طرز تهیه مرغ برشته اسپایسی
مواد لازم برای ۶ نفر
- یک مرغ کامل ۲ کیلوئی
- یک و نیم قاشق سوپخوری روغن زیتون
- چهار حبه سیر، له شده
- یک قاشق سوپخوری پودر زیره
- دو قاشق چایخوری پاپریکای دودی
- یک قاشق چایخوری پودر دارچین
- یک قاشق چایخوری زردچوبه
- نصف قاشق چایخوری تکههای فلفل تند
- برگهای تازۀ جعفری
دستورالعمل
قدم اول: داخل و خارج مرغ را بشورید. آن را با دستمال کاغذی خشک کنید. مرغ را با سینۀ رو به پائین بروی سطح کار خود قرار دهید. از قیچی آشپزخانه برای بریدن یک طرف استخوان ستون فقرات و دور انداختن آن استفاده کنید. مرغ را باز کنید تا صاف شود. آن را برگردانید تا سینۀ آن رو به بالا باشد و فشارش بدید تا مسطح شود. بالها را زیر آن جا کنید. سپس مرغ را درون یک ظرف آشپزی سرامیک یا شیشهای قرار دهید.
قدم دوم: روغن، سیر، زیره، پاپریکا، دارچین، زردچوبه و تکههای فلفل تند را در یک کاسه ترکیب کنید. به مقدار لازم نمک و فلفل به آن اضافه کنید. این ترکیب روغنی را بروی مرغ بمالید. آن را پوشانده و برای ۱ ساعت یا طول شب آن را در یخچال قرار دهید تا ترکیب به خورد مرغ رود.
قدم سوم: دمای فر را روی ۲۰۰ درجۀ سانتیگراد قرار دهید. مرغ را درون یک ظرف برشتهکردن قرار دهید و آن را بپزید. بگذارید مرغتان برای یک ساعت و ربع بپزد. در طول این مدت یکبار آن را برگردانید تا دو طرف آن خوب پخته شود. سپس برای ۱۰ دقیقه آن را کناری قرار دهید تا خنک شود.
قدم چهارم: مرغ را تکه تکه کنید. آب باقیمانده درون ظرف را بروی آن بریزید و سپس با جعفری آن را تزئین کنید.