طرز تهیه زولبیا خانگی برای سفره افطاری

 

طرز تهیه زولبیا خانگی

مواد لازم برای تهیه زولبیا

  • نشاسته گل ۱۱۰ گرم
  • ماست ۲٫۵% ۱۵۰ گرم
  • آرد ۱ قاشق غذاخوری پر ۱۵ گرم
  • روغن جامد نصف قاشق مرباخوری
  • بکینگ‌پودر نصف قاشق مرباخوری
  • گلاب ۱ قاشق مرباخوری
  • شربت بار ۱ قاشق مرباخوری

طرز تهیه زولبیا

همین اول کار می‌خواستم نکته‌ای رو خدمتتون عرض کنم؛ درست کردن زولبیا کمی قلق‌های خاص خودش رو داره؛ سعی کنید در اندازه‌گیری تون دقیق باشید تا نتیجه بهتری بگیرید. در ضمن اگه یه بار درست کردید و به نتیجه مورد نظر نرسیدید ناامید نشید و دوباره سعی کنید. مطمئن باشید اگه شکل زولبیاتون شبیه زولبیای بیرون نشد اصلاً و ابداً اشکال نداره عوضش خیلی خیلی بهداشتی تره.
نشاسته گل (همون طوری که در تصویر می‌بینید این همون نشاسته معمولی خودمون هست که همه تون می‌شناسید و به نشاسته گل معروفه) و ماست رو با هم مخلوط‌کنید تا دونه‌های نشاسته حل بشه.

طرز تهیه زولبیا خانگی

طرز تهیه زولبیا خانگی

 بعد روغن و بکینگ‌پودر و گلاب و شربت بار رو اضافه کرده و مخلوط‌ کنید.

نحوه ی تهیه زولبیا بامیه

در نهایت آرد رو افزوده و یک ساعت استراحت دهید

نحوه ی تهیه زولبیا بامیه

غلظت زولبیا باید مانند شکل زیر باشد

نحوه ی تهیه زولبیا بامیه

برای اینکه حلقه‌های زولبیا رو درست کنید می‌تونید از روش‌های مختلف استفاده کنید. من در اینجا دو روش رو خدمتتون عرض می‌کنم

 روش اول

این اصولی‌ترین روش درست کردن زولبیا هست: بدین ترتیب که مایه رو داخل قیف مخصوص ریخته و در یک ظرفی که روغن رو حسابی داغ کردیم حلقه زولبیا رو قرار می دیم و دایره‌هایی که همدیگه رو قطع کنن می‌کشیم (مثل نقاشی).

موقع انتقال قیف برای اینکه مایه از ته قیف بیرون نریزه، می‌تونیم از چوبه‌ای مخصوص این کار استفاده کنیم و اونو داخل روزنه قیف فشار بدیم تا در مواقعی که نیاز نداریم مایه از قیف بیرون نریزه. همچنین از این چوب‌ها برای هم زدن مایه نیز استفاده می‌شه.
و اما در قنادی‌ها چه کار می‌کنن؟ توی قنادی‌ها، این حلقه‌ها در تعداد زیاد و گاهی به هم چسبیده هستن. مواد رو داخل قیف بزرگی ریخته و شکل‌های دایره‌ای رو ایجاد می‌کنن.
یا این‌که ماشین‌هایی مخصوص این کار وجود داره که روی دستگاه مخزنی برای مایه در نظر گرفتن و به صورت خودکار این دایره‌ها توسط دستگاه ایجاد می‌شه و داخل روغن غوطه‌ور می‌شه.

آموزش تهیه زولبیا بامیه

آموزش تهیه زولبیا بامیه

روش دوم

قیف یک‌بار مصرف رو به قطر تقریبی ۷ میلی‌متر برش بدین.

نکته: در صورتی که سوراخ قیف فلزی مخصوص زولبیا هم کوچیک بود با میخ یا پیچ اونو به اندازه تقریبی ۷ میلی‌متر باز کنید.

بعد مایه رو داخل اون ریخته و در روغن داغ اشکال دایره‌ای درست کنید.

نکته: سعی کنید درست کردن دایره‌ها سرعت عمل داشته باشید. در اول ممکنه کمی سخت باشه ولی به مرور یاد می‌گیرید.

اجازه بدین یک طرف زولبیا کمی طلایی بشه بعد برگردونید تا طرف دیگه هم طلایی بشه.

نکته: مقدار طلایی شدن یه مقدار کمتر از تصویر زیر باشه. من به خاطر عکاسی کمی دیرتر برگردوندم.

آموزش تهیه زولبیا بامیه

 بعد به همان صورت که داغ هست داخل شربت بار ولرم میندازیم و ترجیحاً با پشت قاشق فشار می دیم تا غوطه‌ور بشه. بعد موقعی که زولبیا شفاف شد از داخل شربت در می‌آریم. معمولاً بیشتر از ۵-۳ دقیقه طول نمی‌کشه.

آموزش تهیه زولبیا بامیه

 بهتره در شربت بار زولبیا از گلوکز استفاده بشه.

مهم : زولبیا رو سریع داخل شربت بار بندازید وگرنه شهد به خورد زولبیا نمی‌ره. شربت اگه رقیق باشه زولبیا خمیر می‌شه و اگه خیلی غلیظ باشه شهد داخل زولبیا کمتر نفوذ می کنه.

پس اگه دیدید زولبیا حالت شفاف نداره یا اینکه بعضی جاهاش مات هست؛ یکی از دلایل مهمش به خاطر نفوذ نکردن شهد (به دلیل غلظت زیاد) داخل زولبیا هست.
و در نهایت داخل یه آبکش قرار می دیم تا شهد اضافی اون گرفته بشه.

دستور پخت زولبیا بامیه

این مقدار مواد ۱۲ عدد زولبیا می‌ده. سعی کنید در ابتدا با این مقدار مواد یا کمتر شروع کنید.

نکته ها :

  • برای این مقدار می تونید از نصف شربت باری که در دستور اومده استفاده کنید ولی بهتره شربت بار به طور کامل تهیه بشه تا زولبیا داخل اون غوطه‌ور بشه.
  • زیر شعله‌ای که زولبیا سرخ می شه بین کم و ملایم هست تا درعین‌حال که زولبیا سریع بالا می‌آد باعث نشه که زولبیا سریع بسوزه.
  • هر ۳-۲ تا زولبیا رو که درست کردید حتماً مواد رو مخلوط‌کنید.

من شکل پایین رو با شماره‌گذاری براتون قرار دادم که ببینید برای درست کردن زولبیا بهتره وقتی روغن داغ شد یه مقدار کوچیک از اونو امتحان کنید و ببینید که شکلش مد نظرتون هست یا نه. در تصویر ۱ زولبیا کمی تخت هست و خوب پف نکرده که با اضافه کردن یک مقدار خیلی کم بکینگ‌پودر این مشکل برطرف شده. پس یه کوچولو زولبیا رو داخل روغن بریزید و بعد بلافاصله داخل شربت بار قرار بدین تا ببینید آیا شکلش مد نظر شما هست یا نه.

دستور پخت زولبیا بامیه

آموزش مرحله به مرحله تهیه زولبیا در منزل

دستور پخت زولبیا بامیه

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *