زمان نیاز به انجام تست غربالگری در دوران بارداری
معمولا انجام آزمایش سه گانه غربالگری در سه ماهه دوم از دوران بارداری زنان انجام گرفته و به این مادران کمک می کند تا نشانه های اختلالات احتمالی در جنین خود را مشاهده نموده و به دنبال راه چاره باشند.
این آزمایش ها بیشتر برای زنانی توصیه می شود که:
دارای سابقه خانوادگی در مورد وجود نقایص زایمان در نوزادان خود باشند.
سن مادر باردار ۳۵ سال یا بیشتر باشد.
مادر بارداری برخی از داروهای خاص یا داروهای مضر را مصرف کرده باشد.
مادر حامله در معرض تابش نور بالای قرار گیرد.
مادر باردار دیابتی بوده و از انسولین استفاده کند.
وجود عفونت ویروسی، بدن مادر باردار را تحت تاثیر قرار داده باشد.
به عنوان یک زن جوان یادتان باشد که تست غربالگری سه گانه در دوران بارداری زنان معمولا بین هفته های ۱۵ تا ۲۰ انجام می-گیرد. این تست ساده شامل جمع آوری نمونه خون از مادر و انجام آزمایش بر روی آن ها در یک آزمایشگاه مجهز است. نتایج آزمون معمولا در طی چند روز آینده به فرد ابلاغ می شود.
تست سه گانه غربالگری در دوران بارداری چیست؟
هورمون آلفا فتوپروتئین: پروتئین AFP توسط جنین داخل رحم تولید شده و وارد خون مادر می شود.
هورمون گونادوتروپین کوریونیک: هورمونی است که در جفت تولید شده و در ماه های اول دوران بارداری به خون مادر انتقال می یابد.
هورمون استریول: در صورت طبیعی بودن روند بارداری مادر، جفت و جنین استروژنی به نام استریول تولید می کنند.
همه این هورمون ها به سهم خود به جریان خون مادر باردار انتقال می یابد. انجام تست غربالگری سه گانه به پزشکان متخصص زنان و زایمان کمک می کند تا احتمال بروز نقایص زایمانی در نوزاد را قبل از تولد بررسی کنند.
این نوع تست سه گانه روی صفحه نمایش مخصوص انجام گرفته و با عنوان آزمایش کتیرینگ، صفحه نمایش سه گانه یا آزمایش بارت شناخته می شود. این نوع تست آزمایش غربالگری خون زنان است که آلفا فتوپروتئین (AFP)، گونادوتروپین کوریونیک (hCG)، (۱) و استریول موجود در خون این زنان را بررسی می کند. برای درک درست این مطالب، بهتر است بدانید که این هورمون ها چگونه و از چه طریقی وارد خود مادر حامله می شوند.