رژیم غذایی مناسب در پیشگیری و درمان بواسیر

سالاد گوجه فرنگی، فتا و پیتا

هموروئید (بواسیر) همان فراخ و متورم شدن رگها در ناحیه مقعد و راست روده می‌باشد. هموروئید یکی از معمول‌ترین بیماری‌ها در بین مردم سراسر جهان می‌باشد و حدود ۷۰ تا ۸۰% افراد به آن مبتلا می‌باشند. هموروئید معمولاً بر اثر فشار بیش از حد بر روی رگ‌های ناحیه مقعد به‌هنگام زایمان و یا در دوران بارداری و یا در اثر عدم فعالیت فیزیکی رخ می‌دهد.
هموروئید معمولاً بیماری خطرناکی نمی‌باشد، اما می‌تواند سبب خارش، خونریزی و احساس ناراحتی در افراد شود. در صورت شدید بودن، می‌توان عمل جراحی نمود. البته احتمال برگشت مجدد این بیماری در افراد وجود دارد. داشتن ورزش مرتب و منظم و هم‌چنین رژیم غذایی خاص و سالم از عوامل مؤثر در پیشگیری و درمان هموروئید می‌باشند.

رژیم غذایی مناسب در پیشگیری و درمان هموروئید :

۱- داشتن رژیم غذایی سرشار از فیبر:

فیبر موجود در دانه تخم کتان (بَزَرَک) در جلوگیری از یبوست و هموروئید مؤثر است. اصولاً مواد غذایی که منشاء گیاهی دارند دارای فیبر می‌باشند و از آن‌جایی که آنزیم‌های بدن نمی‌توانند فیبر را هضم نمایند لذا فیبر موجود در مواد غذایی جذب جریان خون نمی‌شود و تبدیل به انرژی نمی‌گردد. اساساً فیبرها را به دو نوع تقسیم‌بندی می‌کنند: فیبر قابل حل و فیبر غیر قابل حل. فیبرهای قابل حل، زمانی که با آب مخلوط می‌شوند به حالت ژل مانند در می‌آیند و در صورتی که فیبرهای نامحلول که در آب حل نمی‌شوند درون روده، دست نخورده باقی می‌مانند.

فیبرهای محلول سبب می‌شوند که دفع مدفوع از بدن راحت‌تر صورت گیرد و در نتیجه از بروز یبوست جلوگیری می‌کند و این امر به نوبه خود از بروز هموروئید پیشگیری کرده و در صورت ابتلا به هموروئید از تشدید آن جلوگیری می‌کند. برای جلوگیری از نفخ و جمع شدن گاز در معده، سعی کنید فیبر را بتدریج به رژیم غذایی خود اضافه کنید و مسأله مهم دیگر این است که با مصرف مواد غذایی فیبردار حتماً آب فراوان و کافی نیز بنوشید زیرا در غیر اینصورت فیبر اثر منفی داشته و خود سبب بروز یبوست و هموروئید خواهد شد! منابعی که دارای فیبر محلول می‌باشند عبارتند از: انواع جو (دو سر وپرک) تخم کتان، نخود و لوبیا، انواع سیب، هویج، و انواع توت

۲- مواد غذایی حاوی بیو فلاونوئید مصرف کنید:

بیوفلاونوئیدها یا همان فلاونوئیدها ترکیباتی هستند که به‌طور طبیعی در گیاهان وجود دارند. رنگ انواع میوه‌ها و سبزیجات در اثر همین ترکیبات می‌باشد و از طرفی این ترکیبات سبب حفظ گیاهان از میکروب و حشرات می‌شوند. تحقیقات نشان می‌دهد بیوفلاونوئیدها نه تنها سبب حفظ گیاهان می‌شوند، بلکه انسان را نیز محافظت می‌کنند. برخی تحقیقات حاکی از آن است که رابطه‌ای میان مصرف فراوان و طولانی مدت فلاونوئیدها و پیشگیری از بروز خارش، خونریزی و سایر علائم ناشی از هموروئید وجود دارد. یکی از اثرات مثبت فلاونوئیدها توانایی آنها در تقویت و استحکام دیواره و جدار عروق خونی بوده و سبب جلوگیری از فشار رادیکال‌های آزاد بر روی عروق خونی می‌شوند.

۳- از خوردن مواد غذایی محرک اجتناب کنید :

اگر از افرادی هستید که دچار هموروئید می‌باشید سعی کنید از مصرف مواد غذایی و ترکیباتی مانند مرکبات، غذاهای بسیار تند، گوجه‌فرنگی، و قهوه خودداری نمائید، زیرا این نوع مواد غذایی و ترکیبات موجود در آنها سبب تشدید بیماری هموروئید می‌شوند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *