طرز تهیه آش شله مشهدی
مواد لازم برای آش شله مشهدی :
- گوشت گوسفند : ۵۰۰ گرم
- بلغور گندم : ۱ لیوان
- برنج : ½ لیوان
- باقلا : ½ لیوان
- نخود : ½ لیوان
- لوبیا قرمز : ½ لیوان
- لوبیا سفید : ½ لیوان
- لوبیا چیتی : ½ لیوان
- خورشت قیمه آماده : ۲ لیوان
- پیاز : ۵ عدد
- روغن : ۵ قاشق غذاخوری
- دارچین و نمک و فلفل : مقدار لازم
طرز تهیه آش شله مشهدی :
ابتدا حبوبات را از شب قبل خیس کنید.
گوشت را داخل قابلمه بریزید ، چند لیوان اب اضافه کنید و بگذارید به جوش بیاید سپس کف روی اب را بگیرید و پیازهای پوست کنده را به گوشت اضافه کنید ، در قابلمه را بگذارید و حرارت را کم کنید و ۳-۴ ساعت اجازه دهید گوشت بپزد و اب گوشت تمام شود سپس پیازها و گوشت پخته را بکوبید تا یکدست شوند.
حبوبات را داخل قابلمه ای بریزید و چند لیوان آب اضافه کنید و بگذارید حبوبات بپزند و نرم شوند سپس گوشت کوبیده ، برنج و بلغور گندم را به حبوبات پخته اضافه کنید ، دارچین ، روغن ، نمک و فلفل بزنید و با حرارت کم بگذارید چند ساعت تمام مواد باهم بپزند.
در این مدت باید آش را مانند حلیم مدام هم بزنید تا کشدار و غلیظ شود ؛ پس از اینکه آش آماده شد در ظرف بریزید و با قیمه تزیین و سرو کنید. ( در قابلمه باید باز باشد ، در این مدت اگر آب آش کم شد اب جوش اضافه کنید ).