتفاق برای همه ما افتاده است و می‌دانیم که اصلاً وضعیت خوبی نیست. اما خوشبختانه بخاطر روابط و زندگی اجتماعی‌تان هم که شده، می‌توان از بروز چنین موقعیتی جلوگیری کرد. در زیر به ۵ قانون برای جلوگیری از اشتها و گرسنگی کاذب اشاره می‌کنیم.

تعداد وعده‌های غذایی‌تان را بیشتر کنید

خیلی‌ها آنقدر در طول روز درگیر کار، مسئولیت‌های خانوادگی یا مسائل مختلف می‌شوند که زمان از دستشان رفته و برای غذا خوردن زمان نمی‌گذارند و در آخر می‌بینند که از گرسنگی اعصابشان حسابی بهم ریخته است. وقتی حواستان پرت کارهای دیگر می‌شود، به پیام‌هایی که بدنتان برای گرسنگی می‌فرستد توجه نمی‌کنید و بعد می‌بینید که بیشتر از ۴ تا ۵ ساعت است که هیچ نخورد‌ه‌اید. یا اگر در ساعات نامنظم غذا بخورید، پیام‌رسان‌های بدنتان از نظم خارج می‌شوند. در هر دو حالت، بدنتان همچنان به یک منبع مداوم سوخت نیاز دارد تا بتواند هم ذهنی و هم جسمی عملکرد خوبی داشته باشد: وقتی قندخونتان خیلی پایین بیاید، عوارض جانبی شامل سردرد، اضطراب و آشفتگی خواهد داشت.

و دیگر اینکه برای ایجاد سوختی که بدنتان نیاز دارد، به سمت اندوخته‌ها می‌رود اما بااینکه خیلی خوب بود اگر برای این منظور چربی‌های بدن را می‌شکست، اما اینطور نیست. کم‌خوری موجب شکسته شدن سلول‌های عضلات بدنتان می‌شود. برای نگه داشتن ذهن و جسمتان در بهترین حالت، ساعت موبایلتان را کوک کنید تا برای غذا خوردن به شما یادآوری کند. اگر برای خوردن یک غذای کامل وقت ندارید، غذایتان را به صورت ساندویچ درست کنید که خوردن آن هم برایتان راحت‌تر باشد. یک مشت خشکبار یا آجیل هم تنقلات بسیار خوبی برای میان‌وعده می‌تواند باشد.

فیبر بخورید

جویدن فیبر زمان بیشتری می‌برد، فضای بیشتری از دستگاه گوارشتان را به خود اختصاص می‌دهد، حسابی سیرتان می‌کند و به تنظیم قندخون و واکنش انسولین کمک می‌کند که همه اینها باعث می‌شود که در مدت زمانی طولانی یک منبع انرژی مداوم داشته باشید. به عبارت دیگر، استفاده از فیبر زیاد در وعده‌های غذایی یک استراتژی ضدگرسنگی عالی به شمار می‌رود. میزان متوسط مصرف روزانه فیبر حداقل ۱۵ گرم در روز است که بهتر است مصرف ۲۵ گرم روزانه را هدف قرار دهید.

برای این منظور باید در روز دو وعده میوه (یکی در صبحانه و یکی در میان‌وعده) بعلاوه مقداری سبزیجات به همراه ناهار و شام مصرف کنید، غلات سفید مثل برنج و نان سفید را با غلات کامل مثل برنج قهوه‌ای یا نان گندم کامل جایگزین کنید، از عدس و حبوبات دیگر بعنوان منبع پروتئینی خود استفاده کنید و در برنامه‌غذایی روزانه‌تان آجیل و دانه‌ها را نیز قرار دهید. بعضی از بهترین منابع فیبر عبارتند از: تمشک (۸ گرم در هر یک لیوان)، گلابی و سیب (حدود ۵ گرم در یک عدد متوسط)، بروکلی (۵ گرم در هر یک لیوان پخته)، عدس و لوبیاها (۸-۷ گرم در هر نصف لیوان) و بادام (۴ گرم در هر ۳۰ گرم).

پروتئین و چربی‌های سالم را هوشمندانه مصرف کنید

هم پروتئین و هم چربی خالی شدن شکم را به تعویق انداخته و احساس سیری را تقویت می‌کنند. این یعنی به شما کمک می‌کنند برای مدت طولانی‌تری احساس سیری کنید و دیرتر به حالت گرسنگی برگردید. از اینرو وارد کردن آنها به برنامه‌غذایی روزانه‌تان راهی هوشمندانه برای جلوگیری از نوسانات قندخون است. اگر تابحال ماده کم‌فیبر، کم‌پروتئین و چربی خورده باشید (مثل شکلات، نان شیرینی مربایی، یک کاسه پاستا با سس گوجه‌فرنگی)، احتمالاً متوجه شده‌اید که چقدر گرسنگی‌تان سریع برمی‌گردد، حتی اگر مقداری که از آن ماده‌غذایی مصرف کرده باشید زیاد باشد. درواقع، دو غذا با میزان کالری‌های مشابه تاثیرات کاملاً متفاوتی را بر احساس سیری، انرژی بدن، متابولیسم و روحیه و خلق و خو خواهند داشت.

توصیه ما این است که در هر وعده غذایی خود از مقداری پروتئین خالص یا چربی‌های سالم استفاده کنید. گیاهخواران هم می‌توانند از حبوبات و منابع پروتئینی گیاهی استفاده کنند و بعضی از انواع گیاهخواران هم تخم‌مرغ و لبنیات و بعضی دیگر مرغ و ماهی را هم به لیست غذایی‌شان اضافه می‌کنند. چربی‌های سالمی که متخصصین معمولاً پیشنهاد می‌کنند عبارتند از آوکادو، آجیل، دانه‌ها، کره‌ها، روغن زیتون و روغن نارگیل.

غذاهای روحیه‌ساز بخورید

تحقیقات بسیار زیادی تاثیر بسیاری از موادغذایی را بر روحیه و خلق‌وخو نشان می‌دهند. بنابراین اگر می‌خواهید شادتر زندگی کنید و بازده کاری بالاتری داشته باشید، انتخاب‌های غذایی شما اهمیت بسیار زیادی دارند. بعنوان مثال، تحقیقات نشان داده است که دارچین تمرکز را ارتقا داده، گردو قدرت منطق ذهن را بالا برده و سبزیجات مثبت‌گرایی را تقویت می‌کند. در یک تحقیق، دانشمنان از حدود ۳۰۰ جوان خواستند که برای ذکر موادغذایی مصرفی روزانه‌شان و احساسی که بعد از آن پیدا می‌کنند، دفتر یادداشت روزانه داشته باشند. محققان دریافتند که مصرف بالاتر میوه‌ها و سبزیجات انرژی، آرامش و حس خوشبختی را در فرد افزایش می‌دهند.

نوشیدنی آرامش‌بخش بنوشید

یکی از بهترین راه‌ها برای تعدیل و تنظیم روحیه و اعصاب خودداری از مصرف نوشیدنی‌های قنددار و شیرین‌کننده‌های مصنوعی است و به جای آنها تا می‌توانید از آب و چای سبز بدون قند استفاده کنید. در یک تحقیق انگلیسی مشخص شد که بیشتر از ۷۰٪ از شرکت‌کننده‌ها گزارش داده‌اند که بالا بردن مصرف آب روزانه‌شان تا حد زیادی روحیه‌شان را تقویت کرده است. و یک تحقیق ژاپنی که روی بیشتر از ۴۰۰۰۰ نفر انجام گرفت، مشخص شد که سطح استرس روانشناختی در آنهایی که در روز حداقل ۵ فنجان چای سبز می‌نوشند، تا ۲۰٪ پایین‌تر بوده است.

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *