مریم میرزاخانی در فهرست الهام بخش ترین زنان سال ۲۰۱۴ قرار گرفت

خبرگزاری CNN بر اساس یک فراخوان عمومی از مخاطبان خود، ۱۵ زن الهام بخش جهان را معرفی کرد که مریم میرزاخانی دانشمند ایرانی نیز در این فهرست قرار گرفت.

Mirzakhani

این شبکه خبری چندی پیش در فراخوانی عمومی از مخاطبان خود خواست الهام بخش ترین زنان جهان را در سال ۲۰۱۴ معرفی کنند که در فهرست نهایی، پس از «ملاله یوسف زی»، یکی از دو برنده جایزه نوبل صلح امسال و یک هنرپیشه فعال در برابری حقوق زنان، «مریم میرزاخانی»، ریاضیدان ایرانی دانشگاه استنفورد و نخستین زن برنده مدال «فیلدز» در رتبه سوم قرار دارد.

زنان مبارز شهر کوبانی سوریه، «آنجلا مرکل»، صدر اعظم آلمان، «سوسی پودجیاستوتی» (Susi Pudjiastuti)، وزیر شیلات و دریانوردی اندونزی که در کمک رسانی به سانحه دیدگان سونامی شرکت داشت، «ماری لی برنرز»، برنامه نویس و ستاره شناسی که در ساخت اولین کامپیوتر جهان مشارکت داشت و «کیریس لاگارد»، مدیرعامل صندوق بین المللی پول از دیگر زنان الهام بخش سال ۲۰۱۴ معرفی شده اند.

دکتر میرزاخانی که چندی پیش جایزه ۲۰۱۴ موسسه ریاضی Clay را نیز دریافت کرده بود مرداد امسال به همراه دو ریاضیدان جوان دیگر به عنوان برنده مدال فیلدز ۲۰۱۴ معرفی شد. مدال فیلدز که معادل جایزه نوبل در رشته ریاضیات تلقی می شود هر چهار سال یکبار به برترین ریاضیدانان زیر ۴۰ سال جهان اعطا می شود. میرزاخانی که متولد تهران است در سال های ۱۳۷۳ و ۱۳۷۴ در زمان تحصیل در دبیرستان با کسب مدال طلای المپیاد ریاضی کشوری به المپیاد جهانی ریاضیات در هنگ کنگ و کانادا اعزام شد که در المپیاد ۱۹۹۵ کانادا علاوه بر کسب مدال طلا حائز بالاترین امتیاز در بین دانش آموزان جهان شد.

وی پس از اتمام تحصیلات متوسطه در دبیرستان فرزانگان تهران، تحصیلات کارشناسی خود را در رشته ریاضی در دانشگاه صنعتی شریف به پایان برد. میرزاخانی پس از پایان دوره کارشناسی برای ادامه تحصیل به دانشگاه هاروارد آمریکا رفت. وی در سال ۱۹۹۹ میلادی زمانی که در دانشگاه پرینستون به تحقیق و تدریس اشتغال داشت موفق شد راه حلی برای یک مشکل ریاضی پیدا کند.

ریاضیدانان مدت های طولانی است که به دنبال یافتن راه عملی برای محاسبه حجم رمزهای جایگزین فرم های هندسی هذلولی بوده اند و در این میان مریم میرزاخانی جوان در دانشگاه پرینستون نشان داد که با استفاده از ریاضیات شاید بتوان بهترین راه را به سوی دست یافتن به راه حلی روشن در اختیار داشت: محاسبه عمق حلقه های ترسیم شده بر روی سطوح هذلولی. میرزاخانی در سال ۲۰۰۶ زمانی که در دانشگاه پرینستون آمریکا تدریس می کرد از سوی نشریه علمی Popular Science به عنوان یکی از ۱۰ مغز برتر امریکای شمالی معرفی شد. به نوشته «یو.اس. ای تودی» این فهرست ۱۰ نفره شامل محققان و نخبگان جوانی است که در حوزه های ابتکاری مشغول به فعالیت هستند و با این حال معمولا از چشم عموم پنهان مانده اند.

مریم میرزاخانی در اثر ابتلا به سرطان دیده از جهان فروبست

منبع: CNN

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *