غذاهای تراریختهی جدید، خوشمزهتر و سالمتر
دانشمندان خوراکیهای تراریختهی جدیدی را کشف کردهاند که نه تنها از مزایای بهداشتی و سلامت بهرهمند هستند، بلکه طعم و عمر مفیدشان نیز افزایش یافته است. از میوهها گرفته تا غلات و مواد ضروری بیضرر بدن. در این مطلب شما را فهرستی از این غذاها آشنا میکنیم که برخی عجیب و جالب و برخی خوشمزهتر و برخی سالمتر شدهاند.
سیبهایی که تغییر رنگ نمیدهند.
برخی از مردم از خوردن میوه و گوشت که تغییر رنگ داده باشد، بیزار هستند. اما این تغییر رنگ برای «سیبهای اُرکتیک» اتفاق نمی افتد. فروش ایت سیبها از نوامبر سال ۲۰۱۷ میلادی در آمریکا آغاز شده است و بازار آن رو به رونق است.
سیبزمینیهایی که تیره نمیشوند.
این نوع سیبزمینیها کمتر در معرض کبود شدن و ایجاد لکههای سیاه قرار میگیرند. هنگامی که آنها را در آشپزخانه سرخ میکنید، مقدار کمتری «آکریلامید» که مادهی مظنون به ایجاد سرطان در انسان است، نسبت به سیبزمینیهای معمولی تولید میکنند.
گندم با گلوتن خوب
افراد مبتلا به بیماری سلیاک، ممکن است به زودی بتوانند کیک مخصوص به خود را داشته باشند و بتوانند آنرا بخورند. حداقل دو گروه در سراسر جهان هستند که ژنها را برای پروتئین گلوتن که موجب آسیب دیدگی افراد مبتلا به این اختلال گوارشی میشوند، دستکاری میکنند. یکی از آنها گندم تراریختهای است که تحت آزمایشهای بالینی اسپانیا قرار دارد و در حال گذراندن مراحل اخد تاییدیه برای ورود به بازار جهانی است.
آناناسهای صورتی
این آناناسها به این دلیل صورتی هستند که به جای اینکه همچون آناناسهای معمولی لیکوپن را به بتاکاروتن زرد تبدیل کند، آنرا اندوخته میکنند. لیکوپن رنگدانهای است که منجر به قرمز شدن گوجه میشود. دانشمندانی در ایالات متحدهی آمریکا در دسامبر سال ۲۰۱۶ میلادی به این نوع میوه، نور سبز تاباندند تا قابل خوردن شود، اما باز هم به فروش نرفت. تصور میشود که لیکوپن دارای مزایای سلامتی مختلفی است. همچنین گفته میشود که آناناس صورتی نیز شیرینتر است
کلزا حاوی امگا۳
این دانهی کلزای تراریخته، حاوی روغن اسید چرب بسیار مفید اُمگا ۳ یعنی «دوکوزا هگزانوئیک اسید» یا همان «DHA» است. این دانه قرار بود در ابتدا به عنوان خوراک ماهی و سپس برای مصرف انسان به بازار عرضه شود، اما سال گذشته، ۱،۲۰۰ هکتار در ایالات متحده کشت و برداشت شد.
نان سفید با فیبر بالا
گندم تراریخته، آرد سفیدی تولید میکند که سه برابر فیبر رژیمی بیشتر از آرد سفید معمولی تولید میکند و این یعنی معجرهی دانش در عرصهی مواد غذایی مصرفی انسان.
پرتقال خونی
پرتقالهای خونی نیز بسیار مفید هستند، چون غنی شده از آنتیاکسیدانهایی به نام آنتوسیانین هستند. پرتقالهای خونی معمولی چنانچه هنگام رشد شبهای سرد طولانی را سپری کنند، قرمز میشوند. نوع تراریخته بدون در نظر گرفتن آب و هوا سرشار از آنتوسیانین است.
موزهای تقویتشده
«ماتوک» یا موز سبز عضو از خانوادهی میوههای اصلی در اوگاندا است. نوع تراریخته آن حاوی پرویناتامین A است که کمبود آن در بدن میتواند منجر به نابینایی شود. این محصول در حال آزمایش در اوگاندا است و میتواند در سال ۲۰۲۱ میلادی به بازار عرضه شود.
روغن کلزا با چربی کمتر اشباعشده
روغن کلزا معمولی شامل ۷ درصد چربی اشباع شده است. نوع تراریختهی آن نصف این مقدار را خواهد داشت.
برنج طلایی
برنجی که برای کاهش کمبود ویتامین A طراحی شده است، طی دههها در حال توسعه است، اما هنوز به بازار عرضه نشده است. مصرف این محصول در اوایل سال جاری، وقتی که استرالیا، نیوزیلند و کانادا آنرا برای انسانها امن دانستند، افزایش قابل توجهی داشت؛ به این معنی که اگر این کشورها غذاهای حاوی مقدار کمی برنج را وارد کنند، هیچ مشکلی قانونی وجود نخواهد داشت.