پ پ

ساخت قوی‌ترین اسید آلی

محققان قوی‌ترین اسید آلی ممکن را ساختند. گروه سازنده‌ی این اسید فکر می‌کند که این اسید آلی می‌تواند در نحوه‌ای که با آن پروتئین‌ها را تجزیه و تحلیل می‌کنیم، انقلابی ایجاد کند. تا قبل از این، قوی‌ترین اسید، فلوئوروآنتیمونیک اسید بود که با نام سوپراسید شناخته می‌شود، یعنی اسیدیته‌ی آن بیشتر از اسید سولفوریک کاملاً خالص است.
برای نشان دادن میزان قوی بودن آن باید گفت که سولفوریک اسید، عملکرد اسیدی هامت ۱۲- دارد، که در فلوئوروآنتیمونیک اسید برابر با ۳۱.۳- است؛ اما این اسید جدید بالاتر از این دو است. محققان دانشگاه نیو ساوت ولزدر استرالیا، از یون‌های پروتئین بسیار باردار «HCPI» استفاده می‌کنند تا به عنصرها و مولکول‌هایی که نمی‌توانند پیوند تشکیل دهند، پروتون‌هایی را بیافزایند. «الکس دونالید»، یکی از اعضای گروه، می‌گوید: «ما کشف کرده‌ایم که چگونه یون‌های پروتئین را در وضعیت‌هایی که واقعاً بسیار باردار هستند، شکل دهیم؛ این وضعیت‌ها آن‌قدر واکنشی هستند که می‌توانند به مولکول‌ها و اتم‌هایی که به‌طور معمول بی‌اثر تلقی می‌شوند، مانند آرگون و نیتروژن، پروتون انتقال دهند.»
محققان یون‌های پروتئین را گرفتند و در معرض منبع یون با فشار کم که HCPIs قادر به افزودن پروتون به حتی سخت‌ترین مولکول‌ها را تولید می‌کند قرار دادند و در نتیجه اسیدی بسیار قوی ساختند. اما قسمت واقعاً هیجان انگیز این کشف، در واقع معنای آن در رشته‌ی شیمی است. در حال حاضر، دانشمندان هنگام تجزیه و تحلیل پروتئین‌ها معمولاً از تکنیکی به نام طیف‌سنجی جرمی استفاده می‌کنند. در این تکنیک، اتم‌ها یا مولکول‌ها یونیزه می‌شوند و سپس با توجه به بار مثبت و جرم‌‌شان، به وسیله‌ی میدان مغناطیسی از هم جدا می‌شوند.
این باعث شد محققان کشف کنند که چه نمونه‌های مختلف پپیچیده‌ای از آن ساخته می‌شوند و همچنین باعث شد که جرم نمونه‌های ساده‌تر را بررسی کنند. با این حال، نمونه های پروتئین به کار رفته در طیف‌سنج جرمی باید کمتر از ده کیلودالتون باشد که اگر بخواهیم پروتئین‌های بزرگتر را اندازه‌گیری کنیم، خسته‌کننده است. از آنجایی که HCPIs جدید در افزودن پروتون بسیار موفق عمل کرده است، محققان فکر می‌کنند که می‌توان با استفاده از این اسید جدید، توالی‌هایی از پروتئین‌های بزرگتر را به طور سریع و کامل مشخص کرد.
این گروه می‌گویند که در حال حاضر از طریق افزایش سرعت و پوشش تکنولوژی توالی پروتئین، در حال کار کردن برای بهبود بیشتر طیف‌سنجی جرمی هستند.
دونالد می‌گوید: «اگر پی ببرید که یک چیز چطور کار می‌کند، در اصل باید بتوانید کار کردن آن را بهتر کنید.» این تحقیق در AngewandteChemie International Edition منتشر شده است.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شاید این مطالب را هم دوست داشته باشید