سگها دنیا را چگونه میبینند؟
دانشمندان با انجام تصویربرداری MRI به بررسی فرآیند پردازش بصری سگها پرداختهاند. نتایج این بررسیها بینش جدیدی در مورد تفاوت دنیا از دید انسان و سگ بهدست میدهد.
در این مطالعه از تصویربرداری MRI عملکردی و همچنین ترکیب دادههای آن با سیستم یادگیری ماشین استفاده شده تا درک بهتری از چیزهایی که در مغز سگ میگذرد، ایجاد شود. محققین برای اینکه مقایسه خوبی در این مورد داشته باشند، از چند انسان استفاده کردهاند و فرآیندهای مغزی آنها را نیز بررسی کردهاند.
محققین اعتقاد دارند که باید از این روش در مورد حیوانات دیگری نیز استفاده کنند تا تصویر کاملی از فرآیندهای مغزی امپراطوری حیوانات داشته باشند. دانشمندان برای درک بهتر شرایط، از سیستم شبکهی عصبی برای تقسیمبندی کردن ۹۰ دقیقه دادههای مربوط به فعالیت مغزی سگها استفاده کردهاند. آنها با این روش توانستهاند ببینند فرآیندهای بصری در مغز سگ پس از دیدن ویدئوهایی که حاوی انسانها، حیوانات، ماشینها و یا خوردن، بو کشیدن و صحبت کردن میشوند، چگونه تغییر میکند.
در این مطالعه محققین دریافتند که قوای بینایی سگ معمولاً عمل-محور است و بیشتر بر روی اعمال تمرکز میکند؛ در صورتی که انسان در زمان دیدن اطراف خود بیشتر بر روی اجسام متمرکز میشود. به این ترتیب میتوان گفت که دنیا از چشم سگ فقط شامل تعدادی عمل است، در صورتی که ما انسانها دوست داریم خود چیزهای اطرافمان را ببینیم. قوهی بینایی سگ و انسان از یک جنبه دیگر نیز با یکدیگر تفاوت دارند؛ رنگهایی که میبینند.
در این مطالعه در کنار اینکه بینش جدیدی در مورد تفاوت بینایی سگ و انسان بهدست آمده است، برای اولین بار از یادگیری ماشین برای سنجش کیفی فعالیتهای مغزی سگها استفاده شده است و به این ترتیب رویکرد جدیدی برای مطالعه در مورد حیوانات معرفی شده است.
هر چند در این مطالعه تنها بینایی دو سگ مورد مطالعه قرار گرفته است، ولی میتوان مفهوم مورد بررسی را تنها بر اساس همین دو سگ اثبات کرد. محققین این مطالعه امیدوار هستند دیگر محققین بتوانند بر اساس دادههای این مطالعه درک بهتری از دنیای حیوانات در آینده بهدست بیاورند.